reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża 5/6 tydzień brak zarodka

Martek299

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny, pisze bo nie wytrzymam nerwowo do poniedziałku. Już Wam mówię o co chodzi. Pierwsza ciąże poroniłam w 12tc w grudniu, po pół roku udało się zajść w druga ciąże. Ostatni okres 27 maj 1 czerwiec. Byłam u ginekologa kazał przyjść na usg za 10- 14 dni bo wcześniej jak powiedział nie ma sensu. 4 dni temu byłam w szpitalu gdyż miałam ból brzucha ale nie jakiś mocny tylko Że promieniował do uda, wiec się zaniepokoiłam. W szpitalu dowiedziałam się ze mam płyn w brzuchu(pęknięta torbiel?) i on może drażnić, dlatego te bóle. Wszystko także ze jest w macicy pęcherzyk ciążowy jak dr stwierdziła dosyć duży 12/6mm i widoczne ciałko żółte lecz bez zarodka zleciała betę hcg wyszła 16 tys i powiedziała ze to bardzo duża ale nie podejrzewa ciąży pozamacicznej bo w jajnikach ładnie. Mówiła ze spotkała takie przypadki ze było beta hcg powyżej 17 tys i brak zarodka a potem było wszystko ok. Martwi mnie jednak ze z okresu wychodzi no w tym momencie skończone 5 tyg a beta wychodzi na 6/7 tydzień ??? Dziewczyny ratujcie bo zwariuje. Dodam ze czuje się dobrze. Piersi bolą i czasami podbrzusze, nie plamie. Biorę duphaston 3x1

reklama
Rozwiązanie
Tak...caly czas mnie mdli..rano..w nocy....ehhhh....zero sił...mma nadzieje ze sie to skonczy nie dlugo...bo juz mnie szlag trafia;\ takie uroki...a smarujesz brzuszek kremami?
Przykro mi ze sie meczysz ale mdlosci to tez znak ze ciaza sie dobrze rozwija. Wiem jak ciezko przez to przebrnac. Probowalam oliwka ale nie pomag. I w nocy wstaje oddawac mocz bo parcie powoduje wrecz bol i ciezki dol brzucha. Mi bylo w pierwszym trymestrze mdlo glownie wieczorem, a teraz znowu troche mdlosci wrocily. I my jestesmy niby slaba plec ? ;)
A czy po tej suplementacji wzrósł Ci progesteron? Czy też Ci spadal? Czy tylko raz badalas?
Badałam tylko raz , potem już nie ,lekarz mi to tłumaczył , że w którymś tam tyg łożysko przejmuje te funkcje ,które wcześniej ma za zadanie progesteron czy coś takiego ,nie pamiętam dokładnie bo te pierwsze wizyty dla mnie to jak przez mgłę pamiętam

reklama
Tak tak, łożysko przejmuje ta funkcje ale to dopiero ok 12 tyg. Swoją drogą stresujace jest to badanie progesteronu. Jutro mam badać progesteron i betę.
Ale u Ciebie wszystko dobrze? Po tej suplementacji

Ja na początku też dużo brałam , teraz tylko femibiol2 ,magnez , i polocard , no te początki są ciężkie ,ale myślę że będzie dobrze ,Trzymam kciuki :)

Ja w ogole nie badalam progesteronu ani nie robilam zadnych badan hormonalnych, tylko bete. Od zajscia w ciaze w kwestii hormonalnej bralam tylko luteine, najpierw podjezykowo a potem dopochwowo.

reklama
Ja chyba też nie będę już badać tylko sama betę za dużo nerwów mnie to kosztuje.
Chodze do profesora ktoremu bardzo ufam. on podchodzi do wszystkiego bardzo na spokojnie i nie zleca stosu badan. Pierwsze usg zaleca dopiero okolo 12 tygodnia, po wynikach bety. Ja mialam tez na poczatku ciazy ale z powodu innego niekompetentnrgo lekarza ktory wprowadzil niepotrzebna panike. Bete robilam co tydzien przez miesiac, i dwie na samym poczatku ciazy. I dopiero po tych wszystkich betach w okolo 12 tygodniu zalecll usg.
A dostalas luteine? Bralam najpierw dwa razy dziennie po dwie podjezykowo a potem dwa razy dziennie po jednej dopochwowo. Jest w niej progesteron wiec jak jest nawet niedobor to luteina go uzupelnia.

Do góry