Nie martw sie (to po pierwsze, bo tego dzidzius nie lubi). Praktycznie kazda z nas przechodzi jakies przeziebionko w ciazy. Dzidziousiowi to nie zagraza.Mozesz sobie pomagac domowymi metodami. Jesli masz goraczke, to sok z malin do herbatki na noc - wypocisz sie. Na katarek- sol fizjologiczna do nosa. Herbata z cytryna i miodem. Jesli kaszlesz, to syrop z cebuli (szatkujesz cebule, zasypujesz cukrem. Sok, ktory pusci pijesz po lyzeczce). Jesli nie bedzie Ci lepiej, to do lekarza. W ciazy (nawet w pierwszym trymestrze), mozna przyszlej mamusi pomoc bez szkody dla dzidziusia.Glowa do gory.
reklama
Nie przejmuj się! Jak pisała Kira25 trzeba leczyc sie domowymi sposobami, ja przechodziłam przeziebienie w ciąży w 8 tyg, poszłam do swojego gin i kazał płukać gardło solą z wodą ( na 1/4 szklanki łyżeczka letniej wody), od kaszlu przyjmować syropki dla dzieci i brać witaminki na wzmocnienie, jak pojdziesz do apteki to na pewno Farmaceuta cos Ci poradzi, w ostateczności jak masz gorączkę mozna przyjąć paracetamol. Głowa do góry!!
isia_83
Fanka BB :)
Ja przeszłam mniej więcej na tym samym etapie co ty...a moze troszke pozniej...zapalenie gardla, bylo nieprzyjemnie. Dostalam antybiotyk Bioparox, ktory dziala miejscowo i syrop tymiankowy, jakies witaminy...Do tego te domowe sposoby i w tydzien jakos przeszlo. Troche panikowalam,ale mam nadzieje,ze z dzidzia bedzie w porzadku. Zdrowiej!
Witam!
Jestem właśnie po kontrolnej wizycie i moja lekarka stwierdziła podrażnienie wyrostka. Właściwie ból w okolicy wyrostka powtarza się coraz częściej. Jestem w 13 tygodniu ciąży i zastanawiam się czy zdążę urodzić przed jakimiś komplikacjami.
Lekarka zaleciła mi dietę, ale szczerze mówiąć nie wiem za bardzo jaką dietę stosować. Może wiecie czego powinnam unikać przy takich dolegliwościach a czego więcej spożywać?
A jeśli bóle się zwiększą? Czy da się operować wyrostek w ciąży? Strasznie się denerwuję...
Jestem właśnie po kontrolnej wizycie i moja lekarka stwierdziła podrażnienie wyrostka. Właściwie ból w okolicy wyrostka powtarza się coraz częściej. Jestem w 13 tygodniu ciąży i zastanawiam się czy zdążę urodzić przed jakimiś komplikacjami.
Lekarka zaleciła mi dietę, ale szczerze mówiąć nie wiem za bardzo jaką dietę stosować. Może wiecie czego powinnam unikać przy takich dolegliwościach a czego więcej spożywać?
A jeśli bóle się zwiększą? Czy da się operować wyrostek w ciąży? Strasznie się denerwuję...
reklama
Witam...mam pytanie! Jestem w 5-tym m-cu ciązy i jestem przeziębiona...nie boli mnie nic oprócz kaszlu który mam :sick: Mam pytanie....(bo nie chcę odrazu iśc do lekarza bo chodze prywatnie) czy dziecku zagraża taki kaszel i co można brać! Dziękuję i pozdrawiam
Podziel się: