reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Youstta Twoje dzieci sa jedno czy dwukosmówkowe?
Agata u mnie na początku ciąży brzuch wywalało przed wieczorem, a rano zwykle nie było go tak widać. Nigdy nie zwracałam uwagi czy jak poleżę to jest mniejszy, tzn. jak się połozę, to się rozlewa na boki ;-)

Zmykam dziewczynki, bo mi się oczka zamykają i boje się żeby mi nie przeszło ;-)

Spokojnej nocki :-)*

Ostatnia edycja:
reklama
MoniaN - u mnie wychodzi na to że są dwukosmówkowe ale to lekarz dopiero stwierdził w 18tc jak okazało się ze dzieci mają różną płeć. Wcześniej było podejrzenie dość mocne że jest jednak jednokosmówkowe - niewyraźny objaw lambda, no i cienka przegroda owodniowa - 1 mm.

Monia z tym ze jeden dzidzius bardziej wariuje a drugi mniej to u mnie cały czas tak było, po jednej stronie brzuch wariował że hoho a po drugiej spokój,... może jest głebiej i słabiej czuć, moze spokojniejszy....

img2017ds.jpgTo moja dynia z rana:-)

Agata777 - super brzuszek i jak na 16tc całkiem duży :-)

Dziewczyny Wy pisałyście o małym brzuchu.. a ja stanęłam dzisiaj na wagę i jeszcze w poniedziałek miałam 17kg na plusie a dzisiaj 14,5 kg.. :szok: W 5 dni zleciało mi 2,5 kg..
Wczoraj zrobiłam sobie badania morfologi i moczu i super.. anemia zniknęła.
Dzisiaj miałam okropny sen, że krwawiłam.. aaaa! :wściekła/y: już jakieś schizy mam..
Nie wiem dlaczego zaczęłam obawiać się o te moje maleństwa..
byle do wizyty i do poniedziałku.

fantazjowa - a ta dziewczyna urodziła tak wcześnie dlatego że z tych schodów spadła? A Ty jak się czujesz? Oni Ciebie trzymają ze względu na urazy? czy cze względu że chcą monitorować dzieci?

Ja ostatnio szukalam na allegro wózek dla lalek dla Mai, patrzcie jaki fajny znalazlam.. SMOBY Bebe Confort WÓZEK SPACERÓWKA DLA BLIŹNIĄT (1874266834) - Aukcje internetowe Allegro

fantazjowa - a ta dziewczyna urodziła tak wcześnie dlatego że z tych schodów spadła? A Ty jak się czujesz? Oni Ciebie trzymają ze względu na urazy? czy cze względu że chcą monitorować dzieci?

Tak, dlatego. Ja czuję się okropnie, tak okropnie...wszystko mnie boli począwszy od tego,że chce mi się wymiotować, kończywszy na kręgosłupie - niby chodzę po korytarzu,ale ja nie jestem przyzwyczajona do leżenia, broda tak mnie boli,że w nocy dostawałam środki przeciwbólowe...i dziś idę na chirurgie tzn. pielęgniarka po mnie przyjdzie i będą patrzeli w moją ranę...czy dobrze się goi...ja leżę ze względu na urazy i ze względu na to,że czasami zanika bicie serca maluszków po tym wypadku...wolałabym leżeć na chirurgii,bo tutaj większość lasek już z dużymi brzuchami leży na patologi :/
Wiecie co!? Jest ze mną taka babka co ma 45 lat i dopiero zdecydowała się na dziecko...normalnie szok! A brzusiu Agatko zajeb.sty jest !:)

reklama
Do góry