reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

no wiec ....po pierwszym spacerku...mala zadowolona nawet nie pisknela ale zdecydowanie za slabo dociagnelam....mala mi troche zjechalai chusta sciskala mi sie w pasie.....no mysle kwestia praktyki i wprawy :-) ale najsmieszniejsze bylo to jak ludzie sie na mnie patrzyli....jak na nieboskie stworzenie....jakby ufo zobaczyli......:-) smiac mi sie chcialo.....

jeszcze nasza pierwsza kieszonka ;-)

Załączniki

• DSC01812.jpg
    DSC01812.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 29
Ostatnia edycja:
reklama
Mam kumpele od niedawna, ma roczna coreczke. Mowi ze latem nosila sie we wszystkich chustach (ma pokazny stosik) i nie widziala roznicy czy to zakard czy bambus czy 100% bawelny jesli chodzi o przewiewnosc. Nosila we wszystkich, a w upaly , wiadomo, nie chodzily w chustach, bo w samej bluzce jest goraco, a jak jeszcze na to dziecko zarzucisz to masakra.
Na lato kupie tylko jasna chuste, bo moja jest ciemna wiec za bardzo bedzie sloneczko przyciagac.

Iza ja to bede skracac mojego Leonka... Mam ogony lekko za kolana i wszystko ok, dopoki nie zaczelam po schodach wchodzic, prawie sie przewrocilam. Malo brakowalo.
ja w swojej grecji mam jesczze dłuższe. Jak dzisiaj na spacerze musialam się w len awaryjnie zmaotać to aż zawiązać nie moglam, bo tu króciutkie ogonki mam, a juz sie zdążylam przywyczaić do tych zwisów

No wlasnie, ta moja znajoma (ona na forum to Monika999) chce uszyc mt i chce ja poprosic aby mi tez zrobila. Bo moze w koncu moj A bedzie nosil...
ja też się noszę z takim zamiarem, alejakos ciięzko mi ostatnio się zebrać do czegokolwiek.

chusta zwykla najzwylkejsza z allegro na poczatek :-)
no wiec pierwsza proba sie odbyla :-) buntow zadnych nie bylo, mysle, ze wrecz jej sie to podobalo :-) wiazanie poszlo mi calkiem calkiem tylko musze sie nauczyc dobrze dociagac, ale wszystko kwestia wprawy :-)
moj pierwszy raz wiec badzcie wyrozumiale, ale wszelkie komentarze mile widziane :-)
no wspaniale!!! Kochana masz dar, naprawdę!!!! Moje pierwsze wiązanie w ogóle nie przypominalo tego co powiinno a tu taki profesjonal u Ciebie! Super naprawdę.
I musze przyyznać, ze ta chusta naprawdę śliczniutka.
A łamalaś ją już?

a propos MT - :D przed chwilką był listonosz:
Zobacz załącznik 236449

katrenki - zapomniałas o fotce?
piekne te kwiaty!

A słuchajcie, ja mam taki prooblem - ostatnio nie mogę dobrze zamotać, bo za nic nei chce mi wyjść by poly były pod kolanami i żeby dupka porządnie wypadla. Nie wiem ocb. bo przeciez mialam to opanowane, a motam przynajmniej raz dziennie. To już ze 2 tygodnie trwa, ale najierw mmotalam na kombinezonik myslałam, ze to tego wina, ale teraz motam na spodenki i to samo. Kurcze, co jest? Możliwe żeby to wina dziecka była? Jakoś się wypina albo co? Bo chyba zaćmienia umyslu jakiegoś doznałam.

katrenki - nieźle :) 2x wyglądał dobrze, a w kieszonce ja bym bliżej siebie małą przymotała, ciaśniej.. jak się pochyliłaś to ona na pewno była jak przyklejona do Ciebie?

kilolek - no nie wiem o co może chodzić... i w lnie i w grecji to masz?
chusty nieskośne sie chyba nie łamią/...

katrenki - nieźle :) 2x wyglądał dobrze, a w kieszonce ja bym bliżej siebie małą przymotała, ciaśniej.. jak się pochyliłaś to ona na pewno była jak przyklejona do Ciebie?

kilolek - no nie wiem o co może chodzić... i w lnie i w grecji to masz?
chusty nieskośne sie chyba nie łamią/...
tak w obu

katrenki jest skośna, bawelna. Moim zdanem jak najbardziej do zlamania, jak kazda bawelenka

z opisu w necie i z dyskucji na chustoforum wynika ze nie jest.. - katrenki jak Twoja chusta jest tkana?
aż sprawdziłam, bo dużo nad nią obradowałyśmy i nie wierzyłam, ze moglyśmy jednak popełnić błąd w zbiorowej ocenie hehe. Piszą, że po skosie.

reklama
może niech katrenki da, bo nie wiem z którego ostatecznie kupiła, bo tą chustę ma kilku sprzedawców.

a czemu nie wierzysz na slowo?
Tak czy inaczej uważam, ze się powinna złamać. nawet bawełniana bluzka jest przyjemniejsza po praniu.

Do góry