zanka200389
Fanka BB :)
Wyrostek jest z prawej strony!!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No to czyli nie zglupialam przez ta ciaze I przez moja nerwice I hipochondrie.Wyrostek jest z prawej strony!!!!
Z tego co słyszałam że narządy w trakcie ciąży się przesuwają wiec wszystko możliwe. Ale czy to to co czujesz to już nie wiemNo to czyli nie zglupialam przez ta ciaze I przez moja nerwice I hipochondrie.
A w ciazy moze podchodzic tak wysoko pod zebro gdy wszystko sie rozciaga I unosi?
Dziekuje za odpowiedz.Z tego co słyszałam że narządy w trakcie ciąży się przesuwają wiec wszystko możliwe. Ale czy to to co czujesz to już nie wiem
Wyrostek robaczkowy jest z prawej strony. Jak boli to mbiej więcej na wysokości jajników (jajnika) sama kiedyś doswiadczyłam tej wątpliwej przyjemności.Nie wiem skad masz te informacje, ale moja siostra miala podejrzenie wyrostka I jechala karetka do szpitala I bolalo ja z prawej strony.
No wlasnie wiem, ze jest mniej wiecej na wysokosci jajnika, ale slyszalam tez, ze w ciazy sie wszystko przesuwa w gore I troche mnie to zaniepokoilo.Wyrostek robaczkowy jest z prawej strony. Jak boli to mbiej więcej na wysokości jajników (jajnika) sama kiedyś doswiadczyłam tej wątpliwej przyjemności.
Dziekuje za ta odpowiedz, bo jest kulturalna I nie obrazasz mnie.Pod żebro wyrostek raczej nie podchodzi, pod prawym żebrem najczęściej boli w ciąży wątroba, po prostu od ucisku. Wiem, że doszukujesz się miliona problemów w tej ciąży i współczuję Ci takiego życia w stresie. Mnie też boli właśnie pod prawym żebrem i często mi to miejsce drętwieje, dla spokoju ducha możesz zrobić sobie enzymy wątrobowe przy okazji kolejnych badań. Może łatwo powiedzieć, ale nie szukaj sobie problemów na siłę, bo możesz sobie coś wykrakac
Mnie też to niepokoiło, ale gdzieś tak od 28tc boli mnie właśnie pod prawym żebrem, próby też mam ok, ginekolog mówi, że to od ucisku. Ból się nasila jak za długo chodzę albo zbyt intensywnie coś robię. Nie martw się wyrostkiem, a nawet gdyby to takiego bólu się podobno przegapić nie da wszystkie narządy mają mniej miejsca i coś tam boleć ma prawoDziekuje za ta odpowiedz, bo jest kulturalna I nie obrazasz mnie.
Wiem, ze pod zebrem jest watroba, ale proby watrobowe itp mam dobre, a ciagle mnie uwiera od tygodnia, wiec sie wystraszylam ze to cos innego.. a skoro narzady moga sie poprzesuwac w gore to zastanawialo mnie to czy to jest mozliwe, zeby byl az pod zebrem. Staram sie myslec pozytwnie I nie doszukiwac sie problemow tam gdzie ich nie ma, ale czasami nie potrafie.. niestety.
Ja jestem w biecalym 22tc, ale lekarz mowil, ze jak bylam w 18 tc to juz mialam dno macicy na dwa palce powyzej pepka I ogolnie to nic jeszcze do tej pory nie przytylam, a dziecko tez jest duze, bo w 20tc mial juz 400g. U mnie ten bol wystepuje gdy siedze najwiecej czasami jak sie smieje to tez zaboli, a jak leze czy cos to nie. Jak to dotykam I sprawdzam to tez nie boli. No wlasnie tez slyszalam, ze takiego bolu sie nie da przegapic, ale ze mam proboemy z jelitami to sie wystraszylam.Mnie też to niepokoiło, ale gdzieś tak od 28tc boli mnie właśnie pod prawym żebrem, próby też mam ok, ginekolog mówi, że to od ucisku. Ból się nasila jak za długo chodzę albo zbyt intensywnie coś robię. Nie martw się wyrostkiem, a nawet gdyby to takiego bólu się podobno przegapić nie da wszystkie narządy mają mniej miejsca i coś tam boleć ma prawo