reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Kobitki widze że koszulka nocna co wklejałam do niej linka spodobała się i że niektóre kobitki mają dylemat z rozmiarem.
Jutro strzelę fotę w koszulce i się wam zaprezentuję :tak::tak:

Ja kupiłam S/M i jest dobra...w ramionach i biuście spoks a na brzuchu sie rozciąga.

reklama
Mi podgrzewacz bardzo sie przydał... wkładałam do niego butelke z woda i ustawiałam na stałą temperature, w pojemniczkach z TT miałam odmierzone mleko w proszku i jak mała budziła sie w srodku nocy to tylko sypałam mleczko mieszałam i sru...jak sie zepsuł to katorga była całe przygotowania w kuchni w mikroweli przy akompaniamencie ryku...
Ja też nie wyobrażam sobie butelkowania bez podgrzewacza. Z tym, że ja zaczęłam karmić modyfikowanym dopiero jak młoda skończyła 11 mc. Po miesiącu cudowania z temperaturą wody (bo nie może być wyższa niż 40 stC) i do tego w nocy na oślep kupiłam podgrzewacz i to był strzał w 10. Jak dla mnie super sprawa. Nadal go używam :).
Werka sama z czasem ocenisz czy takie rzeczy są Ci potrzebne. Tego nie trzeba mieć od razu bo faktycznie nie u każdego zdają egzamin. Dla mnie jest to niesamowita wygoda. Tym bardziej, ze mała dopiero niedawno przestała budzić się w nocy a i takie z nocnym karmieniem nadal się zdarzają. Poza tym nie trzeba kupować drogiego i markowego, mój kosztował 40 zł z przesyłką, jest uniwersalny i pasuje do TT. Może też pełnić funkcje sterylizatora do smoczków.

Ostatnia edycja:
Akurat jeśli chodzi o laktator, to przez doświadczenie mojej koleżanki chcę go kupić jeszcze przed pójściem do szpitala. Dziewczyna miała CC i jak to przy CC bywa na początku mały problem z karmieniem- jej mąż na gwałt kupował laktator i biegiem z nim do szpitala- niby można wypożyczyć, ale tak jak pisze Rudson i ja też tak uważam, to zbyt intymna rzecz, żeby używało go się po kimś, ale każdy zrobi jak uważa. Podgrzewacz też mam zamiar nabyć, ale to już bez ciśnienia, może być po porodzie.

kobitki co sądzicie o tym podgrzewaczu z funkcją sterylizacji

SPRAWDZONY PODGRZEWACZ DO BUTELEK +WYBIERZ GRATIS! (1681175519) - Aukcje internetowe Allegro

moja mama zajrzała mi przez ramię jak przeglądałam i uparła się zeby w jej imieniu kupić ....kurde jakaś nieznana firma no niby "chwalą " się że mają akceptację sanepidu, że przebadani...ale nie wiem co o tym myśleć
Też go oglądałam i tak samo się waham bo nie znam firmy, ale widzę ,że ludzie biorą... Ja się jeszcze nad takim zastanawiałam PODGRZEWACZ LCD SISI CERTYFIKOWANY +EXTRA GRATISY (1697670316) - Aukcje internetowe Allegro ale nie wiem czemu, odnoszę wrażenie ,że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego :-D Zastanawiam się nad używanym TT lub Avent bo można już za 30zł kupić...

No, a ja sie pochwalę, że ... nie kupiłam jeszcze nic :-) Tak naprawde przy kolejnym dziecku to juz niewiele potrzeba bo ma sie "zapasy" po poprzednich. Mam tez kilka kolezanke, które maja mnie zaopatrzyc w ewentualnie potrzebne rzeczy. W sierpniu na pewno bedziemy kupowac mebelki do pokoiku Małej. A wszystkie rzeczy pierwszej potrzeby już po urodzeniu sie dziecka. Będe w szpitalu 5 dni więc w tym czasie mój mąz i dziadkowie juz sie postaraja o solidne zakupy :-)

my też już w sierpniu zamierzamy się poważnie wziąć za zakupy... wyliczać nie będę bo by posta zabrakło.
Wszystko, bo na razie mamy tylko odzież :)

reklama
Do góry