reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chłopczyk czy dziewczynka?

Ja mam ten sam problem co Dzagud. Według zeszłorocznego wieku chłopak, według tegorocznego dziewczynka :tak:

reklama
Dziewczyny z tego co wiem liczy się ukończony wiek w dniu poczęcia tzn. jeżeli do poczęcia doszlo we wrześniu a urodziny masz w grudniu np. 30 lat to liczysz te ukończone lata czyli 29. widziałam coś podobnego na jakiejs stronce i tam tak właśnie było. Mam nadzieje że nie zamotałam:-).

Blanes, Ty złośliwa Babo!!!:-D Poczęcie było we wrześniu, zgadza się. A żebyś miała się jeszcze z czego pośmiać, to z tej drugiej ankiety wychodzi że będę mieć na 50% dziewczynkę i na 50% chłopca! Ja chyba do końca się nie dowiem:-)
Jolka, nie przejmuj się, bo według teorii Kotka mnie wychodzi dziewuszka, a chciałabym chłopaka.:-)

A ja tam mówię żeby zdrowe było i tyle :tak:
Ale moje chłopaki strasznie naciskają na dziewczynkę :-D

kochaniutkie widze ze niezlego rabaniku narobilam:laugh2:

ale to tylko w 99% sie sprawdza takze jest 1%szans na to ze bedzie co innego:laugh2:

zresztą po porodzie okaze sie na 100%:laugh2:

buziaczki:-) :-) :-)

Poniewaz wiem na 100% ze bedzie dziewczynka to zrobilam wasze testy zeby sie przekonac czy sie sprawdza. Przyslowia ludowe mowia ze na 65% bedzie babka:tak: , a przyslowia chinskie ze chlopiec:no: (tzn. jak policze bez dodatku 9 miesiecy to tez wychodzi dziewczynka). Fajna zabawa:laugh2:

dziś już wiem, że na 100% mamy Szymka :-D
a jeśli chodzi o linki, to wedle wierzeń wyszła mi dziewunia, a wg linka Dorotki wyszło prawidłowo ;-) buziaki

reklama
gratulacje niuniu!!! co do kalendarzow chinskich to znalazlam kilka na necie i kazdy inaczej wygladal hehe. tyklo w jednym wyszlo mi to co jest czyli ze dziewczynka pierwsza i teraz chlopiec. oto link: chinese calendar trzeba wpisac liczbe lat skonczonych w miesiacu zaplodnienia no i miesiac i wychodzi. pomylki oczywiscie sa bo jak to jest ze moja kumpela miala termin taki jak ja jest w moim wieku urodzilysmy 5 dni roznicy a ja dziewczynke a ona chlopca????? hyhy

Do góry