reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

gosiek289

MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
Miasto
Wrocław
A mój Mireczek jest chory. Własnie wyszła od niego lekarka.
Ma katar i lekko czerwone gardziełko. Całą noc z Romkiem nie spaliśmy bo sapał i dyszał przez ten katar okropnie ( mimo, iż mu gruszka czyściałam) - to straszne. Nawet cyca cięko mu pić.
Martwię sie o niego strasznie.

reklama
Ojoj Pewnie zaraził się od Was... :( Ciotka trini życzy mu szybkiego powrotu do zdrówka. Nie martw się gośka. Na pewno szybko wyzdrowieje...

Antoś tez miał katarek - równo tydzień z nim walczyliśmy, ale w płuckach było czysto i w gardziołku też. Tylko te gluty

Za to wczoraj wizyta na ostrym dyżurze w szpitalu dziecięcym. Maluszkowi zaczął wrastać paznokieć w dużym paluszku u stópki, skończyło sie na opatrunku z maści z antybiotykiem, bo już zebrała sie ropka, oraz okładach z rywanolu

dzięki trini

u mnie w płuckach tez na szczęście czysto

a zaraził się na pewno - albo ode mnie albo od Ani

ojejciu julinex - biedne maleństwo - moja Ania kiedyś miała ropke na paluszku - ale szybko minęło - niestety nie obyło się bez wizyty w szpitalu tak jak u ciebie

julinex - a jak sypiał w nocy przez ten katarek?

U jak mirek i Antos sie czuja?

My jeszcze z zoltaczka do szpitala idziemy za tydzien(Hafsa ma jeszcze troszeczke zolte oczka) a jutro idziemy do lekarza bno wciaz ma ropke w oku -juz ponad 3tygodnie, a poza tym ma bardzo duza wysypke na twarzy i wlosach i tez z tym do lekarza. szok, ale ogolnie dziki Bogu Hafsa jest radosna i spokojna:)

MALUSZKI KOCHANE MUSZA CIERPIEC MAM NADZIEJ,ZE JUZ ANTS I MIREK MIEWAJA SIE LEPEIJ,ZRDOWKA MI ZYCZE ;)
TAMARUNIUA,ALE BIEDNA MALA,DLUGO MA ZOLTACZKE,OBY JEJ JUZ PRZESZLA,A BYLA NA NASWIETLANIU???i TAK RPKA W OCZKU,MUIS JA BOLEC,ZDOWKA JEJ ROWZNIEZ ZYCZE

MOJA MAMAL MA LEKKI KARATEK,NASZCZESCIE NIE PRZESZKADZA JEJ W JEDZENIU ;D Musze kupic inna gruszke,bo ta co mam odsyssa slabo ::) podaje jej przed jedzeniem po kropelce do nosa soli fizjologcznej,aby jej sie lepeij oddychalo i pomga ;)

jej z ta ropka w oczach to normalnie juz nie wiem, szok!!

najpierw kilka dni , moze 4,5po porodzie sie pojawila i przenywalismy rumainkem , ale nic nie pomagal, a wiec woda sama przegotowana, bo tak lekarka powiedziala-wlasciwie powiedziala ze woda z ola kuchenna, szok, na sol sie nie zdecydowalam, i kazala przyjsc po 3dniach jesli nie przejdzie. Nie przeszlo a wiec pobrala probke tej ropki do badania i kazala za 4dni przyjsc po wynik, juz 3razy dzwonilam i wciaz -a juz 11dni mineo od czasu pobrania-nie ma wyniku, a wiec zapisalam sie jeszcze raz do lekarza tymm razem innego jednak, jutro jak juz mowilam idziemy, a wiec zobczymy co ona powie. ech ta sluzba zdrowia, a maa biedna sie meczy!!!dzis czytalam ze trzeba oczy sola fizjologiczna przemywac, sprobowalalm jak na razie tylko raz, zobaczymy moze to pomoze?

Tamarunia - mój mały też ma ropę w oczku - przemywanie solą fizjologiczną nic nie dało, byłam z nim u pediatry i ta wysłała nas do okulisty od dzieci. Okulistka zapisałakrople do oczu 3 x dziennie. Wg niej są to sprawy związane z gronkowcem - dzieci często to mają po szpitalu - u niektórych objawia się do ropą z oczka (żółtą). Okulistka kazała też masować między oczkie a noskiem (by nie zapchały się kanaliki łzowe). Krople ma brać 10 dni, a więc do przyszłego piątku.
Co do żółtaczki - Olivier mial ją do 3 tygodnia (najwięcej 13,9 bilirubiny) - dostał 10 czopków i teraz ma już w normie tj. 0,2.
Tamarunia - polecam okulistę - to specjalista, a pediatra to ogólnie od dzieci. Będzie dobrze. :)

reklama
u Mireczka już lepiej - jeszcze ma lekki katarek i lekki kaszelek i lekką gorączkę 37,1- jeszcze bierze leki ale widać, że działaja - bo poprawa jest znaczna - nawet mu bardzo smakują leki ;)

tamarunia i olka - ojeje strasznie z tymi oczkami mają wasze dzieci
tamarunia - mam nadzieję, ze Hafsa szybko się pozbędzie żółtaczki - mój maksymalnie miał 14,7 - wyszliśmy ze szpitala jak miał 10,2 - a więc głowa do góry - będize dopbrze -ona szybko spada
maxin - szkoda, ze ma kateaek

tamarunia - olka ma rację - tylko specjalista tu pomoże - szkoda czasu

Do góry