reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Widze, ze zakupki pelna para ;) U mnie tez sie ostatnio cos ruszylo. Bylam z Malym na spacerze i przez przypadek weszlismy do sklepu dzieciecego ;P Mlody kupil dla Lilie (takie wybralismy imie da coruni)grzechotke, a ja 3 body i taki super kocyk co mozna zamienic w becik.
images.jpg
Nastepnego dnia kupilam jeszcze 4 pary skarpetek i taki zestaw body+ rampers, a wczoraj bylismy u brata mojego przyszlego M i akurat byly marche czyli odpowiednik takiego polskiego bazaru tylko tu sa w kazdej dzielnicy w rozne dni tygodnia. No i oczywiscie musialam cos kupic ;P Chcialam taki komplet 5 body za 10euro, wiec naprawde sie oplacalo co sie rozpinaja na dole w kroku i z boku, ale moj zaczal jeczec, ze innym razem (on by wszytsko na ostatnia chwile zostawial, a ja na odwrot lubie wczesniej) wkurzylam sie i przez przypadek wzielam zwykle rozpinane w kroku i bylam potem dlugo zla, bo takich juz mam kilka i chcialam teraz inne. Hehe nie ma to jak fochy kobiety w ciazy, zaden facet tego nie zrozumie.

reklama
Dziewczyny a co myslicie o pieluszkach wielorazowych np: takich PIELUSZKI WIELORAZOWE | Pieluszki All-in-One | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła. Moj malz nagle sobie wymyslil ze pampersy beda powodowaly nieplodnosc u chlopca bo jaderka sie przegrzewaja :eek: Mi sie to troche wydumane wydaje byc w zyciu bym na to nie wpadla.

też przez chwilę rozważałam te pieluchy, ale to nie dla mnie, za dużo zabawy z tym, prania, skrobania kupek, suszenia, a mam małe mieszkanko więc nie będę miała gdzie suszyć tych wszystkich pieluszek i ubranek. Co do braku płodności? myślę że te pieluchy są stosunkowo nie długo na rynku i osoby u których można było by zbadać teraz płodność ich nie miały stosowanych bo ich poprostu nie było, bynajmniej w Polsce

ja wczoraj kupiłam łóżeczko turystyczne,pomyslałam,że to będzie najlepesze rozwiązanie,żeby nie biegac w ciągu dnia góra,dół,więc jest to łóżeczko na dół.Łóżko do sypialni juz wybrane,ale niestety keszcze w sklepie.
pTRU1-7303891dt.jpg

A ja wybrałam juz chyba wózeczek. Biore jednak 2 w 1 chyba, bo koleżanki doradzily,że skoro mam fotelik samochodowy, to nie potrezba mi juz tutaj w wózeczku. W sumie jak bedziemy na zakupach to myslę,że dziecko w foteliku mąż bedzie nosił, badz na wózku na zakupy umieścimy i z tego powodu nie ma co dopłacać do fotelika tylko po to by móc go umieścic na stelażu. Tym bardziej,że jedynie na zakupy bedziemy jeżdzic lub do rodziców a tam raczej nie spacery w glowie tylko posiedzenie w domu z rodzina aby dziadkowie wnuczka sie nacieszyli :-) A Wy co o tym myslicie? Bo jedna koleżanka mówi,że wygodnie miec możliwośc umiesczenia fotelika na stelazu?

CONECO wózki dziecięce, spacerowe, uniwersalne, foteliki, łóżeczka, krzesełka

A co do tematu kołderek ja nie kupuję. Mam dwa spiworki a oglądałam program "Mamo to ja", gdzie lekarz wypowiadał się,że optymalna temperatura do spania w pokoju dziecka to 18 stopni, a ja mam strasznie ciepłe mieszkanie i nawet w zime nie odkręcam kaloryferów, bo w bloku mnie tak sąsiedzi grzeją :-)

Własnie przeczytałam opiniie o tym wózku i dostał 3,43 punktów na 5, i opinie bardzo różne :wściekła/y: Ach ja już sama nie wiem jaki wybrać wózek. Może polecicie jakis 2 w 1 bądź 3 w 1 w ostateczności do 1000zł? Bo taki mam budżet.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ostatnia edycja:
reklama
Ati - jak masz fotelik samochodowy to w zupełności wystarczy Ci wózek 2 w 1 :tak: nie powinno się takiego maluszka targać w foteliku na spacery tylko jednak ułożyć w gondolce :tak:

Do góry