reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chlopiec czy dziewczynka? Nasze przeczucia, usg, wrozby

Jogobelka gratuluje chlopca!!! Normalnie troszku Ci zazdroszcze tej wiadomosci, sama juz sie tak nie moge doczekac... :sorry2:

_oli_ Tak teorotycznie ma sie mdlosci na dziewczynke, nawet mi pani ginekolog tlumaczyla dlaczego jest ich wiecej lub bardziej intensywne niz na chlopca, ale ci nie powtorze, bo nie pamietam...:zawstydzona/y: Ja z Natala prawie nie mialam mdlosci, nie wymiotowalam ani nic, i tez wskazywalo na chlopaka a tu cora :-D Teraz tez moje mdlosci trwaly kilka dni, i to takie slabe,ze nawet nie mysle o tym jak o symptomie na chlopca czy dziewczynke, bo u mnie sie to po prostu nie sprawdza :rofl2: Jesli sie jednak wymiotuje i mdlosci sa o duzym nasileniu to duze prawdopodobienstwo,ze bedzie to dziewczynka :-D:-D:-D

reklama
Jak widac roznie to bywa z tymi mdlosciami i zachciankami:confused:
Moja kuzynka ma dwie coreczki i przy zadnej nie miala mdlosci nic a nic!!!!:-p
Ja jak chodzilam z Olivierkiem mialam poranne mdlosci krotko bardzo!!!:tak:
Teraz mam okropne mdlosci rano wieczorem, Pierwszy trymestr minal a ja mam coraz gorzej:sorry2:Zobaczymy....:-):tak:;-)

Ja to się na początku martwiłam tym brakiem mdłości - ponieważ przy pierwszej wizycie u położnej - nikt mi nie badał krwi i w zasadzie nikt nie chciał mi potwierdzić ciąży aż do 11 tygodnia - wtedy to zrobiono mi USG i potwierdzono ciążę - ale mdłości nie pojawiły się nigdy :no:

Wiola pozazdroscic!!!!!!!!!!!! Nie mialas mdlosci o ranyyy ale fajnie:-)
Ja juz jestem nimi zmeczona :baffled::confused::sorry2:

ja też już nie mogę się doczekać aby się dowiedzieć czy to mały kosmita czy kosmitka:-):-):-). Byle do poniedziałku
Jogobelka...ja też chcieć chłopca:-):tak:

A ja jestem pewna że to bedzie dziewczynka,nie żebym jej tak pragneła ale nie mogę sobie wyobrazić chlopca,mój R tez twierdzi ze córa chociaz on wolalby synka.Ogólnie wszystkie wróżby i znaki na niebie oraz cała rodzinka twierdzi że dziewczynka.Bede bardzo zaskoczona jak to jednak synek :-)Ale fajne to oczekiwanie nie?

jlo pewnie, że fajne jest to oczekiwanie, domysły, a potem niespodzianka na końcu!!
Co do wymiotów - nie ma reguły. Koleżanka przy pierwszej ciąży męczyła się okropnie, kilka razy dziennie itd - był chłopak. A w drugiej nic, wszyscy gadali, że braciszek będzie - a tu dziewczynka. Tylko śmiejemy się, że objawy przepowiadały nie płeć a naturę dzieci. Bo synusia ma spokojnego, bardzo wrażliwego i uczuciowego. Natomiast córeczka miała 2,5 roku jak poszła do przedszkola i poustawiała wszystkich po kątach :rofl2::-D

cytat: Również z twojego zachowania można podobno wyczytać, czy nosisz w sobie dziewczynkę czy też chłopca. Jeśli w ciąży często miewasz humory, najprawdopodobniej urodzisz córkę. Taki przesąd odzwierciedla wyraźnie stereotyp kobiety, jako istoty histerycznej - gdy się taka zagnieździ w brzuchu innej, trudno z nimi obiema wytrzymać. Na szczęście stereotyp to coś, z czym możemy walczyć.

Hahaha :-D:-D:-D:-Dto takiej jednej jak my dwie nie ma zadnej! :-D:rofl2:;-)

Ja czuje,ze mam chlopaka, tylko te wszystkie objawy wskazuja na dziewczynke.. Ale z Natala czulam,ze mam corke i sie nie pomylilam, chociaz wszysyc mowili,ze chlopak bedzie nawet moja gin. ha!:rofl2::-D:-D

reklama
Mi marzy sie coreczka, ale mam przeczucie ze to bedzie jednak chlopiec :-)
nie mam jakos specjalnie objawow na chlopca, ale ta intuicja.... :-D:-D
Zobaczymy na nastepnym usg, bo to dopiero 4 miesiac i jeszcze nie widac :-p

Do góry