reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

Dziewczyny, teraz to prawie nie śmierdzi, ale jak Piotrek był mały, wtedy śmierdziało okropnie. Teraz poprawili zapach :-)

reklama
dla mnie to taki ochydny grzybowy zapach
lepszy Bebilon pepti
mi Nadia zwymiotowała Nutramigenem a zapach to się długo po tym utrzymywał

głuszek u nas po gruzlicy tak samo ropieje troszke mozesz zakleic plasterkiem

dla mnie to smierdzi jak karma dla psow. calej dawki jeszcze mojemu nie dawalam. zreszta jak daje mu nan ha to tez mu sie poprawia

kropecka właśnie się tak zastanawiałam co mi ten zapach przypomina :) rzeczywiście śmierdzi jak karma :) no, ale co zrobić... przynajmniej Tomek jej nie będzie podjadał jedzonka :laugh: bo Bebiko to wcinał równo ;D

Antoś nie chciał brać do pyszczka Nutramigenu, musiałam poprosić o receptę na bebilon pepti - jest trochę lepszy, ale jesli mały nie jest baaardzo głodny, to będzie sie ze mna kłucił o cycucha...

Przy mniejszym głodzie nie ma szans żebym zmusiła go na picie tego mleka...

Dermatolog przy jego skazie białkowej kazała mi przestać kąpać w krochmalu, na rzecz kąpieli w siemienu lnianym. 4 łyżki na szklankę wody - zagotować rano i odstawić, wieczorem dolać do wanienki

Zgięcia kolanek i łokci smarujemy taką papką robioną w aptece
a skóre maścią cholesterolową

Szczepionka po gruźlicy zaczela nam sie robić taka brzydka, jakby zgrubiała ...

Do pępuszka wdarł nam sie najprawdopodobniej ziarniak. Na powrót zrobił sie czerwony, a juz byl taki ładny - smaruję gencjaną i robie okład z maści z antybiotykiem

oj trini, przykre z ta skaza :( a Nutramigen mi smierdzial jak stare ziemniaki ;) Moj bratanek pil to cos i pamietam, ze bylo cholernie drogie.
Julienx - to sie napielegnujesz Antosia - ale wszystko pewnie z czasem przejdzie.

reklama
Głuszek, Kate, a może tak?

"Na mojego malucha nie działały inne metody, niż... długa kąpiel z mamą. Kiedy mały zaczynał płakać, brałam szybki prysznic, nalewałam do wanny ciepłej (bardzo ciepłej) wody, oczywiście ogrzewałam mocno łazienkę i spędzaliśmy w wannie około 10-15 minut. Właściwie zaraz po wejściu do wanny Tymuś się uspokajał.
Dodam, że Tymek ma 2 miesiące i bardzo lubi kąpiele:)"

Do góry