reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chustujemy - czyli alternatywa dla wózka

Doswiadczone Mamusie poradzcie :)
Wczoraj na szkole rodzenia polozna zachwalala ten wynalazek : Link do: KangaWrap Baby Wrap - The Organic, Fairtrade Baby Carrier . Mowila, o pozycji zabki, uwypukleniu pleckow i ze mozna tego uzywac od pierwszych dni, zreszta sprzedaja to w szpitalasz i domach narodzin. W internetach tez ma sporo pozytywnych opini. Co o tym myslicie?
Mi to wygląda na chustę elastyczną. Miałam przy młodszej i bardzo sobie chwaliłam ale moja córa była drobniutka i tylko dzięki temu na długo nam ta chusta posłużyła - jej nośność to zdaje się 8kg.

reklama
Wg poloznej i producenta ta ma nosnosc do 15kg i wykonana jest z 100% bawelny organicznej. Docelowo chcialabym nosic w chustach dluzej i powoli wdrazam sie w ten temat, ale pomyslalam, ze moze to byc fajna alternatywa na te pierwsze miesiace. Jak juz sie ogarniemy po porodzie to chcialam isc na spotkanie z doradca. Dodatkowo cena calkiem przyjemna.

Doswiadczone Mamusie poradzcie :)
Wczoraj na szkole rodzenia polozna zachwalala ten wynalazek : Link do: KangaWrap Baby Wrap - The Organic, Fairtrade Baby Carrier . Mowila, o pozycji zabki, uwypukleniu pleckow i ze mozna tego uzywac od pierwszych dni, zreszta sprzedaja to w szpitalasz i domach narodzin. W internetach tez ma sporo pozytywnych opini. Co o tym myslicie?
To jest chusta elastyczna fajna rzecz dla noworodka. Jeśli jest to bawełna a nie poliester to może nie będzie szybko sprężynować i może latem nie będzie wam gorąco. Chociaż do lata może wam być w niej ciężko.

Ja generalnie jestem zwolennikiem tkanych chust, na dłużej je się ma i lepszą mają nośność.
a za te cenę kupiłabyś tkaną. :)

W UK masz fajny sklep z chustami
Link do: Pour La Bebe
cb7wugpju04jz4q8.png

@elifit dziekuje :) Czytam niby sporo o chustach, ale dla mnie to jakas czarna magia :/
W UK trochę lajtowiej podchodzą do tematu noszenia. Często noszą noworodki w wisiadłach lub nosidłach ergonomicznych i nie patrzą na zalecenia fizjoterapeutów czy szkół noszenia. Taki lajt ogólny panuje więc możesz różne rzeczy usłyszeć od różnych ludzi. Jak to na zachodzie ;)

cb7wugpju04jz4q8.png

Zobacz załącznik 777943

Nasze kółeczka Little Love Różany Ogród - mięciutka jak kaczuszka [emoji16]

Cudna [emoji7]

My mamy znajoma, która dostała fioła na punkcie chust, więc pewnie wybierzemy się do niej na małe szkolenie, pewnie na poczatek pożyczy nam jakaś chustę :) a potem hulaj dusza, tyle piękności na rynku :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

W UK trochę lajtowiej podchodzą do tematu noszenia. Często noszą noworodki w wisiadłach lub nosidłach ergonomicznych i nie patrzą na zalecenia fizjoterapeutów czy szkół noszenia. Taki lajt ogólny panuje więc możesz różne rzeczy usłyszeć od różnych ludzi. Jak to na zachodzie ;)

cb7wugpju04jz4q8.png
Niestety dosc sporo maluchow jest tutaj noszonych buzka do swiata, noworodkow w wisiadlach i masowo ludzie kupuja chodziki. Jednak polozna dosc logicznie opowiadala o tej chuscie zwracajac uwage na bioderka, plecki itd. Jak przejdzie mi ciazowe zacmienie mozgu to intensywniej poszperam i bede sie Was radzic :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

reklama
Do góry