P
Patrycja22
Gość
Ja tego nie rozumiem, dlaczego księża stwarzają takie problemy??Przecież każdy powinien się cieszyć, że dziecko będzie ochrzczone, że jednak rodzice decydują się na ten krok.
Księża robią problemy, bo nie chcą, żeby chrzest sie odbywał, tylko dlatego, że tak trzeba, bo będą inni krzywo patrzeć. Jeżeli rodzic chrzci dziecko składa przysięgę, że będzie je wychowywać zgodnie z wiarą i zasadami Kościoła Świętego, a zasadą Kościoła jest zawarcie związku małżeńskiego przed Bogiem. Chociaz ja też myslę, że powinno się chrzcic dzieci. moja kuzynka nie bierze ślubu gdyz potrzebują bardzo pieniędzy od panstwa. Gdyby wzięła ślub nie dostawałaby dodatku do rodzinnego. Ksiądz jednak zrozumiał to i ochrzcił dziecko. Polecam Kościoły O.O.Jezuitów. tam ochrzczą każde dziecko. Trzeba pamiętac jednak, że to przyjęcie skramentu i nie radze wyjść typu przkupienie księdza, bo ojciec chrzestny boi sie spowiedzi. Takniestety u nas się zrobiło z tym Kosciołem, że wszystko trzeba robić, bo krzywo na nas sąsiedzi będą patrzeć..To przecież nie o to chodzi
Przepraszam jeśli kogoś uraziłam