reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chłopak czy dziewczynka?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
No niby jak w dniu owulacji stosunek to większa szansa na chłopca, niz jak przed owulacją, bo 'męskie' plemniki krócej żyją. My z mężem nie planowaliśmy jeszcze dziecka,ale wyszedł Maciuś i założę się, że to było w owulację, bo wtedy mam największą ochotę, a cóż to była wtedy za noc... :-)
Ale takie planowanie to się chyba niekoniecznie sprawdza, bo równie dobrze 'damski' plemnik może się pierwszy przebić w dzień owulacji.

reklama
:szok:Przepraszam bardzio ale czy jest ktos kto jeszcze nie zna płci??
bo ja nie wqiem kiedy sie dowiem gdyz ta moja ginka mówi(podobno) dopiero pod koniec ciązy-jak juz jestes na wylocie..:dry:

Ja nie wiem:( a też bym chciała. Ostatnio na usg małe ułożyło się pośladkowo. Wybieram sie za 2 tyg. na 4d i liczę, że wtedy już się pokaże;)

Pewnie, że listę październikówek warto uaktualnić i rozszerzyć o płeć maluszków - piszcie info na priv. Jutro jeszcze jestem, a potem dopiero w poniedziałek. Albo atakujcie ulisię;)

Ja kompletnie nie wiem kiedy TO (zapłodnienie) się stało styczeń mieliśmy na wariackich papierach ponad 2 lata starań a jeszcze w tym miesiącu mąż co rusz na delegacje wyjeżdżał , jak przyjechał to go opierałam i za 2 dni znów w drogę chyba z tej całej kołomyji i tęsknoty za sobą taki cudowny efekt-upradniony dzidź i prawdopodobnie chłopiec. A ja się wściekałam że ta firma taka nie prorodzinna:p Bo jak okolice owulki to bach szkolenie jedno drugie.... ehhhhhh mąż się śmiał że on nie wie jak to się stało bo go w domu nie było...:p

Emiliab- super ze juz wiesz kogo sie spodziewasz!!

Aniulek- o widzisz to masz podobna sytuacje do mojej poprzedniej, teraz to wszytsko dokladnie wiemy:-), a w sumie nie planowalismy jakos specjalnie

no to nawstepie...imie Alexander...chyba sie nie przyda...ale trzymam je
" w razie co":-D

po gruntownym i dlugim usg, ktore trwalo tu 55minut, pani doktor na sam koniec zabrala sie za plec...i spedzila nad nia 8minut upewniajac sie i definitywnie nie widac bylo jajeczek...wiec prawdopodobnie dziewczynka:tak:

Max bedzie chyba mial swoja kruszynke

U nas tez niespodzianki nie było - ja od początku czułam a do tego wszyscy też mi powtarzali że będzie - chłopiec i wygląda na to, że tak też jest - mały Franio waży 232 gramy :)

U nas też będzie chłopczyk, to już drugi. Imię jeszcze nie wybrane, ale na to mamy jeszcze troszkę czasu.

Mój jest chłopczyk :) Już drugi ;) A intuicja cały czas podpowiadała mi, że jednak będzie dziewczynka, ale to nic ;) Następnym razem się uda ;)

reklama
Gratuluję wszystkim i zazdroszczę. Mój maluch wczoraj też nie chciał się ujawnić. Stopą zasłonił miejsca intymne. I znowu muszę czekać do kolejnego usg.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry