reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

Ostatnia edycja:
reklama
a o jakich chustach piszecie ? bo są 3 rodzaje jesli sie nie mylę.
Ja mam taką lnianą z kółkiem , ale wydaje mi sie ze elastyczna byłaby lepsza,bo mam wrazenie ze wcale mój 2-miesieczny synek nie ma w niej duzo miejsca- a przeciez to dopiero poczatek i ta chusta powinna służyc min 1,5 roku...

obecnie piszemy o elstycznych, bo takie właśnie dzisiaj nabyłyśmy. Dziunka nosi w takiej od początku.
Elastyczna powinna starczyć okolo roku do 10-12kg
Ja mam też tkaną ta jest bez ograniczenia wagowego czy wiekowego al trudniejsza w obsłudze.
IzaBK tez ma kółkową.
A w kółkowej później jak dziecko będzie już siedzieć możesz nosić pionowo, na siedząco, więc pewnie starczy na 1,5 roku tylko to jest obciążenie tylko na jendo ramię, a taki maluch już trochę waży

ja jestem jak najbardziej za. Szkoda, ze to ode mnie tak daleko, bo chętnie bym tam pojeździła nawet co tydzień. No i Kube musiałabym komuś podrzucać. Ale od czasu do czasu na pewno muszę się wybrać

tu jest trochę o tych zajęciach.
Dziunka w Gdańsku tez są

chyba jakiś link Ci nie wszedł :tak:

gosiaczekk - w żadnej chuście nie ma dużo miejsca, to ich główna cecha :-D ale wiem o czym piszesz - ale nie ma obaw, większego dzieciaczka nie będziesz nosisz w kołysce, tak jak dzidziusia, bo się dziecko po prostu nie zgodzi :tak:
Ja w mojej chuście "sadzam" maleńką na biodrze, czy raczej przyciskam ją do swojego boku w pozycji pionowej, ale jestj eszcze na to za mała, bo nie trzyma główki... najczęściej Gaja leży w chuście ściśnięta w pozycji fasolki... w sumie się dziwie,że tak chce, bo praktycznie nie może się ruszać, ale najlepiej podsumowałą to moja starsza córka, pytaniem: czy Gaja tak samo leżała w Twoim brzuszku? :-)
tak jak napisała kilolek - w wiązanej chuście najlepsze jest to, że ciężar rozkłada się na obydwa ramiona - ja z moim lulu po 2 godzinkach czuję ciśnienie w barkach niestety.

dzięki, już poprawiłam

wiedziałąm, że tę kalahari gdzieś widzialam... poszła za 130.. Chusta Nati Kalahari stan idealny (872375486) - Aukcje internetowe Allegro

a ja za pentelkę już wystawiłąm przelew, no i teraz czekam... strasznie mi sie tej chusty chce:-D to drżące wyczekiwanie porównywalne w wyczekiwaniem buzza jest :-D biedna Gaja dziś pół dnia w bebelulu spędziła, tak strasznie ją chciałąm nosić i tulić, w wiązanej będzie jej wygodniej chyba, no i mnie też :tak:

Ostatnia edycja:
Zobaczcie co znalazłam
Salsa Libre. Kursy Salsy w Warszawie. - Taniec z dzieckiem w chuście - Bebelulu Dance
tylko nie wiem to ttrzeba się na cąły kurs zapisać czy mozna sporadycznie wpadać? bo z tego z kolei
BEBELULU - Nowinki
wynika, ze można sporadycznie.
Super sprawa :-)

:-D super :tak:

No i watek jest ;-)

Wlasnie nie wiem jak Wam to wiazanie tu wkleic, bo instrukcja otwiera sie w adobe reader i nie moge stamtad nic skopiowac :wściekła/y: zaraz cos pokombinuje ;-)

Ten polarek swietny i chyba tez zamowie, ale najpierw musze troche schudnac :baffled:

Kombinuje i nic. Moze podajcie mi swoje e-maile i uda mi sie Wam tam wyslac?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry