reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciągłe zmęczenie i brak sił.

ja wysportowana , regularne ćwiczenia .silownia..... ostro .. i 3 ciaza zrobiła ze mnie flaka haha , relaksyna tak mnie rozluźniła że od 25tyg ledwo chodziłam się wszystko tak rozeszlo..z lekkich treningów musiałam zrezygnować bo po pracy nie miałam siły oddychać więc gdzie jeszcze ćwiczenia ...najdłuższe dystanse bez przystanku trwały niecałe 10min i to bardzo wolnym krokiem.wiec doszło do tego że na zakupach używałam wózka inwalidzkiegoo ..a wchodzenie po schodach w domu tragedia ..zadyszka taka że hej .. pracowałam do 35tyg choć nie na cały etat ale jednak dawałam radę wstać iść zrobić wrócić ..nie wiem jak ja tego dokonałam też po tych ciężkich nieprzespanych nocach a w 36 urodziłam i cieszę się z tego bo miesiąca dłużej sobie nie wyobrażałam .. kocham ten stan błogosławiony mimo wszystko :)
i fakt..praca pozwala się troszkę ruszać mimo że nie ma się na to najmniejszej ochoty:)
Jak dzieciątko w 36tc? Wszytko ok po porodzie?

reklama
22tc czuje się okropnie. Nie mam siły pracować, nie mam siły gotować. Jak zawioze córki do przedszkola to mam ochotę przespać cały dzień. W poprzednich ciazach nie miałam czegoś takiego, cały czas czułam się dobrze, było trochę ciężko, ale bez przesady. Teraz czuję się zmęczona, śpiąca, do bani.

Jak dzieciątko w 36tc? Wszytko ok po porodzie?
tak . w jak najlepszym . nie było potrzeby jakiekolwiek interwencji lekarza . oddychał bardzo ładnie . Co prawda był pod częstsza kontrola co do temp ciała , cukru we krwi itd ale był cały czas ze mną ..wtulony we mnie a po 2.5 dniach wyszliśmy do domu. Wazyl 3380 ale ja rodzę duże dzieci :/ .. ja szczupła, wysoka z wielką piłka cukrzycy ciążowej brak .sprawdzane kilkakrotnie .pierwszy syn 38tydz 4050 i córka 37 ( też wszystko dobrze 3730) a teraz trzeci poród w 36 właśnie ..już boje się myśleć w którym tygodniu będzie czwarty jeśli się zdecydujemy na 100%

22tc czuje się okropnie. Nie mam siły pracować, nie mam siły gotować. Jak zawioze córki do przedszkola to mam ochotę przespać cały dzień. W poprzednich ciazach nie miałam czegoś takiego, cały czas czułam się dobrze, było trochę ciężko, ale bez przesady. Teraz czuję się zmęczona, śpiąca, do bani.

rozumiem cię doskonale. w trzeciej ciąży też czułam się najgorzej ..poruszalam się jak babcia z balkonikiem :szok: nie tego się spodziewałam ..ja chciałam biegać do końca ..być w ruchu .. tańczyć z brzuchem a tu się okazuje że nie wszystko jest od nas zależne

Do góry