reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

KingaMZ - realistycznie przedstawiłaś swoje walory :-D ja uważam, że jak żyć, to tak, by nie żałować ;-) samo parę miesięcy temu miałam operację z narkozą i nie żałuję ;-) czasami wyjście na ulicę jest bardziej niebezpieczne.
W Poznaniu jest Klinika leczenia niepłodności na Polnej, czeka się parę miesięcy. Następnie idziesz na 3 dni na badania do szpitala i paradujesz nago przed studentami, a przy badaniu jest cały oddział lekarzy :baffled: mojej koleżanki znajoma była, włos jej na głowie stanął. Poczuła się jak przysłowiowy pacjent z numerkiem :nerd:

reklama
elisse a co za operacje mialas? ja mam wlasnie takie samo podejscie hihi :) dlaczego mam sie chowac do konca zycia jak sa mozliwosci dzieki ktorym moge byc szczesliwa :D opisalam tak realistycznie zeby zoska zrozumiala troche mnie hehe :)
wrrr...studenci...nigdy bym sie nie zgodzila na obecnosc studentow przy czymkolwiek w szpitalu....kiedys czytalam wypowiedz babki ktora opisywala jak to miala 7 studentow przy porodzie..kazdy pokolei ja badal podczas porodu (co naprawde jest bardzo bolesne) zgroza. jak tylko mysle o studencie to od razu mam ten obraz przed oczami :/

dziewczyny duze piersi to naprawde nie radosc jest wiele z tym problemow i ja bym je z checia zamienila na mniejsze np nawet glupia bluzka jak pasuje to w cyckach zapiac sie nie moge i nie moge kupic kazdej ktora mi sie podoba o w cyckach sie nie mieszcze z kupnem stanika tez mam problem a zreszta sa ciezkie i niewygodne mysle ze rozmiar b jest w sam razm nie za duzy nie za maly ale d okropienstwo jak sbie pomysle ze w ciazy bede miec jeszcze wiekszy to gdzie ja stanik kupie?chyba taki dla babc:p jest wiele minusow duzych piersi..

a operacje to ja bym sobie brzucha zrobila ale to po ciazy bo pewnie bedzie strasnzy az boje sie pomyslec a wy mnie tu jeszcze straszycie

Matosia a to nie musi oznaczac nic strasznego moze faktycznie to stan zapalny np nadrzerka ale to nic groznego jesli w pore zaczniesz leczyc takze glowa do gory

Cannella to czemu ejszcze testu nie zrobilas?jak tak to kazda poganialas a sama na co czekasz?masz biec jutro do apteki moze to dzidzius?ale fajnie by bylo:D

Mazia 3mam kciuki zeby @nie przyszedl wierze ze go nie bedzie:)

Zosiek wiesz z tymi operacjami roznie bywa ale nawet przy zwyklej operacji np na serce czy tam wyrostek tez mozna umrzec nie ma reguly to zalezy od reakcji organizmu dlatego wczesniej robi sie badania zeby wiedziec czy jest sie na cos uczulonym czy nie

Elisse chyba tego lekarz Ci nie mowil?sama sobie to wywnioskowalas wiec nie wmawiaj sobie glupot

cornelka ja w ciazy mialam e/f. sa specjalne staniki ciazowe w takich rozmiarach, wiec spokojnie :) napewno cos znajdziesz dla siebie :) a mi to bardziej chodzi o podniesienie i wypelnienie zeby cos tam bylo a nie proznia ;P

hehe Kinga nie mow mi takich rzeczy bo nie bede chciala miec dzieci bo jak i mi tak sie zrobi?oj zalamie sie psychicznie

cornelka no zdarza sie....ojjj ja dlugo dochodzilam do siebie psychicznie, zanim przestalam sie przejmowac tym jak wygladam po ciazy...ale coz, takie zycie :/ dobrze ze chociaz sa jakies mozliwosci "naprawy" :D

nadal mnie Kinga nie przekonalas:) a jak implanty sie nie przyjma? ogladalas kiedys chce miec znana twarz? ledwo przestalas karmic piersia:) wiec nie mialy one jeszcze czasu sie zregenerowac..wiadomo,ze mozna umrzec codziennie...ale dla mnie ryzykowanie dla urody zyciem majac male dzieci to glupota:tak: ale to Twoje zycie:)

ciekawe co u Patrycji...

oj trzeba sie z tym pogodzic taki nasz babski los cholera jasna ale my mamy przesrane:p

no ciekawe co u niej pewnie przygotowania pelna para

eh no jak zwykle jak ja chce pogadac to nie ma z kim

Ostatnia edycja:
Cornelka oj tam zadne testy czy jest sie uczulonym na jakies srodki przeciwbolowe czy narkoze roznego typu nie sa w 100 % pewne :sorry2: wiem to po sobie ! w tamtym roku mialam operacje i przez polowe operacji bylam przytomna , potem jak jak mieli zaczynac druga czesc dali mi srodek zeby zasnela ( byla wtedy godz 2 w nocy ) a jak sie ockenalm to znalazlam sie na intensywnej terapii :sorry2:
kilka dni przed zabiegiem mialam robione wszystkie testy znieczulajace i nasenne , wyszly negatywnie wiec skad taka reakcja :confused::sorry2:

Zosiek miec znana twarz a piersi to co innego :-p
wiec sama widzisz gdyby nie rozrusznik zchecia bym sie poddala operacji powiekszania piersi ale to po dzieciach !! jednak licze na cud i przy drugiej ciazy wroca do poprzedniej wielkosci :-D

reklama
Ale zescie wywołały burzę cyckową:szok::szok:.Mi osobiscie też pasowało moje b,bo to c jest po prostu dla mnie za duze wyglądam jak cycolina.Gdybym jeszcze w biodrach okrągła była albo coś.Co do operacjii jakie bym chciała mieć to na pewno chciałbym zrobić na odstające ucho.Bo mam jedno odstające drugie nie odstające:baffled::baffled::baffled:i zawsze w rozpuszczonych włosach muszę chadzać:confused:.Poza tym na pewno kiedy bede chciała pozbyć sie roztepow ale to dopiero po ciażach.Bo mam dośc sporo rozstępów na udach.I nie da sie tego zadnym sposobem uniknąc.Na piersiach mi sie udało pozbyć.Ale na udach nie ma szans.Poza tym byłam z nimi u dermatologa i powiedział,ze to są jakies podskorn czy cos.Bo odrazu biale sie zrobily.Całe szczescie,ze widac je tylko jak sie przyjrzę.Implantów piersi bym chyba nie zrobila,bo wiem,ze je trzeba powtarzać co 5 lat,poza tym jest to według mnie za drogie ale punkt widzenia moze mi sie kiedys zmienić.

Matosia na pewno bedzie wszystko dobrze.Może jakaś infekcja albo coś.Daj znać jak juz bedziesz wiedziała.
Ellisse Ty tez nie opowiadaj bzdur,wszystkoe bedzie dobrze!
Cannela po test!!!!!!!! który to juz dzień spoznienia?

Do góry