w poniedziałek będę miała wyniki do odebrania, Pani doktor przyszły od razu wyniki do komputera ale nie mówiła nic konkretnegoTo dość normalne przy chorobie.
Antybiotyk też na apetyt nie pomaga.
A ile CRP wyszło?
reklama
Teraz też dałam mu o 16:30 Ibuprom bo miał gorączkę i teraz ma znowu 38,3 i muszę dać paracetamol... Jeżeli to się nie poprawi do poniedziałku rano to jadę od razu do lekarza po skierowanie na RTG tak bardzo się o niego boje nie mogę spać nawet z tych nerwów pilnuje go cały czas
natala123456
Fanka BB :)
Ja w tym roku od kwietnia do maja diagnozowałam u swojego dziecka krztusiec… również padło podejrzenie mycoplasmy. Badania wykonywałam prywatnie, bo dziecko w stanie dobrym, jedynie coraz gorszy kaszel, duszący zwłaszcza nocą. Pediatra chciał nas położyć na oddzial, no ale zdecydowaliśmy wykonać się te badania prywatnie (te na mycoplasme jak i krztusiec). Pokierował nami. Ogólnie w krwi wyszła nam leukocytoza - co wskazywało na potwierdzenie krztuśca plus OB i CRP w normie. Widzisz zarówno przy mycoplasmie jak i krztuścu, aby zlikwidować te bakterie należy podać antybiotyk z innej grupy. Nasz pediatra zdecydował się tydzień przed naszą diagnostyką podać dziecku sumamed - i nie było absolutnie żadnej poprawy.
Wiem, że napewno się denerwujesz, sama mam bzika jak mi dzieci chorują - mam swoje powody… niemniej uważam, że zawsze należy być czujnym bo łatwo coś przeoczyć. Po ilu dawkach nowego antybiotyku mały jest?
Wiem, że napewno się denerwujesz, sama mam bzika jak mi dzieci chorują - mam swoje powody… niemniej uważam, że zawsze należy być czujnym bo łatwo coś przeoczyć. Po ilu dawkach nowego antybiotyku mały jest?
właśnie ten amoksiklav Pani doktor przepisała nam wczoraj więc na razie wziął tylko trzy dawki wiem, że to za mało że powinno się poczekać przynajmniej trzy dni. Ja też mam bzika też mam swoje powody bo często gdyby nie moja czujność to możliwe że byłoby bardzo źle.. dlatego też teraz jestem zestresowana, ponieważ pierwszy raz jestem w takiej sytuacji.. wydaje mi się że u nas to nie krztusiec, dziecko kasłało ale bardzo sporadycznie to było bardziej tak jakby próbował z gardła wydzielinę odkrztusić, osłuchowo też czysto.. nie mam pojęcia po prostu poczekam do poniedziałku i jeśli nie będzie poprawy to zrobię to co trzeba temp. Jest już 9 dzień to bardzo długo..Ja w tym roku od kwietnia do maja diagnozowałam u swojego dziecka krztusiec… również padło podejrzenie mycoplasmy. Badania wykonywałam prywatnie, bo dziecko w stanie dobrym, jedynie coraz gorszy kaszel, duszący zwłaszcza nocą. Pediatra chciał nas położyć na oddzial, no ale zdecydowaliśmy wykonać się te badania prywatnie (te na mycoplasme jak i krztusiec). Pokierował nami. Ogólnie w krwi wyszła nam leukocytoza - co wskazywało na potwierdzenie krztuśca plus OB i CRP w normie. Widzisz zarówno przy mycoplasmie jak i krztuścu, aby zlikwidować te bakterie należy podać antybiotyk z innej grupy. Nasz pediatra zdecydował się tydzień przed naszą diagnostyką podać dziecku sumamed - i nie było absolutnie żadnej poprawy.
natala123456
Opisałam nasz krztusiec, ale pod kątem mycoplasmy. Bo gdyby okazało sie, że mały ma mycoplasme to te antybiotyki które dostawał i dostaje mu nie pomogąwłaśnie ten amoksiklav Pani doktor przepisała nam wczoraj więc na razie wziął tylko trzy dawki wiem, że to za mało że powinno się poczekać przynajmniej trzy dni. Ja też mam bzika też mam swoje powody bo często gdyby nie moja czujność to możliwe że byłoby bardzo źle.. dlatego też teraz jestem zestresowana, ponieważ pierwszy raz jestem w takiej sytuacji.. wydaje mi się że u nas to nie krztusiec, dziecko kasłało ale bardzo sporadycznie to było bardziej tak jakby próbował z gardła wydzielinę odkrztusić, osłuchowo też czysto.. nie mam pojęcia po prostu poczekam do poniedziałku i jeśli nie będzie poprawy to zrobię to co trzeba temp. Jest już 9 dzień to bardzo długo..
natala123456
Gdyby mu się pogorszyło, to nie czekaj do poniedziałku tylko jedź na sor pediatryczny.
A ile podajesz ibupromu/paracetamolu?
Pamiętaj, że dawka uzależniona jest od masy ciała. W necie znajdziesz kalkulatory.
I powinnaś zacząć podawać ibuprofen co 6h, a paracetamol co 4h (z przerwa nocna, pilnując by nie przekroczyć dobowej dawki)
Pamiętaj, że dawka uzależniona jest od masy ciała. W necie znajdziesz kalkulatory.
I powinnaś zacząć podawać ibuprofen co 6h, a paracetamol co 4h (z przerwa nocna, pilnując by nie przekroczyć dobowej dawki)
tak robię mały waży 11,200 na necie na kalkulatorze oblicza paracetamol na 4,2ml i Ibuprom 2,8 tyle też dajeA ile podajesz ibupromu/paracetamolu?
reklama
nie wiem co się dzieje ja rozumiem że brał antybiotyk pierwszy nie tyle ile trzeba, ale żeby dziecko miało gorączkę 10 dzień i ta gorączka najpierw nie przekraczała parę dni 38 stopni sama spadała troszkę itd. a teraz zaczyna rosnąć coraz bardziej to cos raczej jest nie takA ile podajesz ibupromu/paracetamolu?