reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chustujemy - czyli alternatywa dla wózka

Doswiadczone Mamusie poradzcie :)
Wczoraj na szkole rodzenia polozna zachwalala ten wynalazek : Link do: KangaWrap Baby Wrap - The Organic, Fairtrade Baby Carrier . Mowila, o pozycji zabki, uwypukleniu pleckow i ze mozna tego uzywac od pierwszych dni, zreszta sprzedaja to w szpitalasz i domach narodzin. W internetach tez ma sporo pozytywnych opini. Co o tym myslicie?
Mi to wygląda na chustę elastyczną. Miałam przy młodszej i bardzo sobie chwaliłam ale moja córa była drobniutka i tylko dzięki temu na długo nam ta chusta posłużyła - jej nośność to zdaje się 8kg.

reklama
Wg poloznej i producenta ta ma nosnosc do 15kg i wykonana jest z 100% bawelny organicznej. Docelowo chcialabym nosic w chustach dluzej i powoli wdrazam sie w ten temat, ale pomyslalam, ze moze to byc fajna alternatywa na te pierwsze miesiace. Jak juz sie ogarniemy po porodzie to chcialam isc na spotkanie z doradca. Dodatkowo cena calkiem przyjemna.

Doswiadczone Mamusie poradzcie :)
Wczoraj na szkole rodzenia polozna zachwalala ten wynalazek : Link do: KangaWrap Baby Wrap - The Organic, Fairtrade Baby Carrier . Mowila, o pozycji zabki, uwypukleniu pleckow i ze mozna tego uzywac od pierwszych dni, zreszta sprzedaja to w szpitalasz i domach narodzin. W internetach tez ma sporo pozytywnych opini. Co o tym myslicie?
To jest chusta elastyczna fajna rzecz dla noworodka. Jeśli jest to bawełna a nie poliester to może nie będzie szybko sprężynować i może latem nie będzie wam gorąco. Chociaż do lata może wam być w niej ciężko.

Ja generalnie jestem zwolennikiem tkanych chust, na dłużej je się ma i lepszą mają nośność.
a za te cenę kupiłabyś tkaną. :)

W UK masz fajny sklep z chustami
Link do: Pour La Bebe
cb7wugpju04jz4q8.png

@elifit dziekuje :) Czytam niby sporo o chustach, ale dla mnie to jakas czarna magia :/
W UK trochę lajtowiej podchodzą do tematu noszenia. Często noszą noworodki w wisiadłach lub nosidłach ergonomicznych i nie patrzą na zalecenia fizjoterapeutów czy szkół noszenia. Taki lajt ogólny panuje więc możesz różne rzeczy usłyszeć od różnych ludzi. Jak to na zachodzie ;)

cb7wugpju04jz4q8.png

Zobacz załącznik 777943

Nasze kółeczka Little Love Różany Ogród - mięciutka jak kaczuszka [emoji16]

Cudna [emoji7]

My mamy znajoma, która dostała fioła na punkcie chust, więc pewnie wybierzemy się do niej na małe szkolenie, pewnie na poczatek pożyczy nam jakaś chustę :) a potem hulaj dusza, tyle piękności na rynku :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

W UK trochę lajtowiej podchodzą do tematu noszenia. Często noszą noworodki w wisiadłach lub nosidłach ergonomicznych i nie patrzą na zalecenia fizjoterapeutów czy szkół noszenia. Taki lajt ogólny panuje więc możesz różne rzeczy usłyszeć od różnych ludzi. Jak to na zachodzie ;)

cb7wugpju04jz4q8.png
Niestety dosc sporo maluchow jest tutaj noszonych buzka do swiata, noworodkow w wisiadlach i masowo ludzie kupuja chodziki. Jednak polozna dosc logicznie opowiadala o tej chuscie zwracajac uwage na bioderka, plecki itd. Jak przejdzie mi ciazowe zacmienie mozgu to intensywniej poszperam i bede sie Was radzic :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

reklama
Do góry