reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chłopiec czy dziewczynka? :>

O tak dla dziewczynek to ubranka można godzianami wybierać- wiem coś o tym bo mam półroczną chrześnicę - (z czerwca ;D )- tak sią na nia zapatrzałam, że sama będę miała dzidziusia w czerwcu- co do ubrań dla chłopczyków to mi bardzo podobaja się komplety składajace się ze spodni i czapeczki z tego samego materiału- a poza tym widziałam mnóstwo ładnych sportowych komplecików- więc też nie ma sie o co martwić.

reklama
Agatko GRATULACJE!!!!

Dopiero teraz dotarlam do tego watku ale juz wczesniej widzialam':it's a boy'!!!!
Ale masz superancko!!!!
Wyliczylam sobie, po tym jak Ty juz znasz plec, ze moze poznam plec mojego malenstwa po koniec stycznia
Ale byloby cudownie :) :)

Ubranka dla dzieci sa przesliczne!!!!!!

Odnosnie płci - mój gin powiedział mi dość ciekawą rzecz- opisałam ją w nasze pytania-odpowiedzi...hmmm

tzn..teraz dzidziusie dziewczynki maja wieksze -nieproporcjonalne wymiary- m.in. warg sromowych- co moze zmylić, ze to chłpoiec i np. mozna wywnioskować, ze to siusiak- tak sie pomyliło u naszych znajomych!!!Mają córeczkę- na prenatalnym idealnie było widac;)i dzidzius jest na tyle duzy, ze te proporcje ciala sie normują.
U chłopców pomyłki następuja z reguły wówczas, gdy siusiaka schowa sobie dzidzia- np. pępowiną:/..wiec czasem lepiej poczekać jeszcze te kilka tygodni..niż mylić się...takie jest zdanie mojego gina...hmmmm

Ja przed wyjściem do pracy słuchałam radia przy sniadaniu i mówili, że na podstawie najnowszych badań naukowcy stwierdzili, że im dłużej dana para stara się o dziecko, tym bardziej maleje szansa na urodzenie chłopca... Hmm, ciekawe...

Olu, ty zdaje się "polowałaś" z mężem na synka i o ile pamiętam udało Wam się zajść w ciążę w pierwszym cyklu, więc myślę, że Cię ta teoria zainteresuje...

wiecie co, to chyba chodzi o czestotliwosc stosunkow, im czesciej sie bzykacie, tym mniej jest meskich plemnikow w spermie, ale ja nie wiem czy to sie sprawdza, bo hmmmmmm......u nas chlopczyk, a kochalismy duuuuzo i czesto ;D

ja bym nastepna chciala dziewczynke, bo fajnie by miec parke, ja wyroslam z bratem i to daje jakies doswiadczenie na temat facetow hehe ;D ;)

plemniki "meskie" zyja krocej i sa slabsze, dlatego latwiej poczac chlopca w czasie owulacji, to akurat sie u nas w 100% sprawdzilo :laugh:

Ja też znam tą teorię w takiej interpretacji jak Agata, my niby chceliśmy chłopca ale jak przyszło co do czego to nie chciało nam się czekać do owulacji :) i też było codziennie...wg teorii powinna być dziewczynka ale nie wiadomo na pewno - to mówi tylko o większym prawdopodobieństwie że więcej jest żeńskich plemników a mniej męskich a ja sobie i tak myślę że może się jakiś męski zaplątał i wygrał wyścig ;) Pewnie dowiemy się w styczniu, mam nadzieje :D

też słyszalam te teorię..i do tego plemniki męskie sa szybsze..wiec chłopcy poczęci sa w czasie przytulanek:) w dniu owulacji(wczesniej wskazana wstrzemieźliwosć);)

reklama
Z takich kalkulacji to u mnie powinna byc dziewczynka...Ciekawa jestem bardzo czy sie sprawdzi, tez slyszlam o tej teorii.
Plemniki meskie szybsze a plemniki zenskie dluzej zyja.

Do góry