reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chrzciny

reklama
Wczoraj z Franka w dniu jego 2 miesięcznicy wygoniliśmy diabła:-D:-D:-D
Imprezka w domu na 12 osób, a uroczystości o 15 w naszym kościele. oczywiście mały Franek dał popis na mszy ponieważ zachciało mu sie jeść. I musiałam iść z nim do zachrystii, wyciągnąc cyca i nakarmic głodomora:-D:-D:-D. Wcześniej ustaliłam to z naszym księdzem, ze gdyby taka sytuacja miała miejsce to mogę nakarmić małego w trakcie mszy. Potem juz mały zachowywał sie bez zarzutu. Cała imprezke w domu spał i budził sie tylko na karmienie.

Naszą Zuzieńkę mieliśmy chrzcić 25 grudnia, ale niestety wróciłyśmy w Wigilię ze szpitala po zapaleniu płuc:no: i lekarka zabroniła robić nam chrzciny!!!! Najprawdopodobniej odbędą się 14 stycznia!!!! Nie wiem tylko jak ubrać małą????:confused:

My już też mamy chrzciny za sobą , Mati był w kościółku bardzo grzeczny całą ceremonię przespał :-) Podczas skromnego przyjątka w domu ( chrzestni i dziadkowie) też się zachowywał super:-):-):-)

My również po chrzcinach i powiem wam, że jakoś mi ulżyło;-)
dzieci grzeczne a gości było 15, chrzciliśmy w pierwszy dzień świąt!!

Widzę Loja że rodziłyśmy w tym samym dniu:))) My jeszcze przed chrzcinami, trochę się boję i odwlekamy tę część życia. Wstępnie planujemy na koniec lutego. A słyszałam, że można zrobić ceremonię chrzcin bez całej godzinnej mszy, tak, że normalnie jest msza, a po niej lub w trakcie wchodzą chrzesnicy;) Co za stres!

My rowniez po chrzcinach, odbyly sie one w II dzien swiat B.N. , Amelcia caly czas spala, tylko przy polaniu woda sie obudzila i reszte przespala ze smokiem. Uroczystosc byla skromniutka w towawrzystwie chrzestnych i dziadkow ale bylo bardzo milo.

Dziewczyny - my chcrzcimy Emiśke w niedziele 07-01 i zastanawiam się co jej mam ubrać tzn. ma taki biały komplecik polarkowy : płaszczyk spodenki i czapeczke ale nie mam pojęcia co i ile założyć pod to żeby mi nie zmarzła, w co wy ubierałyście swoje maluszki ?????

Renik Dawidek mial kaftanik, sweterek i spioszki ( taki co rosnie razem z maluchem ;-)) i na to polarowy komplecik + czapeczka i buciki ... do samochodu a pozniej do kosciola ... nie bylo mu ani zimno ani za goraco :happy:

reklama
Dziewczyny, zawsze pomyślcie ile Wy warstw zakładacie na siebie, żeby Wam było ciepło i dziecku zawsze dawajcie jedną więcej - taka jest stara zasada i się sprawdza :tak:

Do góry