reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

reklama
no do mnie tak,do IE
nie chodzi tylko o kolor bo chce taką żeby była wygodna i dobra dla mnie jak i dla Vi..
ale chodzi tez o wygląd, nie załąze jakiejś sraczkowatej w kwiatki:-D:baffled::sorry2::zawstydzona/y::-p

no jestem, jestem, jjuż odpisuje po kolei
kilolku to która lepsza dla mnie?? wiązana czy kółkowa??
a ta co teraz dałas to dziecko z tego nie wypadnie??
i co to jest to pouche??
najlepsza jest zdecydowanie tkana. ABSOLUTNIE NIE KUPUJ ELLASTYCZNEJ bo Viki za duża już. Żadna chusta nie powinna mieć elastyku jesli ma być dobra, zwłaszcza tkana. Z poucha i kółkowej faktycznie dziekco moze wypaść jeśli nie będziesz uważać dllatego obie te chusty nalezy asekurowac jedną ręką. Nie będziesz miała wolnych obu rąk. A w tkanej obie rączki wolne i choćbyś chciala to dzidzia nie wypadnie. A pouch to inaczej kieszonka

ale mnie mój D wkurzył:wściekła/y:
ja mu chusty pokazuję zadowolona że te mi się podobają..
a on do mnie że ta fioletowo niebieska wygląda jak nasza pościel:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i że może mi taką z pościeli zrobić:dry: (fakt mamy takie kolorki ale nie moja wina że to moje ulubione i zawsze będę takie wybierać:-D
no i dodał że mi sie znudzi chustowanie po tygodniu i rzucę chustę w kąt:eek::dry:

a tak mam jeszcze kilka pytań,..
bo ja widzę że jak jest wiązana , to dziecku jakoś się te nóżki owija że widzę że to ur
trzyma dziecko :tak:ale pouch czy ta kółkowa to tylko ma jedno owinięcie dookoła to mi mała się wysmyknie dołem...:eek::sorry2:
nie wiem już od czego to zależy .. no i czy 55 cm jest wystarczająca??
i czy lepsza elastyczna czy tkana może jednak??
no i mój D ię pyta czy same się tak owiązujecie czy potzreba kogoś do pomocy...:sorry2:
szerokość ma pewne znaczenie. 55 cm jest ok ale da poucha dla tkanej to za mało. Teraz Viki nieby wystarczy ale nie będzie miaął cąlych plecków zakrytych a czasem są takie sytuacje, ze się przydaje np jak zaśnie a jak będziesz miaął drugiego maluszka i będziesz potrzebowała go zmaotać to uż sie nie nada, bo malca musisz po sam karczek motać. Motałam w zarę, która ma tyko 60cm i dla mnie bylo za malo. Najlepiej 65-70cm. Więcej tez nie za dobrze.

dzieewczyny ja mam prerwę w ppracy więc tak na szybko (bo ja znalazłam elastyczną ale ma tylko 3% elastyczności ,,
dam wam 2 linki i napiszcie mi którą wybrać bo chciałam już dziś zamówić :p

Pentelka Chusta elastyczna MŁODA TRWKA 55cm TANIO (1078229204) - Aukcje internetowe Allegro
CHUSTA TKANA 3 pastelowe kolory PROMOCJA azimi (1077309908) - Aukcje internetowe Allegro
ta druga lepsza, bo pierwsza elastyk, więc nie wolno Ci jej upić. Masz zakaz ;)

dobra dobra już kupuję tkaną..
tylko dajcie mi jakiś link na taką co ma ok 55, 60 cm a nie 75 bo się nieobwiążę:zawstydzona/y::-p
coś jak ta tylko węższą
CHUSTA TKANA 3 pastelowe kolory PROMOCJA azimi (1077309908) - Aukcje internetowe Allegro
55 czy 70 nie ma żadnej róznicy w stopniu trudności motania

Kamcia nie kupuj lnianej chusty na początek. Strasnzie trudno się ją dociąga i się niepotzrebnie zniechęcisz. Kup bawełnianą allbo z bambusem, choć bambusa osobiście nie miałam w ręku tu się musi Dziunka wypowiedzieć. jak będziesz chciała to len kupisz sobie później akkurat lny są tanie. Ewentualnie mozesz kupić z dmieszką lnu ae też będzie dość sztywna. Bambusy ponoś mięciutkie.

hmmm na wszystko odpowiedziałam????? pogubiłam sie :/

reklama
jesteś normalnie boska :-D:tak:
odpowiedziąłaś mi na wszystkie pytanka... :tak:
no to mam poprosić o 65 , 70 czy zostać przy 75 cm??
no i kupię teraz już na bank tą tkaną...
a ma być ścięta na wprost czy na rąb??:-p

Do góry