reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby w ciąży ( cholestaza , rożyczka, toksoplazmoza..i inne)

reklama
k.k.k.! Czuje się jak na meczy ligowym rozgrywanym przez 2 lekarzy spec. od toxo. Jeden po obejzeniu wyników powiedzial, żeby brać dalej rowamecyne, a drugi, ze absolutnie nie! K.K.K. Do wrózki może niech pójdą... ale ***** :mad: sorrry... ale sie wsciakam

żużaczek nie wiem co mam Ci powiedziec. Moze idz zobacz co powie Ci trzeci lekarz. Ja bym tak zrobiła. Głowa do góry!!!

isskaJutro jestem umówiona z 3 lekarz, polecił mi ja mój gin. - podobno swietna. Pocieszam sie tym, ze miałam robione tydzien temu usg prenatalne - takie 40minutowe - i wszystko z maluchem jest oki. Chyba najgorsze (z tego co czytalam o toxo) juz za nami

hej dziewczyny ...
ja przytylam okolo 8-9 kg ... ale i przed ciaza wazylam za duzo bo az 68-69 przy wzroscie 165 :( no wiec tez czuje sie teraz otyla :(
kregoslup bardzo mnie dokucza ... dlugo nie moge byc w pozycji pionowej ... :-[
nogi takze mi puchna ... na to lekarz poradzil mi abym sobie po kilka razy dziennie kladla sie w pozycji poziomej z wysoko uniesionymi nozkami tak zeby krew odprowadzic ... i powiem wam ze pomaga mi to :)
oprocz tego jestem juz zmeczona wielkim brzuchem ... no bo jest nad wyraz duzy (myslelismy ze beda bliznieta a lekarz narazie widzi tylko jedno)

Niunia co do zatrucia to rozmawialm tez z lekarzem powiedzial mi ze wtedy nalez stosowac tabletki moczopedne (czy stosujesz jakies ??? ) zeby woda nie zatrzymywala sie w organizmie ... no i kategoryczny zakaz jest spozywania soli ... staraj sie tez nie pic gazowanych plynow ...

Pozdrawiam WAS serdecznie i przesylam pozytywne fluidy ... ;D

Witam,

Jestem w 17 tygodniu i okazalo się ,ze mam chlamydię ,jestem bardzo zaniepokojona i boję się o maleństwo,jest to moja pierwsza ciąża , robię każdy test który okazuję się zawsze jakąś chorobą lub zlymi wynikami bardzo mi z tym ciężko ,
za 7 dni mam wyjechać do innego kraju (bardzo daleko) boję się o dziecko strasznie , :-[

Tuś

reklama
Droga Tuś
Nie smuć sie i badz optymistycznie nastawiona (Twoje nastawienie psychiczne jest teraz bardzo wazne) Przykro mi z powodu choroby .... a co na to Twoj ginekolog ... co powiedzial ???

Przesylam gorace usciski i pozytywne fluidy ... nie smuc sie i nosek do gory ...

Do góry