reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chłopiec czy dziewczynka ....?

mausi - ja czuje, że to chłopiec będzie...:tak: Wiesz..ja też dobrze się czuje..początki były gorsze ale ogólnie jest teraz ok;-) A co do tego brzuszka..Kurcze, wiesz co sobie myśle..Bo jak mi napisałaś, że "u mnie brzuch od dawna widać" to zaczynam się zastanawiać co u mnie się dzieje..Ja byłam pewna, że to mój tłuszczyk tak dał znak o sobie ( bo nie należę do bardzo szczupłych dziewczyn)..bo wypukłość od jakiegoś czasu też zauważyłam..:confused: a to dopiero będzie 14 tydzień dla mnie...:confused: ;-)

reklama
A ja bym chciała chłopca - twarz mam całą w krostach (jak bym miała 15 lat :wściekła/y: )... wszyscy mówią, że to na chłopaka :-D

majako- z tego co ja słyszałam to na chłopaka ma się ładną cerę, a na dziewczynkę gorzej. Ja nigdy nie miałam pięknej cery i bałam się jak to będzie w ciąży, le nie narzekam jest chyba lepiej niż przed.
Ale kto to wie.
m_j - z tego co zauważyłam to na dziewczynkę tyje się po całości, a na chłopca najbardziej brzuszek się uwidacznia. Chociaż pewnie nie zawsze więc ciężko tu coś mówić.
Moja koleżanka, która była w ciąży z córeczką to nawet w 8 miesiąca za bardzo brzucha nie miała, tylko całą gruba się zrobiła. Wiele osób do końca nie wiedziało, że to ciąża, myśleli,że taka gruba.

A ja dowiedziałam się dwa dni temu, że będę mamusią DZIEWCZYNKI. To moje pierwsze dziecko i nie miałam szczególnych preferencji, ale... jakoś tak widziałam siebie plotącą warkoczyki i kupującą różowe sukieneczki :-). Tylko tatuś troszkę się zmartwił, bo marzył mu się syn. Ale szybko się odnalazł w nowej sytuacji. Mam nadzieje, że panna nie wytnie nam numeru i nie zamieni się w chłopca :baffled:.

Jeśli chodzi o objawy to od kilku tygodni jem tylko słodkie i nabiał. Żadnego mięsa. Cerę mam niezłą, ale za to brzuch ogromny. Wszyscy się pytają czy to aby nie bliźniaki:confused: . No i we wszystkich internetowych testach wychodziła mi dziewczyna.

Endżi - ja wręcz przeciwnie..mały apetyt, niemal żaden na nabiał i słodkie, natomiast na kwaśne, mięsko i pikantne bardzzoooo....:-p
USG niby na 90% wskazuje na chłopca i chyba tak będzie..Nie tyje po całości, natomiast uwypukla mi się brzuszek..a z tego co moj kolega doktor powiedzial przed wylotem do swojego kraju ( to bylo na poczatku marca), ze jak wróci w październiku i tylko na mnie spojrzy to mi powie, jaką płeć w sobie noszę...Bo chłopcy uwypuklają brzuszek do przodu (jakby mama miała gonić swój brzuszek:-) ), natomiast dziewczynki powodują bardziej płaski brzuszek zaś tycie w boki..:-(

majako- z tego co ja słyszałam to na chłopaka ma się ładną cerę, a na dziewczynkę gorzej. Ja nigdy nie miałam pięknej cery i bałam się jak to będzie w ciąży, le nie narzekam jest chyba lepiej niż przed.
Ale kto to wie.
m_j - z tego co zauważyłam to na dziewczynkę tyje się po całości, a na chłopca najbardziej brzuszek się uwidacznia. Chociaż pewnie nie zawsze więc ciężko tu coś mówić.
Moja koleżanka, która była w ciąży z córeczką to nawet w 8 miesiąca za bardzo brzucha nie miała, tylko całą gruba się zrobiła. Wiele osób do końca nie wiedziało, że to ciąża, myśleli,że taka gruba.

hmmm... dziwne... wszyscy mówią odwrotnie ;-) poczekam na usg!!

majako - to nie to, że cos innego ktoś mówi..Podobno dziewczynka wymaga od matki wiecej poświeceń jeśli chodzi o wygląd..Cera, otyłość, bardziej skomplikowany jadłospis - szczególnie pełen słodkości...a skutki potem ciężkie do odnowy..Chłopiec jest natomiast mniej wymagający..:-p ;-)

majako - to nie to, że cos innego ktoś mówi..Podobno dziewczynka wymaga od matki wiecej poświeceń jeśli chodzi o wygląd..Cera, otyłość, bardziej skomplikowany jadłospis - szczególnie pełen słodkości...a skutki potem ciężkie do odnowy..Chłopiec jest natomiast mniej wymagający..:-p ;-)

a ja znowu słyszałam, że przy chłopcu psuje się cera, bo jego malutkie jąderka wytwarzają testosteron... nie wiem ile w tym naukowej prawdy - ale chcę wierzyć ;-)

a ja słyszałam ,że dziewczynka odbiera urodę mamie ....wtedy kobieta zmienia się na twarzy i rośnie ogólnie ...."na okrągło" ...a przy chłopaku rośnie tylko brzuszek do przodu :-D ......u mnie w rodzinie dwa razy ani wygląd ani apetyty się nie sprawdziły nawet usg zawiodło.....dlatego do dnia porodu się nie nastawiam ......czuję się intuicyjnie na chłopaka ....a jak urodzi się dziewczynka to będę najszczęśliwsza na świecie .....:-D :-D :-D

reklama
Do góry