reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

choroby dzieciaczków :(

Kasiak dałas mi do myslenia z tym bananem ale to troche dziwne bo on banana je srednio ze 2-3 razy w tygodniu a to mu sie robi raz na jakis czas...ale jednak sprobuje mu jakis czas nie dawac.

reklama
angie mojej też się tak robi,ale ja to wiążę raczej z pogodą i spacerkami,poza tym b często jak się budzi ma b. czerwony policzek,ale nie ten na którym śpi ani na którym mógłby cyc ją odgnieść czy mleko zalać i nie wiem warum

Przykro mi Biedronka, ale nie jestem w stanie Ci pomóc :-(

Mam nadzieję, że nie zapeszę, ale jeśli chodzi o skórę to od początku nie mieliśmy żadnych problemów - żadnych wysypek, zaczerwień, ani placków - nawet na pupie.
Z chorobami też na szczęście nie mamy żadnych doświadczeń. Ania miała katarek przez 1 dzień! I może to głupio zabrzmi, ale tylko nam to wyszło na dobre.
Chyba wcześniej nie pisałam, że od początku karmiłam Anię przez osłonki (kapturki?). Na początku miałam poranione sutki i jak zaczęłyśmy, to już potem Ania nie chciała pić z gołego cycka. Tak się męczyłam z tymi osłonkami przez 7 miesięcy (mycie, wyparzanie, sterylizowanie). No i zawsze musiałam je mieć pod ręką.
Więc kiedy Ania dostała katarku (krótko przed świętami) nagle jej się odwidziało i zachowywała się jakby nie umiała pić przez te osłonki :szok:

Od tej pory mam spokój z osłonkami i pijemy z gołego cycka :cool2::-)

Biedronka moj własnie tez ma raczej jeden taki policzek:confused: no i napewno nie od cyca;-) :zawstydzona/y:
Mandarynka :szok: Ja tak karmiłam przez te osłonki 2 miesiace i to cholernie upierdliwe ale moj wogole potem juz nie chciał ssac w zaden sposob bo gdyby chciał to pewnie dalej bym sie tak meczyła:tak::baffled: Dobrze ze twoja Ania sie przekonała do golego cycka, szkoda ze nie wczesniej:tak:

dużo zdrowia dla chorowitków!!!!
Angie banan czesto uczula.
Czy ja Kate widziałam czy mi sie zdawało???? KATE WRACAJ WSTĘCIUCHO DO NAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oj biedulki - biedulki.
My jak na razie się trzymamy ( puk, puk - w niemalowne drewno)- dokładnie od czasu jak odstawiłam mleko - oby tak dalej:tak:

brr Marysia ma lekką wysypkę na buzi, do tego ją kupa odparzyła i się zrzygała brokułem :-( :-( :wściekła/y: :wściekła/y: I ma katar do tego ..... Kurde normalnie nie mogę. DAłam jej Cebion zwykły (wit. C) i się zastanawiam czy jakies brokuł był sypany? MOze Cebion uczulił? mOze cukinia była nie halo??? A moze jednak Sinlac jej nie spasił - ale juz 7 dzień podaje.... qurwa jego maĆ....

biedna Marysia.
Mój dzisiaj też dostał kropki na karku - albo przegrzanie albo zupka zaszkodziła - robiona - może warzywka były pryskane?

Z ulotki: "W pojedynczych przypadkach wystąpiły skórne reakcje nadwrażliwości ..."

reklama
też to czytałam - ale wiesz jak mam to sprawdzić? Tylk oodstwaijąc inne rzeczy i dajac jej cebion - jesli wysypka bedzie znaczy cebion - jeśli ustąpi to Sinlac albo zupka.
Moja zawsze ma Gosike jakies kropki więc już na to nie patrza nawet - patrzę na ich przyrost

Do góry