reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

ja mam mutsy :D

ale wiele razy spotkałam się z tym,że dziewczyny kupują wózek z małymi plastikowymi/ kauczukowymi kółkami a potem narzekają,ze po sniegu nie da się jechac bo się koła blokują,nie wspominając o "telepaczce" jak sie jedzie po drodze z kamyczków:/
po prostu trza dobrze przesmyślec zakup wózka, mnie sie wydaje ze kazda matka w swojej karierze musi zaliczyć min.2 wózki. jeden - ten na początek z wielkimi kołami a potem jak dzieciak ma 1,5 roku to jakas parasolka/ spacerowka!
nie znam kobiety by wychowała dziecko tylko na jendym wózku

reklama
A jesli wózek to jaki? Bo czasem sobie przeglądam i przeglądam i fajnie byłoby już wiedzieć jaki na 100% będę mieć :)

ja wozek , tzn. gondole mam po siostrze , od biedy tam tez jest spacerowka , ale raczej pozniej kupie jakas w miare dobra zeby po wszystkim smigala :)

Ja chyba zdecyduje sie na jakiegos x-landera. Ostatnio nim jezdzilam bo kolezanka ma i jest super swrotny, fajnie sie sklada do samochodu, wogole ona jest z niego bardzo zadowolona. Sa jeszcze polskie Tako ale podobno okropnie ciezkie.

X landery sa fajne :) sama wczesniej nad nim myslalam :)
Tako z tego co czytalam tez sa fajne i bardzo duzo mamus je kupuje i nie narzekaja :)

pysia tak to przeważnie jest, że gondoli aż tak się nie wykorzystuje i mi również szkoda było wydawać dużo pieniędzy na gondolę. W sumie okazało się, że nawet 5 miesięcy jej nie używałam. Planowałam sobie kupić lepsza spacerówkę na lato ale na razie tego nie zrobiłam.

miłka chodzi o cos innego mi :)
ze w tych tanich wozkach wyciagasz gondole i juz masz spacerówke a w tych lepszych masz osobno spacerówke ze wyjmujesz gondole, masz sam stelaz i dopiero zakładasz spacerówkę
nie zawsze, ja mam gondole miekka, lezy na spacerowce a wozek tani chyba nie byl bo podobny cenowo co emaljunga czy teutonia
po prostu nie chcialam osobnej, sztywnej gondoli
Ja tez oglądałam kiedyś wózki i zastanawiałam się jaki kupić. Czy duży, czy mały i w końcu kupiłam używany 1 w 1 JEDO BARTATINA GTX super okazja SZARA (1581842881) - Aukcje internetowe Allegro coś takiego.
Wielki ciężki kloc (16kg) ale ja mieszkam w domu i nie muszę go dźwigać po schodach. Gondola jest duża i przestronna, spacerówka również. Spokojnie posłuży na parę lat. Dobrze się prowadzi (lekko) i jest mocny, wytrzymały i w sam raz na wyboiste drogi i jak się maksymalnie obniży rączkę to małej służy jako pchacz. Recenzje też miał dobre. Niestety po złożeniu wielki i na wyjazdy i wypady po za kupy potrzebny był nam lżejszy. Tak się złożyło,że dostaliśmy po innym dziecku TANIA spacerówka PARASOLKA Joker Coneco+++FOLIA (1583847672) - Aukcje internetowe Allegro porażka totalna i badziew. W dodatku z odzysku bez tej przedniej barierki. Teraz zastanawiam się jak to będzie wyglądało z maleńkim bobo i prawie 2-latkiem czy przypadkiem nie powinnam sobie sprawić tandemu. W sumie to mała nie lubi wózków i woli jeździć na rowerku a w sklepie w koszu ale słyszałam że u 2-tatków następuje przełom i chcą jeździć wózkiem bo chodzenie męczy.
Nad x-landerem poważnie się zastanawiałam bo opinie ma dobre.

Doświadczone mamusie powiedzcie jak to jest z 2 letnimi dziećmi czy warto dla nich inwestować w wózek?
wlasnie dlatego kupilismy dla Jaska peg perego p3 parasolke bo ma taka nadstawke wbudowana, mam nadzieje ze wystarczy
tymi podwojnymi kombajnami nie chce jezdzic bo mi sie zle kojarza, poza tym sa strasznie plytkie

u mnie to samo jak młoda skończyła 2 lata to spacerówka poszła na strych, wolała sama łazić, a jak brakło sił to na barana do Taty :-D

lilou ja w ogole nie wiem czy warto wydawać tyle kasy, bo z gondolą za dużo nie pochodze... a prędko przejdę na spacerówkę pewnie ;) podoba mi się kurde ten mutsy i x-lander :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
asionek a jaki będziesz mieć?

firmy nie pamietam w Smyku kupowalam z siorka i mama :) lady w kazdym razie , super zwrotny i dosc lekki na pompowanych kolach :) kolor szary z pomaranczem
jak juz do mnie dotrze zrobie fotki i wkleje :)

schodze z tematatu wózkowego i pochwalę się co ja już kupiłam sobie dla dziecka.
skorzystałam z tego ze byłam w Pl i sobie kupiłam dużo rzeczy nowych/używanych dużo taniej niż tu gdzie mieszkam.
mam już:
- przwijak na kółkach z półkami
- podgrzewacz i sterylizator elektyczny "canpol babies"
- fotelik maxi cosi + baza do auta
- laktator elektryczny "medela", ręczny mam po pierwszym dziecku
- dostałam od kumpeli 10 szt pieluch tetrowych i paczkę małych pampersów
- wozek, zabawki, łóżeczko,leżaczek- bujaczek, mata edukacyjna - po pierwszym dziecku

na razie ameno....czekam na soldy i bedę kupować ciuchy

ja przestalam kupowac, kiedy zobaczylam ile rodzina juz zakupila... od tej pory jesli cos kupie na pewno zatrzymam paragon, bo cos mi sie wydaje ze bede nieuzyte rzeczy oddawac. samych body na 0-3 miesiace jest chyba z 30 w roznych domkach na razie, jeszcze nie u nas ;)

reklama
cytryna - to przystopuj rodzinę bo taki maluszek tak szybko rośnie, że w połowie tych rzeczy w ogóle go nie zobaczysz, powiedz niech kupują też inne rozmiary ;-)

Do góry