reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chłopiec czy dziewczynka ....?

ja jednak w przeciwieństwie do męza czuję ze to będzie chłopak,gin powiedział że najpewniej płeć można ustalić około 18-20 tygodnia i do tego czasu poczekam,bo w sumie po co mam mnie wprowadzać w bląd,zresztą wiadomo że dzieciątko się nieźle wierci!

reklama
Yulkana, jak widzę Twój opis dotyczący imion to mi się przypomina dziewczyna, którą poznałam na porodówce 9 lat temu. Wszystko w domku miała przygotowane dla Synka, bo tak też Jej 2 razy na usg wyszło. Gdy urodziła to pierwsze co usłyszałam to: " Gdzie mój Kacperek? Oddajcie mi mojego Kacperka". Kacperka nie było ale za to śliczna Ola. :-D

impulsywna tak to jest ...w mojej rodzinie były takie dwa przypadki ....dlatego ja ,nawet jak lekarz określi przypuszczalną płeć ...nie nastawiam się dopóki nie urodzę bo wszystko się może zdarzyć .....:-D

WITAJCIE KOCHANE..PEWNIE JUZ BARDZO CIEKAWE JESTESCIE CO KTÓRA NOSI W BRZUSZKU...........JA TEŻ BYLAM MEGA CIEKAWA...CHOC CZULAM ZE FACET BEDZIE...I KOBIECA INTUICJA NIE ZAWIODLA MNIE!!!!
MĄŻ LICZYL NA CÓRĘ......ALE SWOJĄ DROGĄ CZY TO TAKIE ISTOTNE?
JA MOGĘ MIEC I 10 SYNÓW ABY TYLKO ZDROWO SIE RODZILI:tak:

A TAK SERIO TO ZARTUJĘ Z TĄ 10......WYSTARCZY MI SKROMNA 2:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

SŁUCHAJCIE KOCHANE TO WY JUŻ LADA MOMENT POCZUJECIE PIERWSZE MIZIANKA...RUCHY..BĄBELKI W BRZUSZKU!!!!!!!!

KONIECZNIE ZALÓŻNIE WATEK "PIERWSZE RUCHY" TO JEST DOPIERO CZAD:-D

ja nie mam nic przygotowane dla dzieciaka,dosłownie nic i nie będę nic kupować jeszcze długo,może jestem przesądna albo przewidująca bo masz rację impulsywna prawda jest taka że do końca nie możemy być pewne jaka będzie płeć - tak czy inaczej to moje pierwsze dziecko i kto wie czy nie jedyne wiec nie jest ważna dla mnie płeć - najważniejsze to zdrowie i jeszcze raz zdrowie,jak mówi mój tata:jak jest zdrowie to jest wszystko i w pełni się z nim zgadzam!

I ja nic nie kupuję żeby nie zapeszać. Gdy byłam w pierwszej ciąży to pierwszy mój zakup dla maleńśtwa to były śliczne małe majteczki z krówkami. Nad łóżkiem je sobie zawiesiłam i tak czekały na narodziny swego właściciela. Hehe...nie wiem skąd ja taka mądra byłam. :-p

Bardzo bym chciała mieć córeczkę. Mialabym parkę. Ale gdyby był drugi synek to z ciuszkami problemu nie mam bo w szafie mam full chłopięcych ubranek, choć pewnie żal by mi było tych ślicznych sukieneczek w sklepach, do których bym czasem wzdychała ;-)

Jedno jest pewne, licząc po dniach kiedy mogło dojść do wpuszczenia "żołnierzyków" jest bardzo duża szansa na dziewczynkę :-) na razie żyję nadzieją, ale jak się okaże że kolejny chłop to widocznie tak miało być :-D

a a ja nie jestem przesądna i juz kupilam skarpetki i mam zamiar niedlgo kupować pomału ciuszków zeby na koniec nie wydać majatku bo mnie nie bedzie na to stac
a co do plci i ciuszkow przeciez nie ma tylko rozowych albo niebieskich, mozna zolte zielone biale kolorowe i przeciez dziewczynka niebieskie zalozy bo chlopak rozowego nie bardzo

Ja też marzę o córeczce, pierwszego mam synka. Moja intuicja podpowiada mi że będzie drugi chłopak i mój synio tez tak mówi. Jedynie tatuś twardo stoi na stanowisku że bedzie dziewczynka. Ale przy pierwszej ciąży też tak mówił:) Męska intuicja.... Może tym razem nie zawiedzie:)

reklama
Do góry