reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chrzest :)

Ja ci odpowiem co do szaty. u nas szatke kupuje sie i potem po polaniu glowki ksiadz mowi cos o przywdzianiu bialej szaty na znak ... (czegos tam - z wrazenia juz nie pamietam) i ta szatke sie tylko kladzie na dziecko, nie ubiera sie. to taki symbol. a co do ubranka to widzialam u siebie w sklepach takie sliczne rozniaste grniturki i kompleciki dla chlopcow... dla dziewczynek nie bylo takiego wyboru niestety i musialam kupic sukienke dla dziecka polrocznego i przerabiac. a ten rozek co jest na zdjeciu w wozku to tylko pic na wode i fotomontaz bo zabralam go tylko po to zeby tesciowa przestala zrzedzic a faktycznie pozostale dzieci byly w normalnych ubrankach na rekach a nie w becikach wiec i moj rozek zostal w wozku.

reklama
Karolek miał pod garniturkiem prawdziwą koszulkę i muszkę - to był cały komplecik, a pod koszulą miał body białe bez rękawków, do tego skarpetki i białe buciki. W komplecie była jeszcze taka beretowa czapa ale mu nie zakładaliśmy bo wyglądał w niej idiotycznie ;D
U mnie mały był cały czas na rękach tatusia, inne dzieci zazwyczaj na maminych (tylko jeszcze Marcinek Oli K. był u tatusia :) )
Marzena Twoja córcia śliczna - i jakie ma bujne włosy!!! Nasz właśnie zaczyna na poważnie łysieć...choć i tak za dużo tego nie miał teraz ma coraz mniej

u nas w kosciele tez przewaznie dzieci byly na rekach rodzicow. nasza spala a ja sie cieszylam ze nie odstawia cyrku bo w naszym kosciele trzeba cala msze byc a wysiedziec godzine z dracym sie szkrabem to mala frajda.

a co do wloskow to urodzila sie wlochata i jak narazie troszenke sie jej przetarly ale mam taka wielka nadzieje ze nie wylysieje bo bardzo mi sie podoba z taka "grzywa"

Basiu, Marzenko dziekuje ! :)

Kasiu De my 13.09 chrzcimy :D to zaraz po Was ! Umowilismy sie z ksiedzem zaprzyjaznionym w srodku tygodnia poniewaz Eliasz ma zakaz przebywania w duzych zbiorowiskach ludzi do operacji ;)

I my już po!
Bałam sie, że Miki będzie płakał w Kościele, a on zrobił miłą niespodzianke i był bardzo grzeczny. Z resztą wszystkie 5 z chrzczonych dzieciaczków były grzeczne - sami chłopcy :-)
Mikołaj spał w Kościele i przespał pół imprezki, ale potem był radosny i zadowolony. Aha, zrobił potem taka kupe, że pobrudził spodenki i musiałam mu przebrać. A tak wyglądał na chrzcie

Kasiu jak ladnie wygladal Mikolajek ;D Swietne ubranko ( a propos gdzie u nas mozna cos ladnego kupic i czy bardzo drogo ?) A Ty wygladasz wprost kwitnaco !

Patrycja, Mikołaj to wykapany tata ;D
Dzieki dziewczyny za miłe słowa!

Asiu, ubranko kupilismy w hurtowni na Piłsudskiego - niedrogie!

reklama
Do góry