reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Nie nie, ja nie wytykam że gryczane lepsze od lateksowych, tylko że nie ma się co aż tak przejmować głupimi materacykami i tym podobnymi rzeczami, wziąść na luz bo niektóre dziewczyny widzę za bardzo się przejmują pierdołami. Nic się dziecku nie stanie jak będzie spało na piankowym zamiast na kokosowym na przykład. Ja mam jakiś w kołysce ale jaki to nawet nie wiem i nawet mi się nie chce sprawdzać :-D

no dokladnie :) nie ma co panikowac , ja i tak tutaj wyboru za duzego nie mam , a z Pl ciagnac nie bede materaca
takze mam wybor miedzy lateksowym , a piankowym i stanelo na tym pierwszym :)

W sumie to też zdrowe podejście, bo mój mały do dzisiaj nie korzysta z pościeli w sposób do jakiego jest przeznaczona :-D Poduszkę w ogóle olewa, a kołderkę traktuje jak przytulankę, obok prawdziwej przytulanki którą ma :tak:A śpi sobie wygodnie w śpiworku.

stad wlasnie nie kupuje poscieli .... z tego co czytalam to na poczatek i tak sie przeciez nie uzywa pduszki ani kolderki , wiec bez sensu nie bede teraz tego trzymac :) jak okaze sie , ze potrzebne to zakupie :)

Asionek jak mogę ci coś poradzić to jak masz już śpiworek to na razie nie kupuj więcej bo nie wszystkie dzieci chcą w nich spać, jak się okaże że twoje maleństwo chce w nim spać to sobie dokupisz :)

niby tak , ale ten jeden to starocie po 2 dzieci juz :) do tego chce w kopmlecie z ochraniaczem do lozeczka kupic , jak sie nie przyda to sprzedam najwyzej i tyle ...

reklama
To moje jedyne 'ciuszkowe' zakupy :) Szkoda, że nie wiedziałam, że coś takiego jest jak młody był mały :/ Mam nadzieję, że sie sprawdzą :)

Nie pamiętam kto polecał, ale też mi się spodobało ;-)Widziałam takie coś w Tesco, ale był tylko 1 kolor i w dodatku drogi, na allegro za niewiele więcej kupiłam 3.

Z zachcianek chcę jeszcze kupić kilka sztuk kolorowych pieluch tetrowych i flanelowych, np:
Pieluchy flanelowez nadrukiem 70 x80 -MIX KOLORÓW (1675534675) - Aukcje internetowe Allegro
Grube pieluchy tetrowe z nadrukiem - MIX KOLORÓW (1675534674) - Aukcje internetowe Allegro

Przydają się na wyjście i ładnie wyglądają ;-)

I tak z innej beczki - czy któraś z Was ma doświadczenia z takimi pieluszkami? Lub zna kogoś kto ma? Zastanawiam się nad wypróbowaniem, ale trochę się boję :-p:
PIELUSZKI WIELORAZOWE PUL MINKEE PIELUCHY POZNAŃ (1664616637) - Aukcje internetowe Allegro

Nie pamiętam kto polecał, ale też mi się spodobało ;-)Widziałam takie coś w Tesco, ale był tylko 1 kolor i w dodatku drogi, na allegro za niewiele więcej kupiłam 3.

Z zachcianek chcę jeszcze kupić kilka sztuk kolorowych pieluch tetrowych i flanelowych, np:
Pieluchy flanelowez nadrukiem 70 x80 -MIX KOLORÓW (1675534675) - Aukcje internetowe Allegro
Grube pieluchy tetrowe z nadrukiem - MIX KOLORÓW (1675534674) - Aukcje internetowe Allegro

Przydają się na wyjście i ładnie wyglądają ;-)

I tak z innej beczki - czy któraś z Was ma doświadczenia z takimi pieluszkami? Lub zna kogoś kto ma? Zastanawiam się nad wypróbowaniem, ale trochę się boję :-p:
PIELUSZKI WIELORAZOWE PUL MINKEE PIELUCHY POZNAŃ (1664616637) - Aukcje internetowe Allegro

Tylko sie nie smiej.
Ja przywiozlam z polski poduszke z pierza taka duza, i do tego poszewke flanelowa. Z jakimis kotkami. Podusia moja z dziecinstwa.
I polecam flanelowa... PRzywiozlam sobie a niestety pospalam na niej zaledwie dwie nocki, bo zostala mi perfidnie odebrana przez mojego M...

