reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej Dziewczynki :) ja juz po genetycznym :) Dziekuje za trzymanie kciukow :))
Dzieciaczki Sa zdrowiutkie :) i coraz szybciej rosna :)
Jeden z blizniakow ma 7,21 cm (wedlug OM 13tydz4dni)
Drugi 6,99 cm (wedlug OM 13tydz3dnin)
termin wedlug usg mam na 26maja.
niestety drukarka im nie dzialala..:(
Maz co prawda pstryknal 2 fotki,ale za ladnie niestety one nie wyszly :)
No ale najwazniejsze ze wszystko jest ok :)
Zastanawia mnie tylko to ze Ginekolozka jak robila usg powiedziala ze jak dla niej ciaza jest dwujajowa .. a tutaj i w szpitalu i Moja Gp mowila ciagle ze jednojajowa i dzieciaczki beda tej samej plci ..niewiem juz co myslec ?
Powiem Wam tylko ze po prawej stronie najprawdopodobniej nosze kolejnego Faceta :), a dzidzia po lewej chyba sie zawstydzila i nie chciala pokazac co tam ma:p:))

reklama
asiia_
user-online.png
-GRATULACJE KOCHANA,SUPER:-):-):-)

kurnaaaaaa, mam tego paciorkowca B :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Lekarz wypisał mi receptę na jakiś antybiotyk robiony w aptece, o 22 mąż jedzie go odebrać. Jeszcze mi tego brakowało do kompletu, już i tak się martwię o maluchy.

boleć mnie niestety będzie z racji ułożenia chłopca... najważniejsze żeby skurcze się nie nasilały.. lekarz powiedział że mogę równie dobrze urodzić jutro jak i za 4 tygodnia. Ale jak nadal fenek będzie działał to powinnam dać radę do 35tc.
zatem zaciskam nogi i leżę. Wizyta kolejna w poniedziałek o godz. 19.

asiia - :)

magda85_gdańsk - ja nie tłumiłam emocji, jak miałam doła albo jak mnie coś wkurzało, nawet nie byłam w stanie :baffled:

kurcze czytam was dziewczyny to trochę pietra mam idę do lekarza dopiero w przyszłym tyg w czwartek i to 3 tyg od ostatniej wizyty bedzie i zastanawiam się czy nie okaże się ze moze jakieś rozwarcie :szok: czy coś innego może się dzieje o czym nie wiem, co prawda w miarę dobrze się czuję maluchy bardzo aktywne się zrobiły i dają w kość nieźle
no i też mogę dołączyć do tych męczących się w nocy na brak snu:-(, jak nie małe dają popalić to skurcze nóg mam

MoniaN trzymam kciuki żeby było dobrze:)

Tossa nie wiem skąd mi się 19 wzięła, piep.....y mi się chyba po tej kroplówce;-) Sala 22 :-)
Dziś znowu przezyłam chwile grozy, bo zaczełam krwawić. Od rana mówiłam takiej młodej pielęgniarce, że kroplówka słabo leci i mam krwawienia. dopiero jak przyszła druga zmiana zwiększyli mi i po godzinie wszystko wróciło do normy. No ale pół dnia przepłakałam.

Palinka Youstta jak tam z wami??

Monia N.- trzymaj się! Będzie dobrze!
Ewaw1- ja też mam te obawy czy rozpoznam na pewno te wody, ale one właśnie mogą być lekko z krwią, więc będzie raczej wiadomo a o skurczach porodowych to mi dziś lekarz powiedział, że nie da się tego przeoczyć, bo wykrzywia twarz aż ałłłł :baffled:. A co do sikania to też tak mam, że ostatnio przesypiam całą noc a i rano mało sikam.
Asiia- przy dwujajowych byłoby widać wyraźnie na usg dwa domki a u Ciebie ja tam widziałam, że one siedzą w jednym mieszkanku, więc chyba jednak jednojajowe i skoro tak to będziesz miała tak jak ja dwóch chłopaków :))
Youstta- trzymam kciuki żebyś wytrwała!

A ja wróciłam właśnie z wizyty i póki co szyjka jeszcze trzyma jako tako, rozwarta na opuszek nadal, ale lekarz i tak stwierdził, że za 2 tygodnie skieruje mnie już do szpitala a najwyżej jak wytrzymam to urodzę dopiero 15 grudnia.
Fenoterol zwiększony o jedną tabletkę, bo brzusio nadal twardnieje.
Ktg mam mieć zrobione za tydzień i gin kazał zarezerwować na wtedy jakieś 2 godzinki żeby dokładnie posłuchać maluszków :).
A no i co ważne- maluchy mają po ok.2100 i 2400 :happy: !

reklama
czesc dziewczyny:-) od dluzszego czasu podczytuje to forum od czasu do czasu, ale nie uaktywnialam sie zanadto ze wzgledu na brak czasu:tak:ale po przedwczorajszej wizycie u gina zdecydowalam sie ujawnic:-D okazuje sie, ze mam skrocona szyjke juz do 25 mm, wiec usadzilam tylek a corcie wyslalam w delegacje do dziadkow:-D

Ktoras z was ma moze podobny problem?

Chol...a to troche wczesnie na skracanie sie szyjki:-(

Sama nie wiem, co robic... Staram sie lezec, ale od czasu do czasu troche sie pokrzatam, mam nadzieje ze to nie zaszkodzi bobasom...:crazy:

Do góry