reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

abryz - kurcze fakt można dostać k .....cy. Zobaczysz na pewno be dzie wszystko dobrze z Jakubkem - nie martw się tyle - póbuj dalej - bez sensu czekać aż do wrześnie na próbę rejestracji. Bądż dzielna i ucałuj Jakubka od nas.

reklama
Abryz :( ojej, badz dzielna!!!!
to znaczy ze obaj maja gronkowaca?a czym to sie objawia ?o co w ej chorobie chodzi?wybacz moja niewiedza, ale nie stykalam sie z tym wczesniej. Domyslam sie jednak ze dla dzieciaczka wcale to fajne nie jest :-[

O cholera, abryz - to dzialaj kobitko kochana i postaraj sie nie zamartwiac na zapas. Mocno trzymamy z Alunia kciukasy. Bedzie wszystko dobrze!

Dzięki za troskę. Właśnie jestem na etapie szukania, czytania, rozmów z różnymi lekarzami pediatrami i jestem skołowana, bo część zlewa tego gronkowca (ma być), a część wymyśla różne antybiotyki i leżenia w szpitalu zakaźnym. Narazie mały dostaje lakcid (chyba rzeczywiście ma skazę, bo po lakcidzie na bazie mleka robi zieloną kupę).
Jutro mam dostać cynk i namiary od ciotki pielęgniarki i kolegi lekarza. Może będę wiedziała więcej. A nogi mam cały czas jak z waty :(

Tamarunia, Piotrek 2 lata temu miał mononukleozę (tzw chorobę pocałunków). Niby jest już zdrowy, ale cały czas ma powiększoną wątrobę.
Mówiłam, że dzieci to kupa radości z przewagą kupy ;)

abryz pisze:
Narazie mały dostaje lakcid (chyba rzeczywiście ma skazę, bo po lakcidzie na bazie mleka robi zieloną kupę).

Mi lekarka mowila, ze zielona kupa jest od zalegania w brzuszku = dzialalnosci bakterii. Skoro podajesz mu lakcid => zwiekszasz mu ilosc bakterii w przewodzie pokarmowym => wiecej bakterii dziala na kupe => kupa jest zielona :)
wiec moze to nie chodzi o skaze?

moja po lakcidzie nie robila zielonych kup a dawalam jej 2 tyg...
Abryz czemu nie chcesz zrobic tego testu? o ile sie nie myle nazywa sie IGM specyficzne chyba.a co mowi zwykly lekarz? jak u moeje Campylobacter stwierdzili w sanepidzie odrazu do lekarza dzwonili a lekarz do nas po antybiotyk....jestem w szoku ze tak sie musisz teraz zamartwiac!!!!!

Lekarz z Torunia powiedział, że ta obecność krwi to wynik niedojrzałości układu pokarmowego, a bakteria jest i sobie będzie, ale lakcid powinien ją zneutralizować. Mam się cieszyć, że Jakub ładnie przybiera na wadze. Zobaczę, co powie mi lekarka za tydzień, wtedy też ją spytam o ten test. Podejrzewam, że zrobi też małemu ponowny posiew kału :-)

reklama
Posluchaj ten test jest i tak platny kolo 40 zl ale spytaj ! ja zrobilam i mam z glowy wiem ze mala nie jest uczulona na bialko mleka krowiego bo tez bylo takie podejrzenie.mam nadzieje ze ta bakteria nie jest niebezpieczna i wszystko bedzie dobrze!! i wiesz to co miala Judi jest niebezpieczne i dzieci przy tym baaardzo goraczkuja nie jedza itd a moja czula sie super i tez ladnie przybierala na wadze! wiec mimo wszystko sa jakies odejscia od normy...

Do góry