reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a okres.

Hej!Parę postów wcześniej pisałam o swoim problemie...jeśli chodzi o okres to spóźnił się 2 dni po czym intensywny był 1,5 dnia a kolejne 2 to były plamienia, czasem było tak że już nie leciało ze mnie nic pół dnia i noc a rano nagle troche bardziej podbrzusze mnie bolało i się polało ze mnie po czym znów plamiłam.Robiłam bete w trakcie tego niby okresu i wyszło 1,1 po tygodniu zrobiłam jeszcze raz i wyszło 0.2.Czy to oznacza że poroniłam, że coś już tam było? Bardzo proszę o pomoc....

reklama
Cześć dziewczyny może któraś miała podobną sytuacje okresy mam regularne trwają zazwyczaj 4-5 dni stosuje antykoncepcję tabletki w kwietniu okres spóźniał się 3 dni( 2 testy negatywne) okres wystąpił na jeden dzień brałam tabletki po czym w maju spóźniał się 2 dni zrobiony test po 5min wyszedł negatywny lecz rano patrząc na ten sam test wynik był pozytywny dostałam okresu lub plamienia nie mam pojęcia co to było trwało 2 dni po czym zaczęłam przyjmować tabletki anty i tak strasznie zacząć bolec mnie cały brzuch mam nudności i chce mi się wymiotować czy to może być ciąża ?

Cześć dziewczyny może któraś miała podobną sytuacje okresy mam regularne trwają zazwyczaj 4-5 dni stosuje antykoncepcję tabletki w kwietniu okres spóźniał się 3 dni( 2 testy negatywne) okres wystąpił na jeden dzień brałam tabletki po czym w maju spóźniał się 2 dni zrobiony test po 5min wyszedł negatywny lecz rano patrząc na ten sam test wynik był pozytywny dostałam okresu lub plamienia nie mam pojęcia co to było trwało 2 dni po czym zaczęłam przyjmować tabletki anty i tak strasznie zacząć bolec mnie cały brzuch mam nudności i chce mi się wymiotować czy to może być ciąża ?
Testy odczytane po paru godzinach są całkowicie nie ważne. Jeśli stosujesz antykoncepcję zgodnie z zaleceniem i bez omijania tabletek to bez obaw. Jeśli po tabletkach boli cię brzuch to może warto pogadać z lekarzem i zmienić formę antykoncepcji.

Testy odczytane po paru godzinach są całkowicie nie ważne. Jeśli stosujesz antykoncepcję zgodnie z zaleceniem i bez omijania tabletek to bez obaw. Jeśli po tabletkach boli cię brzuch to może warto pogadać z lekarzem i zmienić formę antykoncepcji.
No właśnie tu jest problem bo zapomniałam 4 🫣 a tabletki stosuje od 5 lat te same i żadnych takich objawów nie było

Tak na ,,słowo" to nie da się wyczytać czy ktoś może być w ciąży czy nie.
Ogólnie test wyszedł ci negatywny, to że pokazała się kreska ciażowa po paru godzinach nie ma tu już abolutnie żadnego znaczenia .
Na takie zmartwienie najlepiej zrobić nowy test z rana lub sprawdzić poziom betyHCG w krwi ( tu jest 100% pewności ) .

Tak na ,,słowo" to nie da się wyczytać czy ktoś może być w ciąży czy nie.
Ogólnie test wyszedł ci negatywny, to że pokazała się kreska ciażowa po paru godzinach nie ma tu już abolutnie żadnego znaczenia .
Na takie zmartwienie najlepiej zrobić nowy test z rana lub sprawdzić poziom betyHCG w krwi ( tu jest 100% pewności ) .
Tak zrobię Dziękuje

Do góry