reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

choroby w ciąży ( cholestaza , rożyczka, toksoplazmoza..i inne)

Witam!
Jestem w 6 tyg ciąży. Męczą mnie koszmarne wzdęcia i kolki jelitowe takie, że czasem w nocy wyję z bólu.:-( Trwa to z 15 min. i przechodzi. Gin. twierdzi, że z ciążą wszystko OK i ze to wina jelit.
Czy któras z Was tez ma/ miała takie koszmarnie bolesne kolki? Macie na nie jakis sposób?

M.C miałam kolkę jelitową do początku ciąży aż do około 3 miesiąca
straszny ból wtedy był:no: nie zażywałam żadnych leków,
robiłam tylko ciepłe okłady na brzuch i trochę pomagało
.Wydaje mi się ze Nospa jest najlepsza w tej sytuacji i spokojnie można ją zażywać.
Zastosuj jeszcze dietę (nie jedz potraw cięzkostrawnych-dużo warzyw) i powinno być lepiej.
Pozdrawiam i życzę oby jak najszybcie ból ustąpił.

reklama
A ja na problemy z pęcherzem stosuję urosept. Biorę go przez tydzien, 3x dziennie po dwie tabletki i jednoczesnie 2x dziennie witaminę C. Pęcherz mi sie łatwo przeziębia i gdy czuje pierwsze oznaki, a więc ból przy oddawaniu moczu, ból w podbrzuszu i ogolny dyskomfort, biorę ten lek. Jest bezpieczny, ziołowy. Zwykle mam potem spokój na jakies 1,5 miesiaca. Tak zaleciła mi moja ginekolog.

Pomóżcie
nie wiem czy zwiększaać dawkę insuliny, bo od czasu gdy ją biorę mam jeszcze większy cukier! :szok:Czy któraś mama miała Cukrzycę chciałabym się czegoś na ten temat dowiedzieć!:szok:

url=http://www.suwaczek.pl/]
dbebe0c4d2.png
[/url]

Czy tylko ja mam cukrzycę ciążową i nikt więcej ?????
Angela, cukrzyca ciązowa czesto sie przytrafia. Ja sama licze sie z taka opcją (moja siostra w obu ciazach miala cukrzyce, a ja mam slabe wyniki jesli chodzi o glukoze(12tc)). Obie dziewczynki siostry urodzily sie zdrowe, a kilka miesiecy po porodzie cukrzyca sie cofnela. Tak więc spokojnie i koniecznie przestrzegaj diety. trzymaj sie cieplutko

Angela,
ja będąc w ciąży miałam cukrzycę ciążową, ale nie brałam insuliny tylko stosowałam dietę.Musiałam się stosować bardzo rygorystycznie do diety i poziomy cukru były w normie.Czy ty jesteś pod opieką diabetologa? Bo jeśli coś jest nie tak z cukrem to musisz to skonsultować z lekarzem

Dziękuje wam za wsparcie, bo naprawdę się tym martwię :szok: dziś dzwoniłam do diabetologa i kazał mi zwiększyć dawkę insuline bo cukier w dalszym ciągu mam zły:-( Z tego co się dwiedziałam to chyba będę musiała rodzić w szpitalu dla kobiet w ciąży sle nie jestem pewna.....czy to prawda ???? Czy wiecie coś na ten temat ?????:no:

Witam !!!!
Jestem w 30 tyg ciąży, od dwóch tyg wiem że mam cukrzycę ciążową, teraz biorę insulinę, 7 razy dziennei mierzę poziom cukru , mam dietę. Czy est ktoś w podobnej sytuacji. Pomóżcie.
Cześć AngelaDJ, też mam cukrzycę ciążową, chociaż u mnie jak do tej pory wystarcza dieta. Ale zobaczymy, czy coś się nie zmieni na następnej wizycie u diabetologa, bo na czczo mam coraz wyższy poziom. A o specjalnych szpitalach dla cukrzyków nic nie słyszałam.

reklama
tak mnie zastanowiło... bo ja niedawno gdzies czytałam, ze konietom w ciazy podawana jest co prawda insulina, ale w warunkach szpitalnych... jak znajde gdzie to czytałam to dopne linka.

Do góry