reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chcę mieć dziecko...

Hej kochane :*

Właśnie jestem w pracy i jak sobie pomyśle ile jest na dzisiaj umówionych ludzi to mi wszystko podchodzi do gradła :(

Weekend minął szybko i bez żadnych rewelacji ...

Lovely gratuluje zdania :** Wiedziałam, że tak będzie a Ty sie tak martwiłaś :)
No a jak do 24 nie dostaniesz @ to testujesz ;D Mam nadzieje, że test wyjdzie pozytywnie a Ty będziesz szczęśliwa :))

Kinga he he dziewczyny lipe beze mnie miały :p Taki matrix, że brak słów ! Ale co mi tam .. :p dobrze im tak :pP

Paluska test negatywny nie jest tragedia :) Są przecież inne miesiące, następne :)) Główka do góry :**

reklama
hej ;)

Shiraa a gdzie Ty pracujesz, ze zamiast pracowac na foru piszesz hehe:-D?
lovely gratulacje :tak: :rofl: i powodzenia, zeby sie udalo w tym miesiacu jeszcze jedna dobra wiadomosc uslyszec!
Anastazzja pewnie masz racje z ta toksoplazma:-pale jesli mozna mozna zmiejszyc ryzyko przez nie branie kotka do domu to wole go nie brac :tak:
Kinga to Wy tez chyba niedawno sie wprowadziliscie, tak? tutaj zorganizowac takie cos to niedopomyslenia..

ja wczoraj rozpoczelam kolejne pudelko tabletek :ninja2: podczas wczesniejszego opakowania bralam antybiotyk i dzialanie tabletek mialo opasc.. zbytnio na to nie uwazalismy wiec zobaczymy co bedzie, ale okres dostalam, ale przy braniu tabletek to nigdy nie wiadomo nawet jesli ten okres jest :(

ja juz mojego chlopaka odwiozlam do pracy a teraz bede siedziec w stresie do 14, bo o 14 mam ten wyklad i rozklad jazdy dostane :-D ale juz terz wiem ze bede miec pon i wtorki wyklady a srode cwiczenia:cool:

hejka wam:) ja dzis zbieram sie za farbowanie wlosow zeby wygladac jakos na porodowkce:p hehe jest unas pelno mlodych doktorow a wiec co mi tam hehe
co do toksoplazmy to nie prawda ze od kota tylko przewz ich odchody dlatego nei powinna ciezarna sporzatac kuwety jak juz cos to w rekawiczkach i masce tokspoplazma mozna zarazic sie przez surowe mieso bardziej niz od zwierzat - domowych ... zajadam 2 sniadanie i bede sie zbierac na miasto musze dokupic pare majciochow hahaha bo uwazam ze jednorazowe sa do dupy bo nie beda trzymac tej wielgasnej pieluchy - podlad poporodowy masakra ja cale zycie w tamponach a teraz turlac sie z podpacha rozmiarow 50 cm pod nogami :cool: musze jakis podklad sobie zafundowac bo jesien juz wohohoho jak to minelo - ps juz 3 pazdzeirnikowe mamy sie rozpakowaly a ja nie umie sie uswiadomic ze bede rodzic :-p

niunia jednorazowe beda ci trzymaly podklad - wierz mi :) a za zwykle majtki to dostaniesz od lekarzy taki opiernicz ze heeej. Nie kupuj zwyklych majtek tylko te jednorazowe jesli juz. Chodzi o to ze jak zwykle (bawelniane nawet) ubierzesz i bedziesz nosic podklad jak zwykle podpaski bardzo blisko krocza to nie bedzie tam dostawalo sie w ogole powietrze, bedzie cieplej (ze sie tak wyraze), przez to moze bardzo wolno sie goic i w najgorszym przypadku moze wdac ci sie zakazenie bo przeciez ciagle krew bedzie ci leciec a rana nie bedzie miala jak "oddychac" do tego wyzsza temperatura wiec warunki idealne. Ja mialam te jednorazowe, doskonale trzymaja podklad ale ja i tak chodzilam bez. jak musialam zejsc z lozka to przytrzymywalam sobie reka podklad a tak to mi bylo wygodniej bo wlasnie nie draznil mi krocza...powietrze sie dostawalo....zimne oklady sobie robilam co chwila i non stop zmienialam podklady :D przy igorze tez wzielam sobie zwykle, bo myslalam tak jak ty i sie nasluchalam :D no ale co prawda to prawda....
w ciazy nie powinno sie farbowac wlosow :)
hehe od razu mi sie przypomnialo jak lekarka mi opowiadala jak jedna babka jej sie zapytala czy moze sobie paznkocie pomalowac, bo chcialaby ladnie wygladac podczas porodu :p masakra normalnie....jakby to bylo najwazniejsze :D pomijajac, ze chyba to jest ostatnia rzecz o jakiej mysli kobieta podczas porodu :)
aaa wiec uprzedzam ze paznokcie nie moga byc pomalowane :)

lovely gratulacje! super ze wszystko zdalas! :) eee to jeszcze troche i sie okaze co tam w tobie siedzi :)

agata my sie wprowadziismy rok temu na poczatku wrzesnia.... :)

anastazja pewnie ze sa leki ale badz co badz lepiej zapobiegac niz leczyc :) zwlaszcza jesli chodzi o maluszki w brzuszku :)

