reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby w ciąży ( cholestaza , rożyczka, toksoplazmoza..i inne)

Nie martw sie (to po pierwsze, bo tego dzidzius nie lubi). Praktycznie kazda z nas przechodzi jakies przeziebionko w ciazy. Dzidziousiowi to nie zagraza.Mozesz sobie pomagac domowymi metodami. Jesli masz goraczke, to sok z malin do herbatki na noc - wypocisz sie. Na katarek- sol fizjologiczna do nosa. Herbata z cytryna i miodem. Jesli kaszlesz, to syrop z cebuli (szatkujesz cebule, zasypujesz cukrem. Sok, ktory pusci pijesz po lyzeczce). Jesli nie bedzie Ci lepiej, to do lekarza. W ciazy (nawet w pierwszym trymestrze), mozna przyszlej mamusi pomoc bez szkody dla dzidziusia.Glowa do gory.

reklama
Nie przejmuj się! Jak pisała Kira25 trzeba leczyc sie domowymi sposobami, ja przechodziłam przeziebienie w ciąży w 8 tyg, poszłam do swojego gin i kazał płukać gardło solą z wodą ( na 1/4 szklanki łyżeczka letniej wody), od kaszlu przyjmować syropki dla dzieci i brać witaminki na wzmocnienie, jak pojdziesz do apteki to na pewno Farmaceuta cos Ci poradzi, w ostateczności jak masz gorączkę mozna przyjąć paracetamol. Głowa do góry!!

no i domowy antybiotyk....czyli czosnek :) i kiszona kapusta i sok z cytryny. To polecila mi lekarka jak dopadla mnie jakas infekcja w 11 tyg ciazy...no i oczywiscie odpoczac.

Mnie niestety dorwało zapalenie oskrzeli i biorę antybiotyk. Nie czuje się z tym dobrze ale ginekolog powiedział, że to mniejsze zło. Zbagatelizowałam duszący kaszel. Uważajcie na infekcje i dużo zdrówka.

Ja przeszłam mniej więcej na tym samym etapie co ty...a moze troszke pozniej...zapalenie gardla, bylo nieprzyjemnie. Dostalam antybiotyk Bioparox, ktory dziala miejscowo i syrop tymiankowy, jakies witaminy...Do tego te domowe sposoby i w tydzien jakos przeszlo. Troche panikowalam,ale mam nadzieje,ze z dzidzia bedzie w porzadku. Zdrowiej!

A czy któraś z cięzarnych brała w ciąży antybiotyk o nazwie Sumamed?Przepisała mi go zaufana pediatra ale wszędzie są wzmianki, że dla kobiet w ciąży niewskazane! Troche już za późno!

na kazdym leku jest tak napisane. Lepiej wziac go i wyleczyc niz nie brac i nie wyleczyc bo wtedy moga byc duzo wieksze problemy. Nawet na lekach ktore sa dla kob iet w ciazy jest takie ostrzezenie.

Witam!
Jestem właśnie po kontrolnej wizycie i moja lekarka stwierdziła podrażnienie wyrostka. Właściwie ból w okolicy wyrostka powtarza się coraz częściej. Jestem w 13 tygodniu ciąży i zastanawiam się czy zdążę urodzić przed jakimiś komplikacjami.
Lekarka zaleciła mi dietę, ale szczerze mówiąć nie wiem za bardzo jaką dietę stosować. Może wiecie czego powinnam unikać przy takich dolegliwościach a czego więcej spożywać?
A jeśli bóle się zwiększą? Czy da się operować wyrostek w ciąży? :szok: Strasznie się denerwuję...

reklama
:zawstydzona/y: Witam...mam pytanie! Jestem w 5-tym m-cu ciązy i jestem przeziębiona...nie boli mnie nic oprócz kaszlu który mam :sick: Mam pytanie....(bo nie chcę odrazu iśc do lekarza bo chodze prywatnie) czy dziecku zagraża taki kaszel i co można brać! Dziękuję i pozdrawiam

Do góry