reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

fato świetny wózek, był jednym z tych które baaardzo mi się podobały i brałam je pod uwagę kupując brykę dla niuni

malutka super aukcje, no i fajnie, że babeczka Ci jeszcze jakieś gratisy dorzuciła, to już na prawdę super interes zrobiłaś

reklama
fakt pierwsze co to na koła zwróciliśmy uwagę koniecznie pompowane :)
mielismy kupić nowy wózek ale znajomi praktycznie go nie używali: gondola może z 5 razy byla na spacerze, spacerowka ani razu tylko fotelik ale też w super stanie i wszytsko za połowę ceny . przy wydatkach na bejbika każdy grosz sie liczy ;)

no to jeszcze lepiej jak taniej udalo sie kupic :) super !!

fato wózek ładny i jak za pół ceny to warto. Jaka to firma?

Ja wreszcie znalazłam wózek idealny ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: POWERTWIN spacerowy trójkołowiec dla bliźniąt
Tylko cena mi się nie podoba :( drogi jak jasna cholera, będę musiała się za używanym rozejrzeć. Babeczki z forum, które maja już taki wózek zachwalają i są bardzo zadowolone. Na szczęście nie musimy go kupować od razu jak się dzidzia urodzi bo wszystko wskazuje na to, że remont się przeciągnie i narazie zostaniemy u rodziców a oni mają ogród i stara gondola wystarczy na spacery do ogrodu :). Zresztą do końca roku może się okazać, że Zosia się ogarnie i będzie mogła jeździć na dostawce.

Dostałam pakę z moimi podkładami poporodowymi. Jedne są tak wielkie, że przypominają pieluszkę Zosi tylko inaczej wyprofilowaną. Będą jak znalazł do szpitala.
Dostałam też gacie poporodowe siatkowe i są o niebo lepsze niż te z fliseliny. Co prawda nie wypróbowałam ich jeszcze ale na pierwszy rzut oka widać, że będą wygodniejsze i przede wszystkim przewiewne. Te fliselinowe się nie ciągną i w rezultacie nie trzymają podkładu tak jak trzeba i zawsze mi coś koło tyłka wisiało a te to w sumie sama gumka ;).

super bryka :) cena rzeczywiscie niezla :/ ale moze nie bedzie potrzebny ?? jeszcze troche czasu zostalo :)
tez mam te siatkowe majty i z tego co czytalam to sie super sprawdzaja :)
co do podkladow to porazka jakie to wielkie !! normalnie pampers hehe

Dziewczyny a co kupujecie do kąpieli Brzdąca? Na SR mówili nam, ze dobry jest Oilatum Soft i ze juz nie trzeba wtedy zadnej oliwki. Macie jakies zdanie co do tego srodka;>?

ja mam Mustela
Oilatum mysle , ze lepiej zostawic jak sie okaze , ze zwykle srodki nie daja rady ... dla mnie to jak lekarstwo na skore i nie widze potrzeby od razu maziac tym dziecka

a gdzie i jak to sprawdzałaś? jest jakiś wykaz nieparabenowych kosmetyków dla dzieci?

kurcze gdzies mialam taki wykaz , ale kosmetykow z parabenami i szok ile firm tam bylo :/ Nivea , Hipp niektore kosmetyki , J&J to juz wogle porazka ... zapytam kolezanki moze jeszcze ma na dysku to wkleje :)

Nie miałam się kiedy nawet pochwalić co kupiłam to dziś się pochwalę :-D
0-3 CHŁOPCZYK IDEALNE FIRMOWE 15 SZTUK (1751688565) - Aukcje internetowe Allegro w realu wszystko dużo ładniejsze i wszystko wygląda jak nowe :happy:
Auta, Cars, mały zestaw dla chłopca *JESIEŃ (1790155439) - Aukcje internetowe Allegro a to dopiero przyjdzie więc się okaże :-D

wow super zakupy !! :)

malutka - fajne zakupy :)

asionek - jak znajdziesz ta liste kosmetykow to wstaw koniecznie!

Ja mam pytanko o mleko dla dzieciaczkow. Planuje karmic piersia, ale jest mala szansa ze moze sie nie udac. Czym sie kierowac wtedy przy wyborze mleka? Na co zwracac uwage?

Mam tez kila butelek na wszelki wypadek, ktore zamierzam wygotowac teraz, a potem jak - gotowac przed kazdym uzyciem?

malutka - niezłe łupy :-)

cytryna - co do mleka to najlepiej kupić najprostsze bez udziwnień, chyba że się okaże, że pojawi się refluks lub nietolerancja laktozy to wtedy apteczne ( u nas są na receptę ) ja przy Milenie kupiłam Nan i bez problemów nic jej po nim nie było :tak:

Nie gotuj butelek teraz, nie ma potrzeby ich otwierać - będą się kurzyć, możesz zrobić to za raz przed pójściem do szpitala lub za raz po powrocie :tak: Ja nie gotowałam butelek codziennie.

A ja jeszcze powrócę do leżaczków-bujaczków, od kiedy można je "wprowadzić" do użycia, żeby dziecku kręgosłupa nie skrzywdzić? I czy faktycznie warto kupować te do 18 kg- czy takie dziecię tam będzie chciało siedzieć na uwięzi, bo mam zagwozdkę czy kupować taki do 18 kg czy taki do 11, który bardziej mnie się podoba i chyba po prostu szukam argumentów za tym, żeby go zakupić...
No i jeszcze jedna sprawa- te maty edukacyjne- warte toto zakupu? I też od kiedy najlepiej, żeby ten dzieć się tam edukował na tej macie? no i jakie? Mamusie dajcie znak-sygnał w tym temacie

madzilka - jak dla mnie większy sen ma zakup wypasionej maty edukacyjnej niż leżaczko-bujaczka :tak: moja matę uwielbiała :-) a bujanie doprowadzało ją do szlochu ;-)

A kiedy tę matę najlepiej zacząć używać? I jakiejś konkretnej firmy polecacie? Miłka pamiętasz kiedy swoje dziecię tam wpuściłaś?

reklama
Do góry