Ostatnia edycja:
kinga tu sie z toba nie zgodze pmimo tego ze masz 2 dzieci czemu niby nie mozna farbowac wlosow?? mam 2 kolezanki freyzjerki do tego moja siostra jest fryzjerka mam ciotke lekrza i to nie jest udowodnione ze dzeicku szkodzi farba mo gin mowi ze mozna farbowac po 14 tyg tylko ze jak farbuje zebym wyszla na powietrze zeby nie wdychac zapachu a tak to nic nie szkodzi kiedys byla teoria ze farba wchodzi do kriobiegu hahaha ale potem ten mit obalono gdyz gdycbby wchodzil musialby dostyac sie do cebulki wlosa a jak by farba dostala sie do cebulki wlosa to by nam caly czas wlosy rosly na ten sam kolor co farbujemy i nigdy juz bysmy nie musialy farbowac:p :rofl2: ja juz farbowalam 2 razy i nic mi nie ma ciaza tonie choroba wiadmo trzeba byc ostroznym no ale ja przy farbowaniu wychodze na balkon wiec nie czuje a dzis fajny wiaterek to tym bardziej:)

niunia aaa no chyba ze tak :D nie probowalam nigdy farbowac wlosow na balkonie, w zasadzie to nawet nie wpadlo mi to do glowy hehehe a w lazience troche sie spedza czasu przy nakladaniu..przynajmniej ja bo mam dosyc dlugie wlosy, a w polowie i tak musze wyjsc odetchnac bo slabo mi sie robi od tego smrodu :| dobrze, ze robie to od swieta ;)
ja to licze, ze do sklepow wprowadza angielskie farby (nie pameitam jaka to firma), ktore dzialaja az do srodka wlosa..nie farbuja tylko z wierzchu..dzieki czemu kolor nie plowieje, wlosy nie traca blasku...a jeszcze maja one rozne skladniki odzywcze wiec nie niszcza sie tak :)
w zasadzie to szkoda ze nikomu nie udalo sie wymyslic jakiegos preparatu, dzieki ktoremu trwale mozna by bylo zmienic kolor i nie trzeba by bylo myslec o odrostach itp :D
aaa i jeszcze cos :) jedna z niewielu sensownych rzeczy jakich sie nauczylam przez ostatnie 5 lat to zeby nie sugerowac sie iloscia posiadanych dzieci przez kogos :p :D

Ostatnia edycja:
Dokładnie Niunia:) jeśli się przestrzega choćby podstawowych zasad higieny to się nie ma problemów z toksoplazmoza:) zresztą moja kuzynka jest przykładem,że bez zwierzęcia można się tym zarazić:) ja sobie bez moich potworów życia nie wyobrażam;) i chcę adoptować 12 letniego psa ze schronu:) już się nim opiekuję:)

shirra, agatka, Kinga! dziękuję :)
a co do dzidzi to jakoś tak nie czuję, żeby to było to... :/
nie mam aż takich wysokich temperatur i w ogóle nic mi nie dolega :p

echhh ja też muszę sobie włoski zafarbować, bo idę niedługo na wesele i trochę jak człowiek trzeba wyglądać :p ale mam dylemat bo farbowałam jakiś czas temu na jasny blond, ale mam duży odrost ciemnego blondu bo już nie chciałam rozjaśniać tylko wrócić do swojego koloru ale kurde będę musiała znów rozjaśnić żeby to jakoś wyglądało :(

Anastazja jesteś wolontariuszką w schronisku? :)

lovely a prosze cie bardzo ;) ja juz od dluzszego czasu robie balejaz....raz na dwa lata cos mi strzeli zeby jeden kolor walnac ale pozniej i tak szybko na to robie balejaz...jakos w jednym kolorze nie wygladam najlepiej ;P no i podstawowa sprawa, ze kolor duzo szybciej mi sie nudzi niz balejaz :D

aaaa uciekam....moje dziecko cos je z podlogi :/ kurde ta to zawsze sobie cos wygrzebie, nie wiadomo skad...ehhhh.

jeszcze tylko sie zapytam....jak na paznokciach robia sie takie biale kreski to oznaka niedoboru czego to jest?

Ostatnia edycja:
reklama
Lovely ale chyba nie zawsze coś trzeba czuć? :) Przecież każda kobieta jest inna ... :))
Najgorsze jest to, że jak sie chce mieć dziecko to zawsze sie wynajdzie jakiś objaw, chociaż jeden ale sie wynajdzie :((

Do góry