reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chłopczyk czy dziewczynka?

Nie nie martw się to nie jest powód do zmartwienia ,jest to poprostu narośl na błonie śluzowej szyjki macicy.Jest on na zewnątrz tylko przy stosunku lub samoistnie może się pojawić brudzenie lub nawet krew.To zawsze trzeba skonsultować z ginem,zwykle podczas ciąży zostawia się go w spokoju,dopiero po porodzie albo sam znika albo usuwa się go zabiegowo.

reklama
kobitki.... kiedy czy myślicie,że dowiem się już dzisiaj kto we mnie zamieszkał? tak bym chciała.... :-D

wczoraj się dowiedziałam, że to prawdopodobnie mały Mężczyzna ;-) ale potwierdzi mi to gin przy kolejnej wizycie za ok. 3 tyg. :-D

a mi dzis powiedzial, ze nie widac jeszcze "meskosci" ale ze to za wczesnie:szok: w ogole jakis dziwny jest, bo mowil, ze na tym etapie to wszystkie dzieci maja cipeczki:-) Ale to nie moj gin - to bylo szybkie, awaryjne usg. Wiec po cichu zaczynam sie przymierzac, ze to dziewczynka;-)

Fantazja
Faktycznie tak jest że na pewnym etapie wygląda to tak samo. Ale to w 11 tygodniu a nie teraz :-D Borok jakiś z tego lekarza. Po cichutku gratuluje dziewczynki. Ale patrząc na jego profesjonalizm to lepiej na razie nie kupuj różowego wózeczka :-D

Dobre! Ciekawe gdzie się taki gin uchował? :-D

Mnie rozwalił teść, gdy miesiąc temu stwierdził, że "do 5 m-ca ciąży wszystkie dzieci są dziewczynkami" :-D Wspaniała szkoła - pewnie ta sama - tylko nie medyczna ;-)

Faktycznie od dołu patrzac to cipunia ale jedna z małym ogonkiem a druga bez-ogladałam w necie

dziewczynki ja tez spotkalam sie z wiadomoscia typu ze na normalnym aparacie do usg plec dziecka mozna i to nawet nie na 100%stwierdzic dopiero po 32 tc,takze nie nastawiajcie sie na 100% ze to to co powiedzial wam gin,a 3d warto robic dopiero po 24tc ale przed 30tc,bo potem to juz nie ma sensu,niewiem ile w tym prawdy ,ale to slyszalam,buziaczki:-)

reklama
Do góry