reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chłopak czy dziewczynka?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Iwacia i powiedz ,ze wytrzymasz do konca ciązy bez info czy to chlopczyk czy dziewczynka??? Jak tak to podziwiam , ja to bym musiala isc w koncu gdzie indziej na usg (podobnie jak Efa, która się wybiera w piątek bo dzis usg znów nie wykazalo).

reklama
Gdybym nie wpadla na pomysl zmiany lekarza to pewnie dowiedzialabym sie w okolicach 7-8 miesiaca bo moj byly gin dopiero wtedy cos mowil. Ale przenioslam sie do innego gina ktory ma super sprzet a tez na NFZ i pokazał mi doslownie kazda czesc ciala dzieciatka :) Moze idz gdzies na konsultacje jak sie nie mozesz doczekac :)

iwcia1234, ja nie znam :) Mój gin dzisiaj znowu dał ciała w tym temacie i też stwierdził, że niektóre mamy to aż do porodu nie wiedzą i żebym się tak na całego nie nastawiała, że poznam płeć. Wkurzyłam się i pojutrze idę do innego lekarza w innej klinice, a nawet innym mieście, haha! Muuuuszę się dowiedzieć, bo inaczej zacznę chodzić co kilka dni gdzie indziej, aż mi w końcu ktoś powie: dziewczynka czy chłopak :)

No właśnie :) Nikt tak nie zrozumie mamy, jak druga mama :)
A niektórzy lekarze to sobie w ogóle nie zdają sprawy, że dla nas to może być tak samo ważne, jak to, ile cm ma kość udowa i czy łożysko prawidłowo leży ;)

Otóż to!.... sprawa priorytetowa jak cała ciąża.
Sprawdzone , potwierdzone.... no to mozna wreszcie zwracać sie po imieniu do brzucha i kupić wreszcie ciuszki w odpowiednim kolorze :-)

dziewczyny własnie sęk w tym ze ja nie wytrzymam!!musze wiedziec!!!!!i jesli mi nie powie to tez pojde gdzies indziej!!!heh

Byłam w tamtym tygodniu na usg i wyszło że będzie....dziewczynka:-) ale to jeszcze nic pewnego bo było nie tak ułożone.Kolejna wizyta na usg w 24 tygodniu i zobaczymy czy dziewuszka się potwierdzi.

Gratulacje Mona . Czy to mnie się tak wydaje czy wychodzi na to ze wiecej bedzie dziewczynek?? Trzeba by zrobic jakąs liste albo dopisac do tej listy październikówek.

reklama
Dziękuję bardzo :-)
ja bardziej byłam nastawiona od początku na chłopca i nie będe ukrywać wolałabym chłopca! No ale co będzie to będzie oby zdrowe.Mi też coś się wydaje że więcej dziewczynek się narodzi :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry