reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Karola79 jak to polozna noworodkowa? Przeciez one sie zmieniaja co dyzur? A moze chodzi Ci o taka od razu po cieciu, przez pierwsze pare godzin, zeby sie wyspac?
W moim szpitalu niektore polozne maja swoja dzialalnosc gosp.i wtedy moga brac takie dodatkowe prywatne dyzury, jest to swietne np na pierwsza noc po cc jak jestes juz na normalnej sali i chcesz sie wyspac lub zle sie czujesz-szczegolnie przy blizniakach, wtedy one sie wszystkim zajmuja. Koszt to ok 300-500pln za 10 godzin

będę walczyć o CC, dlatego na poród biorę swoją matkę żeby mogła interweniować kiedy ja zaniemogę... od razu będę mówić co jest z tym ciśnieniem i niedotlenieniem mózgowym, a jak nie to wpadnę w histerię(a to mam opanowane do perfekcji:p), może nie będą chcieli się nade mną znęcać:p

moje dziewczyny leżą od początku tak samo (moja lekarz mówi, że na waleta:p), ale ostatnio po tej akcji ze skurczami jakieś poruszenie tam nastąpiło i jedna z dziewczyn przesunęła się ze środka na prawo bardziej, bo dziś poczułam kopniaka na prawym boku (i w ogóle ta z lewej z mniejszą siłą kopie, więc może w końcu ma więcej miejsca;]). Żeby mi się tylko obie główkowo nie obróciły:p

Claudia najlepiej, zeby ten lekarz co Ciebie diagnozowal w kwestii tego niedotlenienia niech Ci wypisze swistek o wskazaniach do cesarskiego ciecia. Powinni to honorowac. U mnie bobasy oczywiscie glowkowo ulozone huraaaaaa;/

Witajcie,moje chłopaki byli ułożeni głókowo a miałam robione cc,mój lekarz prowadzący tak zaecydowal i on był przy operacji.Już kiedyś pisalam Wam...na szkole rodzenia dowiedziałam się ze ciąża bliźniacza jest wskazaniem do cc,rodząca ma prawo wyboru jak chce rodzic..

Dziewczyny,z innej beczki-moze któraś z Was miałaby chęc na ubrankia,rożki po moich chłopakach,sprzedam za grosze bo juz mi sie do torby wielkiej nie mieszczą i w reklamówkach zawadzają.Ciuszki mam od rozm 56-68-kaftaniki,body,śpioszki,spodenki,bluzeczki,bluzy,pajace welurkowe i bawełniane,czapeczki na chłodniejsze i letnie dni,skarpetki,ogrodniczki,buciczki,garniturki do chrztu,rożki Całe mnówsto tego w świetnym stanie,mnie zawadza a komuś jeszcze posłuży.Jakby ktos był zainteresowany wyśle zdjecia

2zł/sztuka

Ostatnia edycja:
Hejka
nadrobiłam was wkońcu było tego troszke
Powiedzcie mi czy wy też tak miałyście około 20 tygodnia że bolało was podbrzusze,spojenie łonowe i pachwiny bo nie wiem czy mam się tym martwić a wzyte mam dopiero za tydzień w czwartek :blink:

ja tak mialam pododbnie w 23 tygodniu ciazy i po usg okazalo sie, ze skracala mi sie szyjka;/ Ale u Ciebie wcale tak nie musi byc- moga to byc normalne objawy zwiazane z rozciaganiem sie wiazadel, niemniej jednak zawsze warto to sprawdzic.

miki327 - u mnie podobnie jak u Yoummy, w 19tc brzuch zaczął mocniej boleć, wcześniej czułam takie rozciąganie a wtedy poczułam takie bóle jak na okres mocne. Nie czekałam do kolejnej wizyty tylko poszlam wczesniej i okazało sie że skrócila mi się szyjka z 45mm na 32mm i od tego momentu wylądowałam na L4 z nakazem leżenia.
Ale u Ciebie nie musi to oznaczać nic złego, ale jak masz możliwość to może dobrze żeby lekarz Ciebie zobaczył, bedziesz po prostu spokojniejsza.

Dziewczyny a bliźniaki są superspokojne jak na razie. Płaczą tylko wtedy gdy mają jakaś "potrzebę", więc jak na razie spokojnie daję radę sobie z nimi. Dzieij przychodzi do nas położna na drugą wizytę, no i pediatra też ma przyjść na dniach.
Ai chciałam napisać że pomimo że moję dzieci to kluski jak na bliźniaki, bo ważą ponad 3kg to jak na razie w wiekszości ubranek w rozm. 56 pływają. Więc zakupcie też mniejsze ubranka. Ja kupiłam fajne pajacyki newborn w C&A i rozmiarem są idealne na teraz.

reklama
yummy nie chce mi się nawet do tego neurologa iść:/ moja lekarz prowadząca jak się jej pytałam czy muszę mieć kopie karty czy coś, to powiedziała, że wystarczy jak powiem... zobaczymy co będzie. W razie czego i nadciśnienie i niedotlenienie mózgu, może dziewuchy już do końca będą leżeć jedna główkowo, a druga miednicowo (leżą tak już od września czy października;])

karola88
user-offline.png
mam nadzieję, że tak jest... w razie co będziemy robić wszystko co się da, żeby nie rodzić sn, ale z tego co słyszałam akurat w tym szpitalu gdzie będę rodzić robią cesarki bez większych ekscesów

miki3274
user-offline.png
ja miałam mega silne bóle spojenia jakoś tak ok 24tc(chodzić nie mogłam ani z łóżka wstać, trwało jakieś 3 dni może) a szyjka jest silna i twardo się trzyma, aż moja lekarz się dziwiła:p

youstta
user-offline.png
to świetnie, że dzieciaczki nie dają popalić, bo z dwójką to miałąbyś "meksyk" ;]
na szczęście zaopatrzyłam się w rozmiary 50:) sąsiadka po swojej wnuczce, która była wcześniakiem mi poprzynosiła;]

Ostatnia edycja:
Do góry