reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

choroby dzieciaczków :(

dzieki dziewczyny za słowa otuchy
Biedronka kazał zrobić testy z krwi a nie skórne (na skórne trzeba czekac do 3 roku zycia) - ale powiedział z góry ż emoze nic nie wyjsć. Al powiedział mi tak - jeśli wyjdzie to znaczy że jest uczulona a jeśli nie wyjdzie to i tak moze byc uczulona.
Dobra zobaczymy co jej wyjdzie w tych badaniach. Ja sobie chyba też zrobie morfologie....

reklama
Mała zelazo ma ok.
Dostała antybiotyki
i dodatkowo jest na przeciw bólowych,
pomijając cała garsc pozostałych medykamentów.
Co do podowanie jej mojego jedzenia to nie ma przeciw wskazan,
mleko tez mozna tylko musze sie wstrzymac do skonczenia kuracji antybiotyk.
Co do odwójnego oddechy u niemowląt podobno taki okresowo wystepuje.
Reszta za tydzien do kontroli i ponownie neurolog.
GłUSZKU bardzo Ci współczuje wyobrazam sobie co przezywasz mam nadzieje ze jednak czarny scenariusz sie nie otwierdzi i okaze sie to alarm w odpowiednim czasie i da rade wszystko wyproadzic na prostą.TRZYMAM KCIUKI

heksula,współczuję,ale dobrze,ze przynajmniej już wiesz co robic...współczuję antybiotyków na szczęście moje maluchy jeszcze nie znają ich zbyt dobrze...znaczy Ewa owszem,ale odkad skończyła rok nie brała żadnego antybiotyku...trzymajcie się dziewuszki...

Głuszek trzymaj się i nie dołuj się.Przestrzegałam o vit d3 bo tez przezywałam z Nadią podejrzenie o krzywice.Podawaj małej dzień w dzień i nie zapominaj.Ja nawet Nadii podawałam wtedy 5-6 kropli przez tydzień(Vigantolu).Tez sie załamałam płakałam ze wyrodna matka jestem i ze byłam niesystematyczna.Szybko jednak zareagowałam dzieki mojej mamie(nasza lekarka taka głupia była ze nawet d3 nie kazała dawać bo sie bała idiotka).
Nauczona wtedy Vikulowi daje d3 dzien w dzień
a gdy pije wapno zmniejszam dawke

TRZYMAJ SIE DZIELNIE

Heksa Ty tez z Natalką sie trzymaj

Wszystkim chorowitkom życzymy dużo zdrówka :-)

56oi1.gif

Jejku dziewczyny naprawdę biedne te wasze dzieciaczki. Dużo zdrówka wam wszystkim życzę i musicie myśleć, że będzie dobrze. głuszku nie załamuj się !!!! Jesteś super matka :-) Zawsze muszą być trudniejsze dni, ale potem zawsze jest lepiej. Głowa do góry :-)

no i tak - mała ma anemię :( i za duze (w sensie rozmiaru) czerwone krwinki (wyczytałam ze to brak B12 lub kwasu foliowego). I fosfotaza zasadowa wyszłą 355 a norma jest do 340 wiec tak tragicznie nie jest. DObrze ze wychwyciliśmy to w porę. A winne są biegunki - tak twierdzi lekarz - przecież ona juz drugi miesiac się meczy z przerwami krótkimi. Troche martwi mnie ta anemia, mam wrazenie ze to przez tą moja dietę ubogą..... zaro wapna, mało witamin. CO ja w ogóle jem??? Ona mało przybywa, ja chudnę, a QRWA wypka dalej jest. Jobla zaraz dostanę. To czy jest stan zapalny będę wiedziała jutro i moja morfologie też a ten panel pokarmowy to bedzie na poniedziałek lub wtorek.
Zobaczymy co jutro lekarz powie na te wyniki...... :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: .

Kate pamietam nasza rozmowę .... wiesz ale jak ta głupia lekarka mnie tak nastarszyła ze ma za małe ciemiączko, ze mózg jej nie urosnie itd. to co byś pomyślała. DLATEGO - NIGDY WIECEJ PAŃSTWOWEJ SŁUZBY ZDROWIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak nie zapłacisz to KUPA. Tylko w szpitalach zauważyłam że jest inaczej.

reklama
Do góry