reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chłopak czy dziewczynka?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja również mam wizytę 2 czerwca ale to już połówkowe będzie w 21 tyg.

ja mam 28 maja zwykłą wizytę tzn. fotel
2 czerwca usg z moim ginekologiem prowadzącym
9 czerwca usg na lepszym sprzęcie u (ponoć) dobrego genetyka. :)

więc mam nadzieję, że tym razem dzidzia zdradzi nam swoją płeć i oczywiście że nadal jest wszystko ok. :)

reklama
Witam wszystkie mamusie które już wiedzą jakiej płci jest lokator w brzuszku oraz te które jeszcze czekają. Ja dziś co prawda miałam zwykłą wizytę ale po 30 min polowaniu (dzidzi bardzo ruchliwe) lekarz na 80% powiedział że lokatorem jest chyba dziewczynka. Teraz poczekamy sobie do 15.06 na połówkowe i wtedy sprawdzimy jeszcze raz. Pozdrawiam was bardzo gorąco.

u mnie prawdopodobnie bedzie dziewczynka tez:) zobaczymy 3 czerwca bo moja lekarka dzisiaj mnie walkowala cala od stop do glow i dobrego aparatu nie ma a po drugie dzidzia miala pepowinke miedzy nogami... po molestowaniu aparatem lekarka powiedziala: widze 3 kreski, chyba dziewczynka ale nie jest pewna i zeby sie nie napalac:)

o rany jeszcze tyle czasu do wizyty,kiedy zobaczę dzidzię!!!!!!!
u mnie większość osób patrząc na mnie i brzuszek mówi że chłopak, ale moja pierwsza myśl jak zrobiłam test ciążowy to było że dziewczynka.sama nie wiem co bym wolała. zależy od dnia. jak się kiedyś naczytałam o agresji u obecnych młodych dziewcząt to modliłam się by był chłopak,
ale bardziej dziewczynki w wózeczkach i te malutkie za rączkę na spacerkach się do mnie uśmiechają na ulicy niż malutccy chłopcy. małe chłopaki tak dziwnie na mnie patrzą i tak się przyglądają wnikliwe...tak mi się wydaje.hmmmm dziś wolałabym dziewczynkę chyba hihi

U mnie już na bank chłopiec - na trzech USG się potwierdziło. Juz w 13 tygodniu na USG lekarz powiedział ze na 99% chłopiec,ale nie dowierzałam, bo to jednak jeszcze słabo widać. Za to dziś na USG (20 tydzien) tak wyraźnie było widać pisiorka, że nie mamy już żadnych wątpliwości.
A co do przeczuć to myślę, że coś w tym jest. Ja nie miałam żadnych preferencji co do płci,ale jak tylko się dowiedziałam, że jestem w ciąży to od razu miałam przeczucie, że to chłopiec. Nie wiem dlaczego, ale jak sobie wyobrażałam maluszka to był to chłopiec i jak o nim mówiłam to automatycznie w rodzaju męskim. Podkreślam, że nie było żadnych innych przesłanek typu zachcianki na określone rzeczy itp. Jem wszystko normalnie - i słodkie i kwaśne rzeczy. Więc może coś w tej naszej kobiecej intuicji jest.

hmm, ja tez mialam przeczucie, ze bedzie chlopak... No i bedzie dziewcina!;)

Dziewczyny Wy trzymajcie kciuki, żeby 2 czerwca potwierdziła się opcja Lenki bo w innym przypadku "Tymek" będzie chodził w różowych ciuszkach :D Moja mama dziś znów nie wytrzymała i kupiła różowe skarpetki!

A My z M. tak chcemy wyplenić ten zwyczaj "różowego". Oboje wolimy ciemniejsze barwy.

Monimoni - ja idąc za moim przeczuciem tez kupiłam kilka 'męskich' ciuszków, ale na szczęście się potwierdziło że chłopiec:D Poza tym to się nie przejmuj - teraz jest równouprawnienie, więc czemu chłopiec miałby nie chodzić w różowych skarpetkach ;)

reklama
Jutro o 17,30 wizyta "zbiorcza" na usg połówkowym z opcją 4D. Mamy nadzieję dowiedzieć się jakiej płci jest maleństwo.
Ostatnio jednak spotykam mamy chłopców i dziewczynek i główna opinia jaka krąży to że dziewczynki są bardziej skomplikowane ?:(
Ja mam chłopaka i faktycznie od małego jest prosty w obsłudze jak nieheblowana deska:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry