reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chodzik czy chodak?? Od kiedy i jaki??

ja tam tak jak mówiłam, raczej jestem za pchaczami jeśli chodzi o "zabawki" do chodzenia, ten z chicco sprawdził się dwukrotnie, natomiast do chodzików mam uprzedzenie

reklama
ja nie mam nic przeciwko chodzikom ale tez wole pchacze:) a jakiego konkretnie masz pchacza? Tego Ergo Gym?

są rózne opinie na temat chodzików ja bym raczej wybrała pchacz dziecko uczy się chodzi z podpora ale stawia cała stópki nie krzywiąc ich

są rózne opinie na temat chodzików ja bym raczej wybrała pchacz dziecko uczy się chodzi z podpora ale stawia cała stópki nie krzywiąc ich

co do chodzików to słyszałam że później dziecku źle się chodzi, moja bratowa przy pierwszym dziecku miała chodzik i mała zaczęła później chodzić a przy drugim prowadzała za raczki i szybciej chodziła druga córeczka:)

Przy chodzikach jest jedna bardzo ważna kwestia - chodzik ma być idealnie dopasowany do dziecka. Niestety 90% rodziców przy jego zakupie kieruje się kolorem, bajerami itp, a nie tym jak chodzik pasuje do dziecka. I dlatego tyle problemów. Sam w sobie chodzik nie jest szkodliwy, nie powoduje żadnych problemów zdrowotnych, opóźnień w rozwoju itp. Ale jak ktoś kupi pierwszy z boku, bo fajny, bądź też ładny i wsadza doń malucha na pół dnia by mieć święty spokój to ewentualne pretensje może mieć tylko do swojej głupoty, nie chodzika.

Drogie Mamy,
jestem mamuśką i studentką i robię badania na MAMACH. Proszę zróbcie dla mnie tą ankietkę.
Dziękuję !;-)
https://docs.google.com/forms/d/1VM_6uuUmGyJk_y5b-wFZm_cpvpRAYNKVE03HSu3-dYE/viewform?embedded=true" width="760" height="500" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth=

W rodzinie mam przykład, że dzieci używające chodzika gorzej radzą sobie motorycznie. Lepiej nie używać! A zabawy na podłodze nic nie zastąpi.

reklama
ja chodzika nie mam, syn brata mial i mieli problem bo chcial chodzic na palcach i nie lapal rownowagi, u nas na podlodze sie bawimy, przy meblach i mamy pchacz, tyle

Do góry