reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cherbatniki be be od kiedy

nutka13

Mama Wiki iAmelci
Miasto
TUREK
Witam mam pytanko czy moge podawac mojej niuni cherbatniki be be z mlekiem mala ma 5 miesiecy.dalam jej 2 małe i nic jej niebylo a bardzo jej smakowalo.

reklama
Witaj Nutka13. Moja Julka ma prawie 6 miesięcy.:tak: Z przysmaków je już chrupki Flipsy, biszkopty, dostaje chlebek lub bułeczkę i jest przeszczęśliwa. :tak:;-) Myślę że jak Małej nic nie jest to możesz jej dawać. Ja kieruję się tylko i wyłącznie swoją intuicją i rozsądkiem :tak::tak::tak:
Pozdrawiam :-D:-)

Dzieki Paula 21.Zaczne jej pomalu wprowadzaca inne smakolyki a nie tylko mleczko ,oczywiscie dostaje kaszki i deserki dostosowane do swojego wieku ale balam sie jej dawac cos innego wiec jeszcze raz dziekuje

Nutka nie ma sprawy :-):-):-)
Pamiętaj! Ufaj tylko sobie. To Ty jesteś mamą swojego dziecka :tak:;-)
Julka próbowała też kilka innych rzeczy. Dostała polizać lizaka i mambę... Nie mówię że je to, ale pobudzamy kubeczki smakowe...;-):tak:Skórka od chleba albo kawałek bułeczki to niezła frajda dla Julci... :-D:-D:-D
Jakoś nic jej się nie dzieje od niczego.
Zacznij po malutku od chrupków kukurydzianych. One się ładnie rozpuszczają, Mała się nie zakrztusi i nie udławi :tak: są raczej bezpieczne.

Jeśli chodzi o cherbatniki to moja niunia jadła i wcina do tej pory Petitki ;-) Lepiej jej się je gryzie niż te Be-be czy jakieś inne :tak:

Witam !!!!

Moj synek na roczek i tez daje mu cherbatniki juz jakies 3 miesiace bardzo mu smakuja az mu sie uszy trzesa :) probowalam tez mu juz dawac takie specjalne ciastka dla dzieci z firmy HIPP ale niestety to mu nie bardzo podchodzilo bardzo sie kleja i szczeze mowiac smakuja na NIC a wiec odradzam jakby ktos chcial sprobowac... serdecznie pozdrawiam

moja też chętnie wsuwa, ale niestety musiałam przestac - w nich jest masło, a młoda jest uczulona na mleko. 2 herbatniki i pyszczek ma czerwony jak burak. Za to po biszkoptach nic sie nie dzieje. plus wafle ryżowe bezcukrowe - pycha. No i chrupki.

ja mam w tym wieku synka i tez daje bułkę , biszkopta i maluch uczy sie je jesc nawet zjadł sam niepoduszona truskawke!! oczywiście wszystko pod okiem rodzica i jak powiedziały dziewczyny wierz swojej intuicji!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mojemu maluchowi zaczęłam podawać jak miał właśnie 5 miesięcy. A kukurydziane chrupki wcinał jeszcze wcześniej. Jeśli Twojej malutkiej smakują herbatniki to ja nie widzę problemu :-) A jeśli boisz się że się zaksztusi to poprostu zamocz je w herbatce. Zrobią się strasznie mięciutkie i smaczne :-)

Do góry