reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

choroby w ciąży ( cholestaza , rożyczka, toksoplazmoza..i inne)

Słuchaj nie wiem jak to jest z kroplami. Ale wiem, ze są leki, które można stosować w ciąży. Co więcej są takie, które są robione specjalnie dla ciężarnych. Np. *spam* jest takim lekiem-syropem-suplementem. Więc może zapytaj w aptece czy nie ma czegoś takiego stricte na katar dla ciężarnych?!

reklama
Krople do nosa absolutnie nie. Polecam wode morska Sterimar, sama się dzis wybieram po nią do apteki, bo dopadlo mnie przeziębienie, do tego zrobilam syrop z cebuli (bleh ale daję rade;)) pije mleko z miodem i masłem, na przemian z herbatą z malinami albo miodem i cytryną:) Do tego staram się przemycać czosnek w kanapkach ale szczerze, to ciężko mi to przychodzi.

No to juz wiemy....dzięki za inf. Żadnych kropli tak? A skoro tak nie lubisz czosnku to spróbuj tego syropu, on smakuje całkiem przyzwoicie a czosnek w nim jest.

wiem ze taki podobny post juz jest ,ale naprawde nie chcialo mi sie szukac.
mam straszny bol gardla i chrypke ,moze znacie jakies domowe sposoby na przeziebienie,normalnie ledwo mowie.dzieki z gory

ja tez sie przeziebiłam...mam ból głowy i łamanie w kosciach..lekki stan podgoraczkowy....boje się ,że to grypa...stosuje herbate z malin z miodem i *spam*,ponadto rutinoscorbin ale nic nie pomaga jest coraz gorzej :(

mi lekarz nie pozwalał w ciąży brać rutinoscorbinu...za to jadłam olbrzymie ilości cytryny przy przeziębieniach...jak nie pomagały domowe sposoby to Bioparox

reklama
emilia1103, mogę polecić Bioparox, jest to antybiotyk, który działa miejscowo i nie przenika do krwioobiegu, więc bez przeszkód może być stosowany w ciąży. Jest niezbyt przyjemny w stosowaniu (do rozpylania w gardle i nosie), ale bardzo skuteczny. Na początku ciąży byłam bardzo przeziębiona i zdążyłam go zaaplikować tylko 3 razy, bo wszystkie objawy zniknęły. Obawiam się jednak, że jest dostępny tylko na receptę, ale jeśli jest naprawdę źle może warto wybrać się do lekarza pierwszego kontaktu jutro rano...

Z tego co mi mówił lekarz i farmaceutka w aptece rutinoscorbinu nie powinno się zażywać, więc radzę to skonsultować.

A z domowych sposobów to jak pisze Laurana, czyli herbata z malin, czosnek, płukanie gardła wodą z solą i może ciepłe mleko z miodem i masłem. Może i skuteczne, ale na poprawę zazwyczaj trzeba trochę poczekać.

Pozdrawiam i życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia

Do góry