reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

cytryna mnie osobiście coś takiego drażni...u nas wiedzą,że coś dla dziecka jak ktoś chciał kupić to konsultował to ze mną,bo to mnie się musi podobać,a poza tym mnie cieszyło to,że sama sobie kupowałam co chciałam dla dziecka.od nikogo na nic nie czekałam przynajmniej teraz mam wszytko takie jak chciałam.
moja znajoma też ma podobną sytuacje,z tym że jej teściowa i rodzina jej męza robią takie "suprise"
np. miała upatrzony jakiś wozek to okazało się że dostała od brata jej męza wozek z serii "czołg" wyklina go aż do dziś,bo mieszka na pierwszym pietrze musi go taszczyć.
ostatnio mi powiedziała,że musi sobie nową karuzelę nad lożeczko kupić,bo tą co dostała od teściowej spadła na podłogę i się złamała bo była plastikowa....
hehe ja jej mówię: " czy aby na pewno ta karuzela sama spadła??" bo jakąś euforię widziałam w niej jak mowiła,ze w koncu kupi sobie taką ktora jej się podoba :)
[

Mnie nie drazni :) wiem ze wszyscy sie bardzo ciesza, dla moich rodzicow to bedzie pierwszy wnuk/wnuczka, a u meza nie bylo dziecka w rodzinie od 18 lat. O wieksze rzeczy pytaja np tesciowa chce nam kupic lozeczko i powiedziala ze mamy wybrac a ona zaplaci o wozek tez pytali czy mamy jakis upatrzony - nie sadze zeby kupowali te wieksze rzeczy bez konsultacji. a ubranka mi sie podobaja wszystkie :)

reklama
cytryna to masz inną sytuacje tzn. lepszą:)
bo u mojej znajomej same "większe rzeczy" kupowane są bez konsultacji.

tutaj jest taki filmik na temat per perego pliko switch.
fajna animacja,jedyne co mi sie w tym zestawie podoba to gondola ma możliwość regulacji zagłówka,no ja takiego czegos w mutsy nie mam:-)
no ale tak jak ja pisałam te wózki z takimi małymi kolkami to dobre są w cieplych krajach,gdzie śniegu nie ma:-D
http://www.youtube.com/watch?v=DqIMHXJThtw

biorąc pod uwagę fakt, że z gondoli będziemy głównie korzystać zimą czyli nie ma się co czarować ale jak będzie tak zimno i śnieżnie jak było tej zimy to nie będziemy latać codziennie na spacery ;-)

ja jestem za kupnem jakiejś najtańszej gondoli natomiast wolałabym zainwestować w lepszą spacerówkę/parasolkę ja mam taką tylko starszy model [http://jane.pl/jane2010/wozki/wozki_sonic.html

jest leciutka, zwrotna i przede wszystkim można ją całą rozebrać i wrzucić do prania jak dziecko uświni :-)

miłka jane wózki są b.dobre:) mnie sie zawsze podobał "nomad " z przodu ma kółka podwójne zwrotne ale one po sniegu też się blokują:/

dziewczyny podsumowując:
I opcja:te ktore mieszkają na wsi,bądź na parterze śmiało mogą kupić wózek z serii "czołg" bo nie ma co kryć one są do duupy ale mają pompowane kółka i po śniegu śmigają, trza pamiętać że 2 zimy jednak zaliczymy więc jak rodzimy w październiku wiele dzieci listopad/grudzień nie bedzie zapitalać po śniegu bo bedą ledwo chodzące:/
po pierwszej zimie 2012 np. maj/czerwiec można kupić sobie jakąś spacerówkę na tzw. "wypasie" :D
i się bujać po polskich chodnikach...
II opcja: dla bardziej bogatych!!! kupić od kopa zestaw "3w1" mutsy,maxi cosi, stokke,jane czy innej firmy a potem i tak zakupić tańszą spacerówkę/parasolkę:)

Ridson ja się właśnie czaje na taki koszyk ale one są strasznie drogie a przecież używa się ich chyba krótko.
Właśnie jak długo maluch się w nim mieści.

Muszę wymienić moją starą torbę tzw. do wózka na bardziej pojemną. I zastanawiam się czy macie jakieś typy? Chodzi mi o taką usztywnianą, która pomieści cały dziecięcy majdan w postaci pieluch i zapasowego ubranka, jedzonka, picia i zabawek (od października to nawet podwójny majdan). taka znalazłam na allegro BabyLux SUPER TORBA DO WÓZKA DZIECIĘCEGO (1599959210) - Aukcje internetowe Allegro w sumie to jest tania jak na torbę.

Jagmar fajna nawet ,ale ja bym chciala z taka rozkladana podkladka do przewijania.Jak sie jest np u kogos to to jest przydatne.
Ja patrzylam dzisiaj na taka nakladke na wanne z wanienka i przewijakiem ,chyba sie na cos takiego zdecyduje,bo na komode z przewijakiem nie mam miejsca.
A wanienka na takiej wysokosci to fajna sprawa ,mnie bardzo bolaly plecy po ciazy niemoglamsie schylac.

reklama
Ja miałam stojak do wanienki taki zwykły metalowy i posłużył mi ok 5-6 miesięcy, później mała zaczęła się wychylać i wstawialiśmy wanienkę do wanny ale wtedy już siedziała sama tylko trzeba było pilnować, żeby nie wstawała. Ja używałam takiej ceratki do przewijania bo zajmowała mniej miejsca niż te co są w zestawie _Canpol_ podkład wielorazowy przewijak (1590256914) - Aukcje internetowe Allegro. Znalazłam jeszcze taką torbę 5-częściowy zestaw toreb dla mamy i dziecka (1596009799) - Aukcje internetowe Allegro w sumie fajne bo jedna dla małej dzidzi druga dla większej i kosmetyczka dla mamy :) tylko zastanawiam sie jaka jekość bo cena jak za 2 całkiem całkiem

tu ciekawostka bo cena b.wysoka ale za to jakie fajne kolory no i britnej ja lubi ;P http://allegro.pl/torba-ju-ju-be-beall-kolor-lotus-lullaby-i1600703615.html

Ostatnia edycja:
Do góry