Ja się nie śmieję, ja z pl też przywiozłam 2 podusie z pierza, córy, od dłuższego czasu już tylko do ozdoby służyły, a teraz mi się przydadzą dla dzidzi

Dziewczyny, te posciele z Polski sa cudne! U nas to raczej sie kupi caly zestaw z wzorkami ale bez poszewek i cholernie drogi... Ale ja poscieli dla mlodej wcale nie mialam, tylko przescieradelko i przykrywalam kocykiem. A jak mi dzieice troche podroslo kupilam kawalek flanelki w kotki i sama uszylam jej poszewke na kolderke i plaskiego jaska i styklo:D A w ogole to u nas w domu poduch sie raczej nie uzywa (ja potrzebuje tylko podczas choroby wyzej spac), wiec korzystamy tylko z takich niewielkich, plaskich poduszek...

Icarium mi sie wydaje ze ktroas z dziewczyn wlasnie takie wielorazowki niedawno kupila dla starszej pociechy (tylko nie pamietam ktora
embarrassed.gif
) Ja sie przyznam ze mi by sie nie chcialo prac takich pieluszek, zwlaszcza po kupce niemowlaka, bo dla mnie to okropna strata czasu:/

Asionek, wlasnie a`propos roznych produktow dla dzieciakow, to za granica mam wrazenie ze nie ma w polowie takiego wyboru jak w Polsce! Tez gdyby nie forum, to tez nawet nie bralabym pod uwage z czego jest na przyklad materacyk wykonany, tylko na oko bym kupila (nawet gdyby bylo kilka rodzajow)
yes2.gif

Rudson, bo ja jestem takim typem czlowieka, ze lubie minimalizm i umiem sie cieszyc z drobiazgow, wiec moze dlatego mam takie podejscie do wielu spraw:D No i to pewnie tez jakas kwestia zdrowego rozsadku, co nie znaczy ze nie mam "odchylow" w roznych kierunkach
wink2.gif

a mi dzisiaj ciśnienie podnieśli:wściekła/y:. Zamówiliśmy w sobotę łóżeczko i wytargowaliśmy 8%rabatu, ponadto razem z łóżeczkiem mieliśmy mieć do odbioru stelaż do baldachimu. W tygodniu zadzwonili że łóżeczko już czeka więc powiedziałam że szwagierka je odbierze. I dzisiaj szwagierka pojechała a oni że żadnego rabatu jej nie dadzą bo o niczym nie wiedzą. To ta ze sklepu do mojego zadzwoniła a on przez tel. ściął się z babą i jednak się wykłócił co do tego rabatu. Więc odebrała łóżeczko a baba jak na złość zamiast stelaża na baldachim dała im stojak 3 x droższy który mi się nie przyda! no szlak by trafił zamawianie czegoś i dogadywanie się na słowo a nie na papierze!

icarium moja przyjaciolka uzywa podobncyh pieluch od urodzenia jej coreczki i jest z nich zadowolona, czasem zaklada malej jednorazowe, ale w domu glownie te wielorazowki.

Ja sobie tez zakupilam, kanadyjskiej firmy motherease i bede mieszac wielorazowki z pampersami :)

reklama
Icarium no napexno sie przydadza takie pieluszki do wszystkiego w zasadzie i napewno ja tez je sobie w Pl kupie :)

Pryzybela zebys wiedziala , ze wybor w Pl ogromny !! tutaj nie ma polowe rzeczy !! nawet na ebay nedza jakas :/ ogolnie za duzo sklepow z rzeczami dla dzieci u mnie nie ma ... a jak jest to gdzies przy ciuchach i doslownie po jednej rzeczy maja , ceny wysokie bardzo i wybor zaden
za to sklepow z ciuchami mamy pod dostatkiem hehe no i ceny nizsze niz w Pl :) chociaz tyle

a mi dzisiaj ciśnienie podnieśli:wściekła/y:. Zamówiliśmy w sobotę łóżeczko i wytargowaliśmy 8%rabatu, ponadto razem z łóżeczkiem mieliśmy mieć do odbioru stelaż do baldachimu. W tygodniu zadzwonili że łóżeczko już czeka więc powiedziałam że szwagierka je odbierze. I dzisiaj szwagierka pojechała a oni że żadnego rabatu jej nie dadzą bo o niczym nie wiedzą. To ta ze sklepu do mojego zadzwoniła a on przez tel. ściął się z babą i jednak się wykłócił co do tego rabatu. Więc odebrała łóżeczko a baba jak na złość zamiast stelaża na baldachim dała im stojak 3 x droższy który mi się nie przyda! no szlak by trafił zamawianie czegoś i dogadywanie się na słowo a nie na papierze!

kurcze dranie jakie :/
trzeba chyba juz w tych czasach wszystko na papierze miec i tyle ...

Do góry