reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

reklama
A ja właśnie drobnymi kroczkami przekonuję małża że nam chusta z bambusem jest na lato potrzebna, a ponieważ zna dobroczynne właściwości bambusa (uzywamy pieluszek bambusowych) to czuję się jak bym już ją miała
Pozostaje tylko zdecydować którą ??????

tak, ma niedobre opinie, ale jest taaaakaaa pięęęknaaa :) i cienka, malutki węzeł wychodzi, łatwo sie dociaga. zamotałam przed praniem bo nie wytrzymałam oczywiście ;) pół godziny noszenia nie zbudowało we mnie negatywnej opinii... zobaczymy jak będzie na dworze, czyli dłużej i ze spaniem... no ale do tego musimy wyzdrowieć :/

A ja właśnie drobnymi kroczkami przekonuję małża że nam chusta z bambusem jest na lato potrzebna, a ponieważ zna dobroczynne właściwości bambusa (uzywamy pieluszek bambusowych) to czuję się jak bym już ją miała
Pozostaje tylko zdecydować którą ??????
no ja teraz trochę żąluję, ze nie kupiłam bambusa, choc żaden nie podoba mi sie tak jak grecja, węc to przeważyło. Tylko teraz nie wiem jak to w upały będzie...
w ogóle to zastanawiałam sie ostatnio nad chustą tetrową. cztąlam rózne opinie. Tzn generalnie wiadomo, ze to byle co jest ale dobrze zawiązana ujdzie, a przewiewna bardzo. Tylko czytałam na chustoforum albo na szmacie nie pamiętam, że trzeba by kupić nie farbowana, bo farby jednak sa kiepskiej jakości jakies tam drogeryjne ale można samemu ufarbowac. Chyba bym spróbowała.

a da sie kupic 5m tetry??? po skosie?
Z beli? Nie mam pojęcia. Trzeba by poszukać. Ale tetra jest tak tania, ze można kupic dużo więcej i wyciąć po skocie (1,2 za metr w hurcie) No i da się ale latem na allegro przycięte i obszyte do chusty.Wiadomo cud rzemiosła to nie jest.
Myslałam tez o uszyciu chusty z gazy. Wiem, ze niektore firmy szyją chusty z gazy. Słyszałam o girasolu ale nie mogę namierzyć, moze tez pojawia sie sezonowo.

osobiscie mocno powatpiewam w nosnosc i trwalosc takiej chusty... tetra/gaza a przeciez tak rzadko tkane, ze mocniej naciagniesz to sie rozejdzie :/ no i szorstkie to jest.. ale chetnie sie poprzygladam Twojemu eksperymentowi :)

no nie jest to drogie przedsięwzięcie, więc mozna spróbować. Nie jest to znowu taki eksperyment, bo nie ja pierwsza

a daj linka, przeszukałąm chustoforum i tylko ogólnie opinie znalazłam, w większości negatywne, ale żadnej od kogoś kto w takiej chuście nosił :/ szukać nei umiem :(

reklama
ten lollipop nie jest wcale zły.. 2 godzinki spacerów po domu w kieszonce dziś zaliczyłam i nic się nie obluzowało, nic nie wrzynało. Nie mam zarzutów do tej chusty, no może taki że jest zbyt piękna, żeby nosić w innych :)
teraz chodzę w storczu, bo tylko z niej wychodzi mi plecak ... żadnej innej nie umiem dobrze do plecaka zawiązać..

znowu coś z chustoforum się dzieje..

Ostatnia edycja:
Do góry