reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
No w końcu ja mogę pochwalic się pierwsza rzeczą dla malucha.Otóz mam piekny drewniany przwijak z dwiema szufladami.Przewijak dała mi koleżanka,a teraz musze kupić lóżeczko pod kolor przewijaka.Wiem wiem zaczynam od dupy strony,ale szkoda by było zmarnować takiiiii pięęęękny przewijaczek

no to gratuluje zakupy :)

Dziewuszki, a kosmetyki tez uczulaja??
Ja zamierzam uzywac kosmetykow NIVEA BABY, wole Nivea niz Jonsona...

moga uczulac :/
z tego co na necie pisze to wlasnie JJ najbardziej i najczesciej uczula

ja na początek chcę używać emolium płyn do kąpieli a jakie inne kosmetyki poza kremem do pupci? krem do twarzy na dwór ale jeszcze nie wiem jaki. coś jeszcze?

nie wiem czy to dobry pomysl od razy uzywac emoilum ?? to jakby lek byl i raczej bym go zostawila jakby cos sie dzialo

Nie wiem czy emolium to dobry pomysł. Wydaje mi się, że lepiej zostawić takie rzeczy jako 'broń ostateczną' ;) Podobnie np. z Sudocremem do pupy. Starałam się zawsze używać go tylko jak coś się działo, a tak to jakiś łagodniejszy krem. Bo jak już się coś zacznie dziać, to co użyć skoro najlepszy krem nie działa? Tak mi się przynajmniej wydaje...

O, do brodawek byłam bardzo zadowolona z Bepanthenu
;)

dokladnie tak z emolium i innymi podobnymi
tez chce kupic ta mlasc na brodawki i do tyleczka przy okazji :)

Muszę się wybrać na zakupy bo nie mam się czym chwalić. Chociaż dzisiaj dostałam paczkę z lakierem do paznokci :)))

tez dobrze :)

malutka też muszę to wszystko kupić plus łóżeczko i materac, meble do pokoju dziecięcego, wózek, poza tym przeprowadzamy się i będę robić zakupy domowe. Będziemy musieli się zaopatrzyć w łóżko małżeńskie, meble do sypialni, pokoju dziennego, kuchni i całą łazienkę, komandora na korytarz i kanapę do pokoju. Poza tym kafle i panele. Będzie o czym pisać. Ale was zamęczę o ile znajdę czas na BB przy remoncie.

troche tego macie :)

fajne, też myślałam o takim albumie, ale jeszcze od myślenia do czynu u mnie daleko :)

dziewczyny ma któraś z was taki przewijak?
MAMO-TATO PRZEWIJAK NA ŁOŻECZKO USZTYWNIONY 70cm (1676186318) - Aukcje internetowe Allegro
sprawdzi się czy olać?

ja mysle , ze to przydatna rzecz :) tym bardziej , ze moze byc na lmozeczku , albo np. na pralce :)
nasze plecki tez sa wazne :)

a ja kupilam sterylizator i podgrzewacz TT
i teraz nie wiem , bo jest to u mamy , a ona twierdzi , ze moze mi no mikrofali nie wejsc :szok:
mialyscie moze stycznosc z tym sterylizatorem ?? jakie on ma wymiary naprawde i jaka kuchenka sie nadaje ??
nawet nie pomyslalam , ze moze nie wejsc ... w koncu nigdzie nie pisza , ze trzeba miec specjlana mikrofale

jagmar mialam taki sam komplet, bylam bardzo zadowolona z laktatora a sterylizator byl maly i miescil sie wszedzie
Asionku niestety mikrowele maja rozna pojemnosc, moze nie wejsc
co do kosmetykow to mam takie samo zdanie, lepiej zaczac od zwyklych kosmetykow zeby w razie czego miec co uzyc
ja do dzis myje Jaska w penatenie i jest wszystko ok
pupcie smaruje tylko jak jest zaczerwienienie, podobno skora szybko sie przyzwyczaja i bez kremu moze sie ciagle odparzac

rudson
a do niego nie trzeba takiej drewnianej podstawki którą się na łóżku wkłada i wtedy tak stabilnie się trzyma? kiedys widziałam w sklepie właśnie z takim czymś, bo na tej aukcji którą podałaś to sam przewijak jest i np nie wiem czy jego można jakoś na łóżku zamontować aby się chociażby nie zsunął?

Ewa bo są miękkie przewijaki które nie nadają się na łóżeczko i twarde, te twarde mają nóżki stabilizujące na łóżeczko, więc myślę, że nie będzie się zsuwał z łóżeczka, zawsze w sklepie można pooglądać a na necie kupić :)

reklama
Ewa bo są miękkie przewijaki które nie nadają się na łóżeczko i twarde, te twarde mają nóżki stabilizujące na łóżeczko, więc myślę, że nie będzie się zsuwał z łóżeczka, zawsze w sklepie można pooglądać a na necie kupić :)

no to nawet nie wiedziałam, że one mają nóżki, tam jest zdjęcie jak to jest na łóżeczku ustawione ale nie przylądałam się co do tych nóżek. Ale skoro tak to ja głupia sie już nie będę martwić o komode czy jakiś extra przewijak tlyko też tai kupie bo to super opcja!

Do góry