reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

fato wózek ładny i jak za pół ceny to warto. Jaka to firma?

Ja wreszcie znalazłam wózek idealny ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: POWERTWIN spacerowy trójkołowiec dla bliźniąt
Tylko cena mi się nie podoba :( drogi jak jasna cholera, będę musiała się za używanym rozejrzeć. Babeczki z forum, które maja już taki wózek zachwalają i są bardzo zadowolone. Na szczęście nie musimy go kupować od razu jak się dzidzia urodzi bo wszystko wskazuje na to, że remont się przeciągnie i narazie zostaniemy u rodziców a oni mają ogród i stara gondola wystarczy na spacery do ogrodu :). Zresztą do końca roku może się okazać, że Zosia się ogarnie i będzie mogła jeździć na dostawce.

Dostałam pakę z moimi podkładami poporodowymi. Jedne są tak wielkie, że przypominają pieluszkę Zosi tylko inaczej wyprofilowaną. Będą jak znalazł do szpitala.
Dostałam też gacie poporodowe siatkowe i są o niebo lepsze niż te z fliseliny. Co prawda nie wypróbowałam ich jeszcze ale na pierwszy rzut oka widać, że będą wygodniejsze i przede wszystkim przewiewne. Te fliselinowe się nie ciągną i w rezultacie nie trzymają podkładu tak jak trzeba i zawsze mi coś koło tyłka wisiało a te to w sumie sama gumka ;).

Ostatnia edycja:
reklama
Kingolinka Ja teraz dla Zosi mam mydełko oillatum. Zapisała nam je pani dermatolog przy ostatniej wysypce i śmiało mogę je polecić. Nie wysusza i nie zostawia osadu jak większość mydełek, zapach ma delikatny. Jedyny minus to bardzo wysoka cena jak za kostkę mydła bo ponad 20 zł. Jak Zosia była maleńka to w sumie myliśmy ją na początku w samej wodzie bez żadnych dodatków. Z tym, że na początek myłam jej dupeczkę wacikami i one były nasączone oliwką albo właśnie mydełkiem. Reszta ciałka samą wodą.
No i sporadycznie Oillan- tańsza wersja oillatum jak była już troszkę starsza. Bez oliwki sie niestety nie obyło bo Zochna miała strasznie przesuszoną skórę na nadgarstkach i stópkach, balsam nie dawał sobie z tym rady.

Dzięki herbata

no oilatum dobre ale drogie jak cholera.. emolium jest tańszym i dobrym zamiennikiem ;) ja na razie mam bambino, jak będzie trzeba to kupię te bajery bo każde dziecko inną ma skórkę i po co przepłacać jak dziecko nie ma przesuszonej ani problemów alergicznych..

jagmar wozek fajny :-)

kingolinka ja na pocztku bede uzywala tylko wody i kupilam olejek/oliwke ze slonecznika (100%), wzbogacony witamina E, kilka osob mi polecalo zwykla oliwe z oliwek (spozywcza). Potem poszukam czegos z jaknajmniejsza iloscia chemikaliow w skladzie.

reklama
Do góry