reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chustowanie naszych maluchów - opinie, porady

...bo tak sobie mysle, ze moze Majeczke na plecy a Natalke na brzuszek ?:) tzn, podzielilabym sie dziecmi z mezem albo z dziadkiem bo chcialabym na wiosne ruszyc do lasu na nordic walking

reklama
No jestem :) Ja kupiłam chustę tutaj Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
chusta jest tkana - dołączona jest do niej instrukcja noszenia i ogólne wiadomości o chustowaniu. Najlepsze są wiązania w których nózki dziecka są w odwodzie - czyli szeroko rozstawione. Ja upodobałam sobie wiązanie na podwójny krzyż czyli tak: P1308000.jpg Można zawiązać wyżej lub niżej jak komu wygodnie. Mi wiązanie 5 metrów materiału nie sprawia żadnej trudności bo to tylko tak skomplikowanie wygląda

a tu my z tosianda tez podwojny X latwo sie wiaze bo bez dziecka :-p
DSC01433.jpg

tylko cos jej glowka za bardzo odstaje :-(

malutka kupilam taki sam kolor u tego sprzedawcy co damquell.
super wygladacie a rudzielec czyt. damquell musiała kupic chuste pod kolor wlosow;)

ja dopiero jutro zaczne bawic sie w wiazanie

U nas wiazanie wyglada tak /kieszonka/ ;)

chustowanie.jpg
chustowanie2.jpg

malutka sprobuj tak wiazac zeby glowka corci nie odstawala, bo nie powinno tak byc, za malutka jest. Poki sama jej wystarczajaco mocno nie utrzymuje to musisz jakos chusta ja utrzymywac.

malutka tak ja mam tkana.
Moze powinnas wiazac tak jak ja, czyli robic taka kieszonke. Tak jak widzisz na zdjeciu , Moja Nastka ma usztywniona szyje, material jest mocno naciagniety i u gory jak jest szyja zwijam jeszcze taki waleczek /ja wciaz jeszcze cwicze wiazanie, to bylo moje pierwsze wiazanie - to co na zdjeciu jest/. Corcia jest mocno obwiazana, , w ogole nie ma mozliwosci swobodnego poruszania sie w tej chuscie cokolwiek nie robie.
Ja jeszcze innych wiazan nie probowalam. przy podwojnym X tez chyba mozna zabezpieczyc glowke tylko musisz rozciagnac ten material na boki.

Ja na razie chciałam kupić sobie kółkową bo mi się podoba ale ma mało funkcji więc chyba pozostanie mi kupić tkaną. Tylko ja to zanim coś kupię to się nie mogę zdecydować nigdy... W przyszłym tygodniu już muszę się zdecydować bo za dwa tygodnie będziemy z małym śmigać na 8 rano z dziewczynami do szkoły i nie chce mi się wózka targać na ten kawałek. Myślę, że będzie już na tyle ciepło, aby chodzić z chustą a jeśli nie to wsadzę go pod jakiegoś polara, mam kilka z czasów jak byłam wielorybem to się razem zmieścimy :)

wlasnie dzis udalo mi sie przelamac i zachustowalam macka...jak na pierwszy raz sie udalo...moze nie wygladalo to jakos dokladnie ale calosc skonczyla sie sukcesem....ale mam pytanie czy chusta powinna byc tak naciagnieta ze az bedzie sciskac dziecko ?czy mozna zostawic troche luzu? ja wiazalam na podwojny x ale cos glowka macka wisi jak u malutkiej
damquell czy u was ta glowka tez tak wisi?
moze zawiaze synka tak jak malta

reklama
główkę tez mozna schować do chusty. ja nie chowam bo mała sie irytuje. wszak ona musi przeciez wszystko widziec. zresztą obślinia mi ciągle krawędzie, co tylko dotknie jej buzi musi zostać natychmiast omylane. więc u nas kangurkowi głowa wystaje
a wiążemy ciasno by kręgosłup był usztywniony

o

Do góry