Co do tych bakterii w moczu to jednak nie byłabym taka szybka by oceniać wynik jako typowo zły.. bakterie w osadzie mogą być z wielu przyczyn i nie jest to nic złego.. chyba, że zaznaczone jest na wyniku, że jest ich mega dużo i jest tam wykrzyknik.. i raczej jak nie ma innych chorób, wyników badań poza normą to nie jest to powód do podawania od razu antybiotyku..
Bakterie mogą się pojawić w osadzie z różnych miejsc.. ot choćby z przybrudzonego pojemniczka na mocz, ze złego pobrania materiału do badania- zawsze powinien to być strumień środkowy moczu a wiadomo, że u dzieci łapie się całość woreczkami zazwyczaj byle cokolwiek złapać, właśnie z naszych rąk przyklejając/odklejając woreczek itd itp.........
i w zależności od unowocześnienia laboratorium może być z brudnego od przekładania szkiełka, z wirówki, z brudnego naczynia (jeszcze często próbówki) do wirówki, itd, itp.......
Co do wyników badań
sara2006 to po kolei..
AspAT - w normie
AlAT - nieco podwyższony (norma 10-40) tu stawiałabym na osłabienie wątroby lekami..
CRP- norma jest ujemna a tu się to białko C-reaktywne pojawiło.. hmm..sama nie wiem co o tym myśleć...
Na, K, - w normie
Wynik
glukozy mam nadzieję, że podałaś błędnie.. bo w innym razie Twoja córcia powinna już od dawna być w śpiączce hipoglikemicznej- to dość optymistyczne stwierdzenie..
Norma jest od 55-110 (w niektórych laboratoriach od 60-120) Mniemam, że to jest poziom glukozy we krwi.
Posiew super, że nic nie wyhodowano..
Mocznik baardzo niski.. no chyba, że coś znów źle napisane.. albo inne normy tego właśnie laboratorium..
Norma
15-45 mg/dl (jaką miałaś u siebie jednostkę?) No chyba, że przez wątrobę coś nie tak z nim...
Reszta wg mnie ok.. włącznie z rozmazem krwii..